Letnia sałatka z arbuzem na słono? Sprawdź, jak prosto ją zrobić

Grillowany arbuz z fetą i kolendrą
Grillowany arbuz z fetą i kolendrą
Źródło: Szymon Czerwiński
Przed nami upały, a w takie dni najlepiej smakuje arbuz. Zuza Lisowska przygotowała w Kuchni Dzień Dobry TVN niesamowitą letnią sałatkę z arbuzem i serem feta. Sprawdź, jak smakuje ten owoc na słono i ciesz się niepowtarzalnym smakiem. 

Letnia sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem feta - przepis krok po kroku

Składniki:

  • ogórek szklarniowy
    • 150 g twardego sera feta
      • cebula szalotka
        • 300 g arbuza
          • 5 łyżek oliwy extra vergine
            • 2 łyżki soku z cytryny
              • szczypta soli
                • szczypta pieprzu
                  • garść posiekanej natki pietruszki
                    • 5 listków mięty

                      Sposób przygotowania letniej sałatki z arbuzem

                      1. Ogórka i arbuza kroimy w dużą kostkę.
                        1. Wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz, miętę i natkę pietruszki.
                          1. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pokruszony ser feta.
                            1. Taka sałatka idealnie będzie komponować się do dań z grilla!

                              Zobacz także:

                              Autor: Teofila Siewko

                              Źródło: Zuza Lisowska

                              Źródło zdjęcia głównego: Szymon Czerwiński

                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości

                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                              Materiał promocyjny

                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana