Sałatka z arbuza z fetą, pietruszką i papryką z Aleppo z przepisu Bartka Kieżuna prosto z Grecji

Kuchnia dla przyjaciela i przyjaciółki
Źródło: Dzień Dobry TVN
Bartek Kieżun po raz kolejny w kuchni Dzień Dobry TVN przedstawił dania kuchni greckiej. Sprawdź, jak przygotować sałatkę z arbuza z fetą, pietruszką i papryką z Aleppo z przepisu dziennikarza kulinarnego.

Sałatka z arbuza z fetą, pietruszką i papryką z Aleppo - przepis

Składniki:

  • 800 g obranego arbuza
    • 200 g fety lub sera bałkańskiego
      • pęczek natki pietruszki
        • 2 łyżeczki papryki z Aleppo
          • 80 ml oliw extra vergine
            • sól

              Sposób przygotowania sałatki z arbuzem i fetą

              Arbuza kroimy w sporą kostkę. Dzielimy na cztery porcje. Każdą z nich posypujemy pokruszonym serem. Doprawiamy solą i papryką. Wykańczamy natką pietruszki i oliwą. Podajemy w temperaturze pokojowej lub leciutko schłodzone.

              Zobacz także:

              Autor: Teofila Siewko

              Źródło: Bartek Kieżun

              Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

              podziel się:

              Pozostałe wiadomości