Poznaj łatwe i szybkie przepisy na przygotowanie koktajli z popularnych owoców i nie tylko.
Piotr Kucharski w Dzień Dobry TVN pokazał swoje pomysły na pyszności z dodatkiem jogurtów roślinnych o smaku mango, kokosa i naturalnym.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Jesień to czas, w którym chętniej sięgamy po rozgrzewające posiłki i napoje. Zdecydowanie zalicza się do nich aromatyczny koktajl korzenny z bananem. Jak go zrobić? Sprawdź bardzo prosty przepis.
Jak szybko zrobić taki pożywny napój? Jaki sprzęt do tego wybrać? Podpowiadamy.
Sprawdź, jak jeść papaję.
Sprawdź jej przepis i ciesz się pysznym smakiem sezonowych owoców.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły dania, dzięki którym nasz mózg będzie dobrze funkcjonował. Dietetyk kliniczny Hanna Stolińska przygotowała pyszne przepisy, w tym na czekoladowy koktajl mocy.
Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej go spożywamy, tym lepszy jest stan naszej flory jelitowej i ogólny stan zdrowia. Świetnie się sprawdzą również różne zielone koktajle i smoothie. Najlepszymi, prostymi przepisami podzieliła się dietetyk kliniczny - Hanna Stolińska.
W Dniu Zakochanych w naszej kuchni królują afrodyzjaki. Pyszne walentynkowe dania proponuje Agnieszka Cegielska, dziennikarka i propagatorka naturalnego stylu życia. Zobacz, jak przyrządza koktajl poranny z roszponką, selerem, kiełkami i świeżą miętą, zupę z dyni z kiełkami, granatem i płatkami migdałów, owsiankę z daktylami, figami, granatem i makiem, carpacio z buraka z rozmarynem, owocami i świeżą miętą i bazylią oraz kaszę gryczaną z komosą, grzybami, lubczykiem i świeżą kolendrą. Poznaj niezwykłe przepisy na potrawy pełne miłości.
Aktorka Magda Kumorek stawia na zdrową kuchnię, pełną warzyw i owoców. W naszym programie przyrządza zielony koktajl, bataty w pomidorach z czarną soczewicą i chlebkami chapati oraz budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z sosem malinowym. Poznaj proste, sprawdzone przepisy gwiazdy.
Jak przygotować zdrowe i smaczne posiłki, które przekonają panów do zmiany nawyków żywieniowych? Grzegorz Zawierucha i Hanna Stolińska zdradzili swoje pomysły
Zastanawiasz się, co przygotować na śniadanie lub przekąskę? Poznaj przepisy na twarogowe placki z owocami, smoothie owocowe oraz ciasto z rabarbarem. Przetestuj dania Szymona Czerwińskiego we własnej kuchni.
Jak można pomóc sobie dietą przy syndromie jelita drażliwego? Jakie są zasady diety FODMAP? O tym w naszej kuchni opowiada dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny. Poznaj jej przepisy na burgery z boćwiną, paprykę faszerowaną soczewicą, tofu lub wołowinę z makaronem z cukinii, koktajl imbirowy z bananem i ananasem oraz sałatki: z granatem i komosą ryżową oraz z wędzoną makrelą i jajkiem.
Na problemy z tarczycą skarży się coraz więcej ludzi. Co jeść, aby wspierać jej pracę i ugasić ogień stanu zapalnego? Mity z tym związane obala dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny, która przygotowała przepisy na wiosenny koktajl, czekoladową pastę z awokado, jajecznicę z jarmużem, krem z buraka, dorsza duszonego w porach oraz pudding jaglany i wytrawne kulki mocy.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje lekkie, pyszne i zdrowe propozycje na desery, które sprawdzą się w upalne dni. Przygotuj mrożony koktajl, budyń jaglany z truskawkami lub placuszki marchewkowe na mleku owsianym. Który deser wybierasz?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyczkę Agatę Ziemnicką. Przygotowała dla nas pyszne i pożywne soki oraz koktajle.
