Sałatka z arbuza z fetą, pietruszką i papryką z Aleppo z przepisu Bartka Kieżuna prosto z Grecji

Sałatka z arbuza z fetą, pietruszką i papryką z Aleppo z przepisu Bartka Kieżuna prosto z Grecji
Kuchnia dla przyjaciela i przyjaciółki
Źródło: Dzień Dobry TVN
Bartek Kieżun po raz kolejny w kuchni Dzień Dobry TVN przedstawił dania kuchni greckiej. Sprawdź, jak przygotować sałatkę z arbuza z fetą, pietruszką i papryką z Aleppo z przepisu dziennikarza kulinarnego.

Sałatka z arbuza z fetą, pietruszką i papryką z Aleppo - przepis

Składniki:

  • 800 g obranego arbuza
  • 200 g fety lub sera bałkańskiego
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżeczki papryki z Aleppo
  • 80 ml oliw extra vergine
  • sól

Sposób przygotowania sałatki z arbuzem i fetą

Arbuza kroimy w sporą kostkę. Dzielimy na cztery porcje. Każdą z nich posypujemy pokruszonym serem. Doprawiamy solą i papryką. Wykańczamy natką pietruszki i oliwą. Podajemy w temperaturze pokojowej lub leciutko schłodzone.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości