tarta

    tarta

    W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła fasolka szparagowa w roli głównej. Z tej okazji Sebastian Olma pokazał, jak przygotować tartę z fasolką szparagową, cukinią i kurkami. To danie idealnie sprawdzi się jako ciepły obiad i podana na zimno jako przekąska na letnie dni. Sprawdź jego przepis.

    Jeśli uwielbiasz czekoladę, to przepis Sebastiana Olmy na tartę z mleczną czekoladą i malinami, jest właśnie dla Ciebie. Kucharz zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to pyszne kruche ciasto polane ganachem czekoladowym z mlecznej czekolady i śmietanki obsypane świeżymi owocami.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała kilka wykwintnych, pysznych dań. Co ciekawe, ich sekretnym składnikiem jest dobrej jakości woda. Sprawdź, jak przygotować z jej przepisów spaghetti z atramentem z kałamarnicy, tartę ze świeżymi figami oraz arancine z sosem grzybowym. 

    Bób zaliczany jest do rodziny roślin strączkowych i doceniany na całym świecie za swoje wartości odżywcze. W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Maszkowska przygotowała tartę z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym. Sprawdź jej przepis. 

    W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu Master Chef, przygotował dania z kalarepą w roli głównej. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną, wytrawną tartę z tym warzywem i gorgonzolą. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad.

    Wypieki na komunię to także kruche mini tarty z owocami, które znakomicie urozmaicą menu tej wyjątkowej uroczystości. W kuchni Dzień Dobry TVN najlepszymi przepisami podzielił się Bartek Boratyn.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania na Dzień Camemberta, który obchodzimy 28 kwietnia. Sprawdź autorski przepis kucharza na tartę z kurczakiem, serem camembert i konfiturą owocową. 

    Tarta z pieczonymi bananami to dziecinnie proste danie, które można przyrządzić samemu lub z pociechą. W kuchni Dzień Dobry TVN Pascal Brodnicki przygotował swój autorski przepis na tartę Tatin z karmelizowanych bananów. Sprawdź, jak ją zrobić. 

    W Kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński, finalista V. edycji Master Chefa przygotował pyszną tartę grecką ze szparagami. To idealny moment, aby się nimi zajadać. Sprawdź jego przepis na to pyszne danie w sam raz na wiosnę.

    Światowy Dzień Budyniu jest obchodzony 31 marca. Z tej okazji pysznymi przepisami z użyciem budyniu podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tartę z karmelowym budyniem i gruszkami? Sprawdź przepis.

    Palone masło to najbardziej maślany ze smaków, jaki można uzyskać. W kuchni Dzień Dobry TVN Lorentyna Mikulska pokazała, jak przygotować tartę serową z konfiturą z płatków róż i kruszonką z palonego masła. Sprawdź jej przepis. 

    Szparagi to wiosenne warzywa, zdrowe i do tego niskokaloryczne. Sprawdź, jak przygotować je w ciekawy sposób z Cristiną Catese. Oto włoski przepis na słoną tartę brise wypełnioną jajkami kurzymi, śmietanką i zielonymi szparagami prosto z kuchni Dzień Dobry TVN.

    Sekret pysznej kuchni włoskiej tkwi w świeżych i idealnie skomponowanych przyprawach. O tej porze roku gospodynie sięgają po pierwsze nowalijki. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała tartę z ricottą, cukinią i szpinakiem. Sprawdź jej przepis. 

    W lutym rozpoczyna się przednówek, a wraz z nim sezon na młode i świeże warzywa, np. buraki, marchew, rzepę, seler czy kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przygotować ekspresowe ciasto francuskie z burakami, karczochami i pieprzem cytrynowym według autorskiego przepisu. 

    Francuskie ciasto króluje w naszej kuchni. Zobacz, jak powstaje cienka tarta z ziemniakami, mozzarellą i rozmarynem, mille feuille z kremem mascarpone, wanilią, kremem patissiere z cydrem i słonym karmelem, fondue z camembertem z grissini oraz kulebiak z łososiem, grzybami i szpinakiem. Poznaj niezwykłe przepisy Davida Gaboriauda.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował pyszne dania z kiełbasą. Na naszym stole pojawiły się: tarta z pieczonym burakiem, oliwkami i kiełbasą krakowską suchą staropolską, szakszuka z kiełbasą myśliwską staropolską, porem i gorgonzolą, a także: bigos z grzybami shitake i kabanosami staropolskimi. 

