Tarta z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym - przepis Natalii Maszkowskiej

Tarta z jarmużem i pieczarkami
Tarta z jarmużem i pieczarkami
Źródło: Dzień Dobry TVN
Bób zaliczany jest do rodziny roślin strączkowych i doceniany na całym świecie za swoje wartości odżywcze. W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Maszkowska przygotowała tartę z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym. Sprawdź jej przepis. 

Tarta z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego gotowego
  • 2 kg młodego bobu
  • 200 g śmietany 18%
  • 200 g pieczarek
  • Klasyczny ser camembert 1 szt.
  • Jajka
  • 100 g sera żółtego tartego
  • 1 cebula
  • Świeża bazylia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania tarty z bobem

  • Bób gotujemy do miękkości. Pieczarki podsmażamy na maśle z cebulką.
  • Śmietanę mieszany z żółtym serem, solą, pieprzem, oraz jajkami.
  • Masę wykładamy na gotowy spód z ciasta francuskiego, dodajemy ugotowany wcześniej bób i plasterki sera camembert.
  • Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy ze świeżą bazylią

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości