Szukasz sposobu na zdrowy deser lub przekąskę? Z pomocą przychodzi Daria Ładocha i przepisy, w których główną rolę odgrywa masło orzechowe. Nie tylko doskonale komponuje się ze słodkimi i słonymi składnikami, jest też idealną pozycją w menu osób, dbających zarówno o sylwetkę, jak i zdrowie. Sprawdź, jakie przepisy przygotowała ekspertka kulinarna.
Jak zrobić ten pyszny deser?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź jak przyrządzić kremowy serek a la tzatziki, papryki faszerowane serem i rustykalną tartę.
Na świątecznym stole królują nie tylko wytrawne dania, ale też znajdzie się miejsce na deser.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Quiche to placek wykonany z kruchego ciasta. Podaje się go z różnego rodzaju wytrawnymi nadzieniami. Quiche pozwala na tworzenie wielu kombinacji smakowych, dzięki czemu stanowi bardzo popularne danie, serwowane przede wszystkim jako przystawka. Można podawać je zarówno na zimno, jak i na gorąco.
Zobacz, jak zrobić tartę z kremem, tartę z Saint-Tropez i wakacyjną tartę z owocami.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Kuchnia francuska cieszy się popularnością nie tylko w swoim kraju. Coraz większa rzesza osób docenia bogactwo smaków, różnorodność i kunszt wykonania potraw. Jedną z najbardziej znanych jest tarta.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", do którego zaprosiliśmy naszych prowadzących, a także widzów. Co pysznego przygotuje Gosia Ohme? Sprawdź przepisy na zarzucajkę, tartę na dwa sposoby i sernik z przepiśnika babci.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Pyszne kruche ciasto, śmietanowo-serowe nadzienie oraz aromatyczne dodatki, jak np. suszone pomidory z ziołami. Taka kompozycja smaków pod postacią wytrawnej tarty podbije kubki smakowe i sprawi, że będziemy chcieli sięgnąć po dokładkę. Z przygotowaniem dania poradzą sobie nawet początkujący kucharze, a sprawę ułatwi fakt, że wszystkie niezbędne składniki znajdziemy w jednym miejscu – w sklepach sieci Makro.
Jednym z najlepszych sposobów wykorzystania sezonowych owoców jest przygotowywanie smakowitych deserów, którymi uraczymy domowników i naszych gości. Ciekawą alternatywą dla tradycyjnych ciast będzie tarta. W sezonie letnim można przygotować ją ze śliwkami, dodatkowo wzbogacając budyniem i kruszonką. Potrawa wywodzi się z kuchni francuskiej, gdzie cieszy się ogromną popularnością, również w wersji wytrawnej.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma i jego przepisy z wykorzystaniem sera. Sprawdź, jak zrobić tartę z pieczonymi figami, orzechami i błękitnym serem lazur. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
Por jest pyszny i można go na wiele sposobów wykorzystać w kuchni. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Grzegorz Zawierucha. Sprawdź przepis na tartę z pora i grzybów.
Masz ochotę na pyszny deser z sezonowych owoców? Koniecznie spróbuj tarty z budyniem waniliowym i smażonymi śliwkami według przepisu Sebastiana Olmy. Kucharz zaprezentował, jak przygotować to danie w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła fasolka szparagowa w roli głównej. Z tej okazji Sebastian Olma pokazał, jak przygotować tartę z fasolką szparagową, cukinią i kurkami. To danie idealnie sprawdzi się jako ciepły obiad i podana na zimno jako przekąska na letnie dni. Sprawdź jego przepis.
Jeśli uwielbiasz czekoladę, to przepis Sebastiana Olmy na tartę z mleczną czekoladą i malinami, jest właśnie dla Ciebie. Kucharz zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to pyszne kruche ciasto polane ganachem czekoladowym z mlecznej czekolady i śmietanki obsypane świeżymi owocami.
Bób zaliczany jest do rodziny roślin strączkowych i doceniany na całym świecie za swoje wartości odżywcze. W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Maszkowska przygotowała tartę z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu Master Chef, przygotował dania z kalarepą w roli głównej. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną, wytrawną tartę z tym warzywem i gorgonzolą. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad.