Jak zrobić lemoniadę lawendową, lemoniadę ogórkową z cytryną i bazylią, bezalkoholową margaritę z arbuzem, smoothie mango-marakuja, chłodnik z pomidorów, sałatkę z kozim serem i galaretkę z herbatą owocową?
Czereśnie to pyszny, letni owoc, który świetnie sprawdza się w postaci składnika wielu pysznych dań. Doskonałym przykładem jest oryginalna, orzeźwiająca sałatka z fetą i czereśniami. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Nasza wiedza na temat potraw arabskich ogranicza się zazwyczaj do kebabów lub falafeli jedzonych w osiedlowej budce. Tymczasem syryjska kuchnia narodowa zachwyca różnorodnością smaków i aromatów. Pokochają ją przede wszystkim wegetarianie, ale i wielbiciele niepowtarzalnych połączeń smakowych.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem propozycje Szymona Czerwińskiego na dania korzystne dla zdrowia i spowalniające procesy starzeniowe. Jak zrobić birmańską sałatkę z pomidorów? Sprawdź prosty przepis.