Tarta z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym - przepis krok po kroku
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego gotowego
- 2 kg młodego bobu
- 200 g śmietany 18%
- 200 g pieczarek
- Klasyczny ser camembert 1 szt.
- Jajka
- 100 g sera żółtego tartego
- 1 cebula
- Świeża bazylia
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania tarty z bobem
- Bób gotujemy do miękkości. Pieczarki podsmażamy na maśle z cebulką.
- Śmietanę mieszany z żółtym serem, solą, pieprzem, oraz jajkami.
- Masę wykładamy na gotowy spód z ciasta francuskiego, dodajemy ugotowany wcześniej bób i plasterki sera camembert.
- Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy ze świeżą bazylią
Zobacz także:
- Tarta z kurczakiem, serem camembert i konfiturą owocową - przepis Andrzeja Polana
- Przepis na tartę z owocami – jak zrobić ten wyjątkowy deser
- Wariacje z serem pleśniowym. Poznaj przepisy Andrzeja Polana
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Natalia Maszkowska
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: