Jesień jest czasem, gdy większość warzyw jest już w pełni dojrzała i gotowa do zbioru. Pomidor, papryka, cukinia, bakłażan czy dynia najlepiej smakują właśnie teraz.
Bób zaliczany jest do rodziny roślin strączkowych i doceniany na całym świecie za swoje wartości odżywcze. W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Maszkowska przygotowała tartę z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym. Sprawdź jej przepis.
Co można zrobić z bobu? Natalia Maszkowska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pyszną pastę. Tą z powodzeniem można zastosować do obiadu - do spaghetti, lub na śniadanie i kolację - np. do tostów. Sprawdź przepis na pastę z bobu i ciesz się zdrowym, pysznym posiłkiem.
Pyszna sałatka ze świeżym bobem to idealny sposób na kolację lub drugie śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN swój przepis na sałatkę z bobem przygotowała Natalia Maszkowska, która podbiła TikToka kulinarnymi propozycjami na szybkie i smaczne dania.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN, jesienne przysmaki na bazie dyni, przygotowała Natalia Maszkowska, która wczoraj zakończyła swoją przygodę z programem MasterChef. Poznajcie jej przepisy na: gofry z pure z dyni z dodatkiem bitej śmietany zrobionej z tłuszczu kokosowego, karmelizowanych fig, oraz pistacji, gęsty krem z dyni z masłem orzechowym, curry i kurczakiem i tartę z dynią, fetą, oraz suszonymi pomidorami!