Makaron canneloni to świetny pomysł na obiad i większą różnorodność w kuchni. W Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował taki makaron z sosem pomidorowym, ricottą i czosnkiem niedźwiedzim. Sprawdź jego przepis i przygotuj to pyszne danie samodzielnie.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem pojawiły się dania typowe dla regionu Morza Śródziemnego. Jak zrobić szaszłyki z warzywami, serem halloumi i sosem pomidorowym, sałatkę z grillowaną doradą, pesto z ajvaru i makaronem gemelli oraz cevapcici z pieczonymi ziemniakami i ajvarem? Sprawdź pyszne przepisy Sebastiana Olmy.
Makaron z sosem serowym to potrawa znana i lubiana na całym świecie. Przygotowanie tego posiłku nie zajmuje więcej niż 15-20 minut, dlatego może być podany na przyjęciu czy spotkaniu rodzinnym.
Taganu d’Aragona to danie z Sycylii - "ciasto" przygotowane z makaronu i sera. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował je Stefano Terrazzino. Sprawdź, jak przygotować to danie na Wielkanoc.
Szukasz pomysłu na obiad dla dzieci? W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania właśnie z myślą o dzieciach: muffiny z wędliną, serem i szpinakiem, pieczone parówki w cieście maślanym, kolorowy makaron z duszoną wieprzowiną i kotleciki mielone wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym. Sprawdź przepisy krok po kroku.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić makaron penne primavera? Sprawdź przepis.
Hiszpańskie smaki zapanowały w naszej kuchni. Marieta Marecka i Conrado Moreno przygotowują pyszne papryczki pimientos de padron, fideua de pato, czyli makaron z kaczką, a na deser churros z gorącą czekoladą. Poznaj niezwykłe przepisy na hiszpańskie dania.
Odpowiednie jedzenie sprzyja nauce i pomoże przygotować się do matury. Zabieganym licealistom Natalia Paździor, zwyciężczyni 1. edycji MasterChef Junior, proponuje smaczne i proste obiady. Zobacz, jak w naszej kuchni przyrządza warzywny bowl z ciecierzycą, kotleciki z kalafiora z jogurtem oraz makaron z kurczakiem, pomidorami suszonymi i groszkiem cukrowym. Wypróbuj jej oryginalne przepisy.
Makaron - podstawa kuchni włoskiej i codziennej diety wielu z nas. Anna Radowicka, dietetyczka, zdradziła, która pasta jest są najzdrowsza oraz radzi, jak należy ją gotować, żeby zachować ich wartości odżywcze i witaminy.
Sebastian Olma serwuje pyszne i proste w wykonaniu potrawy. Zobacz, jak przygotować klasyczny makaron Lubella z kolorową papryką, brokułami czy krewetkami.
Kuchnia włoska uważana jest za jedną z najlepszych kuchni świata. Różnorodne makarony, włoska pizza, wysokiej jakości sery oraz cała masa jedynych w swoim rodzaju przystawek skradły serca ludzi na całym świecie. Czym charakteryzują się włoskie smaki?
Często szukamy pomysłów na szybkie i smaczne jedzenie, które można przygotować zaledwie z kilku produktów. Czymś, co zasmakuje wszystkim i nie wymaga dużo pracy jest makaron z kurczakiem. Zestaw ten pasuje do różnych dodatków, więc możemy przyrządzić na przykład makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym lub makaron z kurczakiem i szpinakiem.
Dynia makaronowa wciąż nie jest popularną odmianą. Jest podłużna i jasnożółta lub jasnozielona - wyglądem przypomina kabaczka. Odmiana ta jest niezwykle delikatna w smaku, a jej miąższ rozdziela się na charakterystyczne włókna przypominające nitki makaronu. Poznaj naszą propozycję podania tej dyni!
Jeden z producentów wycofał ze sprzedaży kilka partii makaronów. Powodem takiej decyzji jest deoksyniwalenol. Substancja ta ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka. Oto lista wycofanych produktów.
Mateusz Zielonka to polski szef kuchni, który słynie z robienia włoskiego makaronu. Brytyjczycy nazywają go "Pasta Menem", a na Wyspach właśnie ukazuje się jego pierwsza książka, która jesienią pojawi się także w Polsce. Jak wyglądała jego droga na szczyt?
Uwielbiasz dania kuchni włoskiej? Na pizzy i makaronach doskonale zna się Cristina Catese - rodowitej rzymianki. Poznaj jej przepisy i zaskocz swoich domowników wyśmienitymi potrawami. Jak przygotować pizzę, karczochy po rzymsku oraz spaghettoni?
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą, ziemniakami i botwinką, placek drożdżowy z kalafiorem i skwarkami z batatów oraz makaron ze szparagami, ale inaczej. Obiady lekkie, smaczne i roślinne przyrządza Andrzej Polan. Poznaj jego nietypowe przepisy.
Zapiekanka gyros to doskonały pomysł na obiad inspirowany kuchnią grecką. Aby ją zjeść, nie trzeba jednak wybierać się do restauracji. Można w prosty sposób przygotować ją we własnym domu.
Joanna Przetakiewicz podzieliła się z fanami swoim sprawdzonym przepisem na makaron w wersji wegetariańskiej. Projektantka przyznała, że to danie należy do ulubionych jej średniego syna. Jak przygotować rozgrzewającą zimową pastę z pomidorami?
Udon to japoński gruby, pszenny makaron. Podawany jest na zimno i na ciepło. Obecnie dostępny jest w wielu supermarketach, a do tego nie jest drogi. Tradycyjnie jednak wyrabiany jest ręcznie. Co można z nim zrobić i z czym najlepiej go podawać?
25 października to Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji, już dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha i jej propozycje przepisów na dania z makaronem: zupa grzybowa z makaronem i kruszonką sezamową, spaghetti z tuńczykiem, ze skórką z cytryny, chili i zieloną pietruszką oraz penne z kaparami, czarnymi oliwkami i czerwonym pesto.
W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN dowodzi Marcin "Sobol" Sobolewski, który na co dzień pracuje w Dzień dobry TVN jako kierownik planu. Skąd u niego zamiłowanie do gotowania? Marcin przygotował takie smakołyki jak: krewetki zapiekane z kiełbasą chorizo, paluszki z dorsza w panko, makaron bucatini z tuńczykiem, kofty jagnięco-wieprzowe z sałatką z pieczonych batatów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała pyszne makarony, ale w niekonwencjonalnej formie. Co powiecie na carbonarę, ale w postaci tortu lub lasagne z patelni?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Darię Ładochę i Zuzannę Grzelczak, której partner wylicytował na WOŚP gotowanie w naszej kuchni właśnie z Darią. Panie przygotowały takie potrawy jak: Pici alle briciole, Makaron sojowy gotowany w bulionie i paście chili i Farfalle z ricottą, makiem i malinami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Bartka Kieżuna, który przygotował potrawy kuchni włoskiej. Na naszym stole pojawiła się pasta at limone, insalata di finocchio, a na deser biscotti al limone. Smacznego!
Suszone pomidory to cudowny dodatek do niejednego dania. Jak wykorzystać je w kuchni? Wypróujcie przepisy Piotra Kucharskiego na: faszerowaną focaccię z suszonymi pomidorami i oliwkami, makaron z suszonymi pomidorami z chilli, pulpeciki z suszonymi pomidorami z oliwkami, aromatyzowaną oliwę suszonymi pomidorami i chilli oraz aromatyzowany ocet winny suszonymi pomidorami z chilli.
Wiele osób, które zmuszone były odstawić gluten, najbardziej boleje nad brakiem makaronu w diecie. Dlatego z pomocą, w kuchni Dzień Dobry TVN, przychodzi Daria Ładocha! Wypróbujcie jej przepisy na: zapiekankę z makaronu kukurydzianego z łososiem, zapiekankę z makaronem ryżowym i kurczakiem oraz warzywną zapiekankę z makaronem gryczanym. Smacznego!
Razem ćwiczą i razem gotują. W kuchni Dzień Dobry TVN Mariola Bojarska-Ferenc i jej syn Aleksander Ferenc na ruszt wrzucili kuchnię włoską i przygotowali: cielęcinę w sosie z tuńczyka, jagnięcinę z sycylijskim pesto, makaron z pomidorami dla zabieganych, pulpeciki Babci Lorenzo i śniadaniowe pomidorki nadziewane.