Od maja do września jest sezon grillowy, ale też na tzw. garden party. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti przygotował pyszne, włoskie dania w sam raz na tę okazję. Sprawdź, jak przygotować Tris Bruschette, czyli włoskie grzanki z: ricottą i bakłażanem, cukinią i mozzarellą, pomidorkami i bazylią.
Bruschetta to tradycyjna włoska przekąska. Zazwyczaj jest to grzanka posmarowana roztartym czosnkiem i polana odrobiną oliwy. Lorentyna Mikulska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała swój przepis na bruschettę z pieczonymi winogronami i serem. Sprawdź jej przepis.
Za co kochamy włoską kuchnię? Za prostotę. Z kilku dobrej jakości składników jesteśmy w stanie wyczarować przepyszne dania. Tęsknisz za smakami Italii? W kuchni Dzień Dobry TVN pojawiła się Cristina Catese - Włoszka, która przygotowała proste dania na włoską fiestę, a towarzyszył jej... Andrzej Krzywy. Co ugotowali?
Tradycyjna Bruschetta jest grzanką z pieczywa posmarowanego oliwą i roztartym czosnkiem. Najczęściej podawana jest z mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów i bazylii. W naszej kuchni Matteo Brunetti pokazał, jak przygotować ją w różnych smakach.
Co powinna jeść panna młoda, by dobrze wyglądać w dniu ślubu? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Jabłczyńska i projektantka Viola Piekut, w której kreacjach chodzą m.in.: Edyta Górniak, Joanna Koroniewska i Katarzyna Glinka. Skorzystajcie z ich przepisów!