    Grudzień jest miesiącem, gdy dostajemy sporo czekolady. Skoro mamy jej dużo, zróbmy z niej coś innego. Jak przerobić świąteczne figurki? Daria Ładocha proponuje tartę z gorzką czekoladą, wegański mus czekoladowy i daktylowe brownie z jeżynami. Wypróbuj przepisy pełne słodyczy.

    Każdy, kto choć raz próbował kuchni francuskiej, docenia bogactwo składników i kruchość ciasta, z którego robi się wypieki. Jedną z najbardziej znanych i lubianych potraw jest tarta. Można serwować ją na wiele sposobów: z pieczarkami i porem, boczkiem, szynką, serem, brokułami lub na słodko: z rabarbarem lub sezonowymi owocami. Tartę wykonuje się z gotowego ciasta francuskiego lub samodzielnie przygotowanego spodu.

    Premiera kulinarna w Dzień Dobry TVN. Swoje popisowe dania serwuje małżeństwo Smykiewiczów. Zobacz, jak według nich przygotować makaron z krewetkami, ośmiornicę i tartę z gruszkami lub śliwkami.

    Nie masz pomysłu na to, co przygotować na śniadanie, obiad czy kolację? Skorzystaj z przepisów Andrzeja Polana. Tymi potrawami zaskoczysz domowników i przyjaciół.

    Czasem brakuje nam pomysłów, co przygotować na niedzielny obiad dla rodziny, a czasem również dla gości. Z pomocą przychodzi Janek Kuroń, który w Dzień Dobry TVN zdradził kilka przepisów na niezwykłe i zaskakujące dania. Brazylijska zupa krewetkowa, łosoś w caponacie oraz wybitna tarta tatin z morelami z pewnością zachwycą każde podniebienie.

    Porzeczka. Jest jednym z owoców, które posiadają największe ilości witaminy C. Dodatkowo też, jej spożycie obniża cholesterol i jest zalecane dla osób chorych na miażdżycę. W Dzień Dobry TVN swoje przepisy na pyszne ciasta z porzeczkami zaprezentował Jakub Kasprzak.

    Z końcem maja i początkiem czerwca rozpoczyna się sezon na wyjątkowe, pyszne owoce – agrest. Ma wielki potencjał w kuchni i wiele właściwości prozdrowotnych, dlatego warto włączyć go do diety. Sprawdź pomysły na proste ciasta z agrestem.

    Tarta to jedno z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej. Serwowana jest w coraz większej liczbie restauracji, coraz częściej gości też w naszych domach. Uwielbiamy ją nie tylko za wyjątkowy smak, ale również za szybkość wykonania i różnorodność składników. Tarta może być przyrządzana z warzywami na patelnię, mrożonymi, serem, szynką i wieloma innymi dodatkami.

    Tarta może stanowić alternatywny dobry pomysł na obiad. To również świetny sposób, aby zaskoczyć swoich gości niecodzienną potrawą. Jedną z jej największych zalet jest możliwość serwowania z różnymi dodatkami – porem, boczkiem i oczywiście serem. Popularnością cieszą się także tarty na słodko. Dziś poznamy jednak przepis na wersję wytrawną.

    Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Czym je zastąpić? Lekkie i wiosenne propozycje swoich dań przedstawia Sylwia Majcher, dziennikarka i edukatorka ekologiczna. Poznaj jej przepisy na falafele, domowe tortille, sałatkę z brokułów, cebule z boczniakami oraz smarowidło z kaszy gryczanej. A na deser - kawowa tarta bez pieczenia.

    Tarta na słonym karmelu z migdałami, pieczony schab z gorczycą i wiosennymi warzywami oraz biały barszcz z majerankiem. Składnikiem wszystkich tych dań są jabłka. Zobacz, jakie przepisy przygotował Sebastian Olma.

    Orkiszowa z solonym karmelem, czekoladowa z malinami, waniliowa z owocami czy ekspresowa z budyniem - wiosenne tarty są pyszne, lekkie i kolorowe. Swoimi sprawdzonymi przepisami dzieli się Bartek Boratyn, cukiernik i autor bloga kulinarnego "Szafranowy raj".

    Wypieki nie muszą być słodkie, mogą być także wytrawne. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował takie pyszności jak: wytrawny keks z mięsa, tarta z porami i białą kiełbasą, a także babeczki ziemniaczane z chrzanem i grzybami.

    Słodkie tarty potrafią umilić każdy dzień. Joanna Juhnke pokazuje w naszej kuchni, jak zrobić tartę kakaową z malinami, z konfiturą z czarnej porzeczki i mleczną czekoladą oraz z marakują i opalaną bezą włoską. Sprawdź jej wyjątkowe przepisy.