Nowalijki inaczej: zupa rybno-szczawiowa i śledź na sałatce

W kuchni Dzień Dobry TVN Artur Moroz jak zwykle zaskoczył nas swoimi kulinarnymi połączeniami. Zobaczcie jego przepisy na: młodą kapustę z mulami, zupę rybno-szczawiową i śledzia na sałatce wiosennej. Smacznego!

Młoda kapusta z mulami

1 główka kapusty młodej 

1 kg muli świeżych 

2 młode marchewki 

1 pęczek czosnku niedźwiedziego 

1 pęczek kopru 

1 kostka masła

100 ml wina białego wytrawnego 

Sól, cukier, pieprz

Zupa rybno-szczawiowa

2 filety dorsza bałtyckiego 

1 pęczek włoszczyzny 

1 cebula 

2 pęczki szczawiu 

2 ząbki czosnku 

1 cała makrela wędzona 

200 ml śmietany 30%

Sól, pieprz

Liść laurowy, ziele angielskie

Śledź na sałatce wiosennej

4 filety śledzia 

1 pęczek botwiny z burakami 

1 jabłko 

3 ogórki małosolne 

4 młode ziemniaki 

1 pęczek kopru 

1 pęczek cebuli dymki 

2 jajka 

200 ml śmietany 18 proc.

Sól, pieprz

2 bagietki

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości