Przepisy kulinarne

Kuchnia panny młodej

Co powinna jeść panna młoda, by dobrze wyglądać w dniu ślubu? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Jabłczyńska i projektantka Viola Piekut, w której kreacjach chodzą m.in.: Edyta Górniak, Joanna Koroniewska i Katarzyna Glinka. Skorzystajcie z ich przepisów!

Koktajl malinowy
Składniki:
1 banan
1 szklanka świeżych malin
2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
1 mała garść płatków owsianych
1 mała garść mieszanych orzechów
1 szklanka mleka sojowego lub chudego mleka lub soku jabłkowego
łyżka płynnego miodu do smaku

Sałatka śródziemnomorska
Składniki:
mieszanka sałat
pomidorki cherry
ogórek
papryka
jajko
tuńczyk w sosie własnym

Dressing ziołowy:
3 ząbki czosnku upieczone lub ugotowane do miękkości
6 łyżki oliwy, czubata łyżka musztardy Dijon
3 łyżki dobrego octu ziołowego białego lub czerwonego
sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz

Bruschetta al pomodoro
Składniki:
kilka kromek chleba wiejskiego lub bagietki pokrojonej na ukos
2 dojrzałe pomidory
2 ząbki czosnku
bazylia, oregano
oliwa extra vergine
sól

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
60
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0