Może i kuchnia "pudełkowa" to hit ostatniego sezonu, ale to nie znaczy, że lunchu nie możemy wziąć do pracy w innej formie. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał jak przygotować jedzenie do pracy w... słoiku! Wypróbuj jego proste i szybkie przepisy na: ogórkowy chłodnik, warstwowe sałatki, koktajl i owsiankę.
Nawet jeśli zdrowo się odżywiasz, możesz mieć w organizmie pełno toksyn, które np. wdychasz wraz ze smogiem. Co jeść, aby oczyścić organizm? W Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey polecił natkę pietruszki i zieloną herbatę. Dlaczego? Czy jeden zielony koktajl dziennie wystarczy, aby pozbyć się toksyn z ciała?
Odwiecznym problemem każdej mamy jest namówienie dziecka do jedzenia owoców i warzyw. Jak to zrobić? W kuchni Dzień Dobry TVN Kamila Szczawińska razem z córką Kalinką pokazały wszystkim dzieciakom, że nie takie warzywa straszne jak je malują!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pyszne i pełne witamin koktajle z sezonowych warzyw i owoców. Co powiecie na koktajl pietruszkowy, wiosenny koktajl z truskawkami i bananami lub koktajl jagodowy z granatem?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Annę Skurę. Blogerka modowa i podróżniczka jest także miłośniczką zdrowego stylu życia. Przygotowała dla Was takie potrawy jak: owsiankę filipińską, owocowo-warzywne koktajle, a na obiad carbonarę w wersji fit.
W kuchni Dzień Dobry TVN wróż Maciej, którego kuchnia jest drugą z największych pasji po ezoteryce, przygotował: placki ziemniaczane ze śmietaną, wędzonym łososiem i czerwonym kawiorem, polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym podane na makaronie pappardelle i koktajl truskawkowo-malinowy. Smacznego!
W kuchni Dzien Dobry TVN Monika Goździalska, mama 15-letniej Natalii i 8-letniego Tristana, pokazała, co przyrządzić dziecku do szkoły, żeby nie kupowało jedzenia w sklepikach. Przygotowała: CLUB Sandwich, jabłkowe chipsy cynamonem i wanilią, koktajl z kiwi orzeźwiający, sakiewkę francuską z serem oraz tortilla na zimno.
Poranny koktajl, wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, roladki rybne na warzywnym julienne, kokosowy ryż z wołowiną, energetyczne kulki, sałatka z fasoli i tuńczyka, czyli Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zaserwował lekkie potrawy w sam raz dla aktywnych.
Co powinna jeść panna młoda, by dobrze wyglądać w dniu ślubu? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Jabłczyńska i projektantka Viola Piekut, w której kreacjach chodzą m.in.: Edyta Górniak, Joanna Koroniewska i Katarzyna Glinka. Skorzystajcie z ich przepisów!
O modzie na koktajle, z czego można je zrobić i jakie witaminy posiadają - opowiedziała w studiu Dzień Dobry TVN dietetyczka Agata Ziemnicka.
Zapraszamy na ekologiczną kuchnię z Reni Jusis, która podowiada, jak przemycić w potrawach warzywa, których dzieci nie lubią. Zobaczcie, jak to zrobiła w kuchni Dzień Dobry TVN. Por, groszek, brokuły i szpinak - czy Twoje dziecko też nie przepada za tymi warzywami? Skorzystajcie z przepisu Reni na zielony koktajl, zupę pokrzywową z mlekiem kokosowym i budyń z awokado.
„Slow food” Maćka Miecznikowskiego. W kuchni Dzień Dobry TVN zdradził, jak zmusić dzieci do jedzenia "zielonego".Sprawdźcie, czy Maciek Miecznikowski jest „leszczem” w kuchni? ;)