Magda Gessler inspiruje teatralnych twórców. O czym opowiada spektakl "MG"?

Dzień Dobry TVN
Magda Gessler to z całą pewnością jedna z najbarwniejszych postaci w polskim show biznesie. Restauratorka szturmem podbiła nie tylko kulinarne gusta Polaków, ale także ich serca. Nikogo nie powinno więc dziwić, że prowadząca "Kuchenne rewolucje" została muzą artystów.

"MG" - przedstawienie o Magdzie Gessler

W Teatrze Polskim w miniony piątek odbywa się od dawna wyczekiwana premiera spektaklu "MG" w reżyserii Moniki Strzępki. Inspiracją do powstania sztuki był nie kto inny, jak Magda Gessler. W postać restauratorki wciela się fenomenalna Eliza Borowska. O czym opowiada to wyjątkowe przedstawienie?

- Tego zdradzić nie mogę. Magda Gessler stała się inspiracją dla historii o polskiej prowincji. Restauratorka przyjeżdża tam, aby przeprowadzić gastronomiczną rewolucję. Co tam się dzieje naprawdę? To muszą państwo zobaczyć sami - mówiła w studiu Dzień Dobry TVN Sandra Hajduk.

Magda Gessler w teatrze

Magda Gessler jest nie tylko wybitną restauratorką, ale i nieprzeciętną osobowością telewizyjną. Prowadzone przez nią "Kuchenne rewolucje" od lat cieszą się niesłabnącą popularnością.

Fenomen Magdy Gessler dostrzegła Monika Strzępka, reżyserka i autorka sztuki "M.G.". Artystka będzie gościem weekendowego wydania Dzień Dobry TVN. W programie opowie, jak zrodził się pomysł na sztukę. Zdradzi także, co ją najbardziej fascynuje w osobie Magdy Gessler.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.pl

Zobacz także:

6 piosenek, które skutecznie poprawią twój humor. Zacznij nowy tydzień z pozytywną energią i uśmiechem na twarzy

Sekrety diety Małgorzaty Rozenek-Majdan. Dietetyczka gwiazdy: "Czasem musiałam ją stopować"

Radosław Majdan o wyzwaniach, jakie miał po poznaniu żony. Małgorzata: "Dopiero po latach uświadamiam sobie, co postawiłam przed nim"

Autor: Katarzyna Oleksik

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana