W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z pysznymi sezonowymi pomidorami. Sprawdź, jak przygotować kurczaka z makaronem i kukurydzą w sosie pomidorowym. Danie sprawdzi się w sam raz na letni obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński udowodnił, że nie tylko można gotować prosto i szybko, ale przede wszystkim smacznie. Sprawdź jego przepis na makaron ze szparagami i pesto bazyliowym, idealny na wakacyjne wypady.
Semolina to gruboziarnista mąka, którą otrzymuje się w wyniku mielenia ziaren pszenicy durum. Produkuje się z niej różnego rodzaju makarony oraz drobną kaszę kuskus. Sprawdź, jakie są jej właściwości, kaloryczność i zastosowanie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti, ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, a także finalista 6. edycji MasterChefa, zaprezentował swoje sposoby na ogórka i cukinię. Sprawdź jego przepis na makaron w gazpacho.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Matteo Brunetti i dania z ogórka. Kucharz aktualnie zajmuje się medialnym gotowaniem i tworzy proste i szybkie przepisy, które można znaleźć na TikToku.
W kuchni Dzień Dobry TVN glutenowy zawrót głowy. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha zaprezentował pomysły na dania z produktami zbożowymi, idealne na śniadanie, obiad i kolację.
Sezon na szparagi trwa! W kuchni Dzień Dobry TVN powstaje wiele pyszności z tym warzywem w roli głównej. Jak zrobić makaron z chorizo, szparagami i krewetkami? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Makaron canneloni to świetny pomysł na obiad i większą różnorodność w kuchni. W Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował taki makaron z sosem pomidorowym, ricottą i czosnkiem niedźwiedzim. Sprawdź jego przepis i przygotuj to pyszne danie samodzielnie.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem pojawiły się dania typowe dla regionu Morza Śródziemnego. Jak zrobić szaszłyki z warzywami, serem halloumi i sosem pomidorowym, sałatkę z grillowaną doradą, pesto z ajvaru i makaronem gemelli oraz cevapcici z pieczonymi ziemniakami i ajvarem? Sprawdź pyszne przepisy Sebastiana Olmy.
Makaron z sosem serowym to potrawa znana i lubiana na całym świecie. Przygotowanie tego posiłku nie zajmuje więcej niż 15-20 minut, dlatego może być podany na przyjęciu czy spotkaniu rodzinnym.
Taganu d’Aragona to danie z Sycylii - "ciasto" przygotowane z makaronu i sera. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował je Stefano Terrazzino. Sprawdź, jak przygotować to danie na Wielkanoc.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić makaron penne primavera? Sprawdź przepis.
Hiszpańskie smaki zapanowały w naszej kuchni. Marieta Marecka i Conrado Moreno przygotowują pyszne papryczki pimientos de padron, fideua de pato, czyli makaron z kaczką, a na deser churros z gorącą czekoladą. Poznaj niezwykłe przepisy na hiszpańskie dania.
Odpowiednie jedzenie sprzyja nauce i pomoże przygotować się do matury. Zabieganym licealistom Natalia Paździor, zwyciężczyni 1. edycji MasterChef Junior, proponuje smaczne i proste obiady. Zobacz, jak w naszej kuchni przyrządza warzywny bowl z ciecierzycą, kotleciki z kalafiora z jogurtem oraz makaron z kurczakiem, pomidorami suszonymi i groszkiem cukrowym. Wypróbuj jej oryginalne przepisy.
Makaron - podstawa kuchni włoskiej i codziennej diety wielu z nas. Anna Radowicka, dietetyczka, zdradziła, która pasta jest są najzdrowsza oraz radzi, jak należy ją gotować, żeby zachować ich wartości odżywcze i witaminy.
Sebastian Olma serwuje pyszne i proste w wykonaniu potrawy. Zobacz, jak przygotować klasyczny makaron Lubella z kolorową papryką, brokułami czy krewetkami.
Kuchnia włoska uważana jest za jedną z najlepszych kuchni świata. Różnorodne makarony, włoska pizza, wysokiej jakości sery oraz cała masa jedynych w swoim rodzaju przystawek skradły serca ludzi na całym świecie. Czym charakteryzują się włoskie smaki?
Często szukamy pomysłów na szybkie i smaczne jedzenie, które można przygotować zaledwie z kilku produktów. Czymś, co zasmakuje wszystkim i nie wymaga dużo pracy jest makaron z kurczakiem. Zestaw ten pasuje do różnych dodatków, więc możemy przyrządzić na przykład makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym lub makaron z kurczakiem i szpinakiem.
Dynia makaronowa wciąż nie jest popularną odmianą. Jest podłużna i jasnożółta lub jasnozielona - wyglądem przypomina kabaczka. Odmiana ta jest niezwykle delikatna w smaku, a jej miąższ rozdziela się na charakterystyczne włókna przypominające nitki makaronu. Poznaj naszą propozycję podania tej dyni!
Jeden z producentów wycofał ze sprzedaży kilka partii makaronów. Powodem takiej decyzji jest deoksyniwalenol. Substancja ta ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka. Oto lista wycofanych produktów.
Mateusz Zielonka to polski szef kuchni, który słynie z robienia włoskiego makaronu. Brytyjczycy nazywają go "Pasta Menem", a na Wyspach właśnie ukazuje się jego pierwsza książka, która jesienią pojawi się także w Polsce. Jak wyglądała jego droga na szczyt?
Uwielbiasz dania kuchni włoskiej? Na pizzy i makaronach doskonale zna się Cristina Catese - rodowitej rzymianki. Poznaj jej przepisy i zaskocz swoich domowników wyśmienitymi potrawami. Jak przygotować pizzę, karczochy po rzymsku oraz spaghettoni?
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą, ziemniakami i botwinką, placek drożdżowy z kalafiorem i skwarkami z batatów oraz makaron ze szparagami, ale inaczej. Obiady lekkie, smaczne i roślinne przyrządza Andrzej Polan. Poznaj jego nietypowe przepisy.
Zapiekanka gyros to doskonały pomysł na obiad inspirowany kuchnią grecką. Aby ją zjeść, nie trzeba jednak wybierać się do restauracji. Można w prosty sposób przygotować ją we własnym domu.
Joanna Przetakiewicz podzieliła się z fanami swoim sprawdzonym przepisem na makaron w wersji wegetariańskiej. Projektantka przyznała, że to danie należy do ulubionych jej średniego syna. Jak przygotować rozgrzewającą zimową pastę z pomidorami?
Udon to japoński gruby, pszenny makaron. Podawany jest na zimno i na ciepło. Obecnie dostępny jest w wielu supermarketach, a do tego nie jest drogi. Tradycyjnie jednak wyrabiany jest ręcznie. Co można z nim zrobić i z czym najlepiej go podawać?
25 października to Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji, już dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha i jej propozycje przepisów na dania z makaronem: zupa grzybowa z makaronem i kruszonką sezamową, spaghetti z tuńczykiem, ze skórką z cytryny, chili i zieloną pietruszką oraz penne z kaparami, czarnymi oliwkami i czerwonym pesto.