powrót do listy

Kręcimy sękacza!

Podróże
środa, 21 marca 2012
Nowak wykręcił sękacza Dzień Dobry TVN
O pochodzeniu sękacza krążą rozmaite podania i legendy. Jak podaje jedna z nich, najstarszy przepis na sękacza pochodzi od wędrownego średniowiecznego czeladnika. Krytyk kulinarny Maciej Nowak w kolejną kulinarną podróż wybrał się na białostocczyznę. Maciej odwiedził gospodarstwo agroturystyczne Hamulka położone w otulinie Biebrzańskiego Parku Narodowego, gdzie zgłębił tajniki powstawania prawdziwego sękacza. Jak poznać czy kupiony przez nas sękacz jest świeży?

Zdjęcie: Jan Kucharzyk/ East News

Źródło: Dzień Dobry TVN | autor:

Gorące tematy >

Hitlerowskie pamiątki. Można je w Polsce zbierać?

Stockinger, Zubilewicz i Hołowczyc. Jakimi są dziadkami?

Donald Trump. Ma syndrom narcyza?

Woody Allen oskarżony o molestowanie seksualne córki

tvnpix