KOKTAJL PIETRUSZKOWY
Składniki:
Sok z dwóch pomarańczy
Pęczek zielonej pietruszki
2 dojrzałe kiwi
Przygotowanie:
Kiwi obierz ze skóry, wyciśnij sok z pomarańczy. Całość umieść w blenderze i zmiksuj na gładki koktajl. Wypijaj rano przez dwa tygodnie, by oczyścić wątrobę i nerki.
WIOSENNY KOKTAJL NA ŚNIADANIE Z BABKĄ PŁESZNIK
Składniki:
2 łyżki babki płesznik (inaczej błonnik witalny)
250 g truskawek obranych z szypułek
1 banan
200 ml kefiru
Przygotowanie:
Zmiksuj truskawki z bananem i kefirem. Przelej do szklanki i wymieszaj z babką płesznik. Odczekaj chwilę by babka napęczniała, około 10 minut i koktajl jest gotowy do wypicia.
KOKTAJL JAGODOWY Z DODATKIEM GRANATU
Składniki:
1 szklanka borówek amerykańskich
2 łyżki jagód Goji
1/2 szklanki pestek granatu
1/2 szklanki otrębów owsianych
1 szklanka mleka kokosowego
1 łyżeczka mielonego lnu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj w blenderze.
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN