Sałatka z bobem z przepisu Natalii Maszkowskiej

Sałatka z jabłkiem i kozim serem
Sałatka z jabłkiem i kozim serem
Źródło: Dzień Dobry TVN
Pyszna sałatka ze świeżym bobem to idealny sposób na kolację lub drugie śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN swój przepis na sałatkę z bobem przygotowała Natalia Maszkowska, która podbiła TikToka kulinarnymi propozycjami na szybkie i smaczne dania. 

Sałatka z bobem - przepis krok po kroku

Składniki:

  • Płynny (!) miód bądź syrop klonowy
    • Pęczek pietruszki
      • 2 kg młodego bobu
        • 3 miękkie awokado
          • 4 pomidory malinowe
            • Słoiczek suszonych pomidorów
              • Pęczek koperku
                • 3 ogórki zielone gruntowe
                  • Oliwa dobrej jakości
                    • Cytryna
                      • Musztarda francuska
                        • 3 sztuki Cebulki szalotki
                          • Kostka fety
                            • Sól
                              • Pieprz

                                Przepisy Grzegorza Zawieruchy

                                Źródło: Dzień Dobry TVN
                                Kluski w każdej postaci
                                Kluski w każdej postaci
                                Garnek pełen pyszności
                                Garnek pełen pyszności
                                Pistacjowy zawrót głowy
                                Pistacjowy zawrót głowy
                                Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
                                Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
                                Męska kuchnia na zdrowie
                                Męska kuchnia na zdrowie
                                Świąteczna zawierucha
                                Świąteczna zawierucha

                                Sposób przygotowania sałatki z bobem

                                1. Pomidory kroimy w większą kostkę, ogórki ścieramy na mandolinie na cieniutkie plasterki, a dojrzałe awokado obieramy i kroimy w ćwiartki.
                                  1. Młody bób gotujmy w osolonej wodzie i dodajemy do sałatki ze skórką.
                                    1. Robimy dressing na bazie musztardy francuskiej, miodu, cytryny, soli, oraz pieprzu i mieszamy wszystkie składniki.
                                      1. Po wierzchu sałaty układamy pokrojoną cebulkę, zioła, pokrojone pomidory suszone, oraz kładziemy kostkę sera feta. 

                                        Zobacz także:

                                        Autor: Teofila Siewko

                                        Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości

                                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                        Materiał promocyjny

                                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana