Przepisy kulinarne

Letnia sałatka z arbuzem na słono? Sprawdź, jak prosto ją zrobić

Przepisy kulinarne

Autor:
Teofila
Siewko
Źródło:
Zuza Lisowska
Szymon CzerwińskiGrillowany arbuz z fetą i kolendrą

Przed nami upały, a w takie dni najlepiej smakuje arbuz. Zuza Lisowska przygotowała w Kuchni Dzień Dobry TVN niesamowitą letnią sałatkę z arbuzem i serem feta. Sprawdź, jak smakuje ten owoc na słono i ciesz się niepowtarzalnym smakiem. 

Letnia sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem feta - przepis krok po kroku

Składniki:

  • ogórek szklarniowy
  • 150 g twardego sera feta
  • cebula szalotka
  • 300 g arbuza
  • 5 łyżek oliwy extra vergine
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 5 listków mięty

Sposób przygotowania letniej sałatki z arbuzem

  1. 1Ogórka i arbuza kroimy w dużą kostkę.
  2. 2Wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz, miętę i natkę pietruszki.
  3. 3Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pokruszony ser feta.
  4. 4Taka sałatka idealnie będzie komponować się do dań z grilla!

Zobacz także:

Autor:Teofila Siewko

Źródło: Zuza Lisowska

Źródło zdjęcia głównego: Szymon Czerwiński

Pozostałe wiadomości