Przed nami upały, a w takie dni najlepiej smakuje arbuz. Zuza Lisowska przygotowała w Kuchni Dzień Dobry TVN niesamowitą letnią sałatkę z arbuzem i serem feta. Sprawdź, jak smakuje ten owoc na słono i ciesz się niepowtarzalnym smakiem.
Letnia sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem feta - przepis krok po kroku
Składniki:
- ogórek szklarniowy
- 150 g twardego sera feta
- cebula szalotka
- 300 g arbuza
- 5 łyżek oliwy extra vergine
- 2 łyżki soku z cytryny
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- garść posiekanej natki pietruszki
- 5 listków mięty
Sposób przygotowania letniej sałatki z arbuzem
- 1Ogórka i arbuza kroimy w dużą kostkę.
- 2Wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz, miętę i natkę pietruszki.
- 3Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pokruszony ser feta.
- 4Taka sałatka idealnie będzie komponować się do dań z grilla!
Zobacz także:
Źródło: Zuza Lisowska
Źródło zdjęcia głównego: Szymon Czerwiński