Tłusty czwartek to wyjątkowy dzień, w którym Polacy masowo wręcz sięgają po pączki, faworki i inne słodkości. Obok tych tradycyjnych, istnieją również rozmaite alternatywy, jak np. wegańskie pączki pieczone. Jak je zrobić? W naszej kuchni przepisem podzielił się Szymon Czerwiński.
Z okazji tłustego czwartku w naszej kuchni i na stronie znajdziecie mnóstwo różnych przepisów na pączki, faworki i inne słodkości. Każdy przepis to nieco inna wersja. Szymon Czerwiński pokazał, że można zrobić pączki naprawdę szybko - w 15 minut. Jak? Sprawdź przepis.
Z okazji tłustego czwartku kuchnię Dzień Dobry TVN zdominowały pączki i wiele innych słodkich pyszności. Swoimi przepisami podzielił się z nami Szymon Czerwiński. Jak zrobić najlepsze domowe pączki według jego przepisu?
Za sprawą finalisty 6. edycji programu MasterChef - Matteo Brunettiego, kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas i różne dania z jego wykorzystaniem. Jak przygotować grilllowanego ananasa z szynką? Sprawdź prosty przepis.
Tym razem kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas. A to wszystko za sprawą finalisty 6. edycji programu kulinarnego MasterChef - Matteo Brunettiego. Jak zrobić włoski plumcake ananasowy? Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem zagościł ananas. A to wszystko za sprawą pomysłów Matteo Brunettiego - finalisty 6. edycji MasterChefa. Jak zrobić sałatkę z ananasem i krewetki w ananasie? Sprawdź proste przepisy.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować pyszną fasolkę po bretońsku. To danie idealne na chłodniejsze dni, ale nie tylko. Zobacz, jak ją przygotować według sprawdzonego przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha zaprezentował, jak przygotować meksykańską zupę z guacamole. To pyszne połączenie smaku fasoli z awokado. Sprawdź, jak przygotować tę niezwykła potrawę.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN przedstawił swój przepis na pastę fasoli w dwóch odsłonach. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę z czerwonej i białej fasoli, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek i warzyw.
Zwykło się mówić, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem, jaki zjadamy w ciągu dnia. Powiedzenie to potwierdzają nie tylko indywidualne osoby, ale i dietetycy. Przepisy Lorentyny Mikulskiej, bohaterki naszego materiału o dziewczynce z pocztówki, dadzą wam energię i motywację na cały dzień.
Słony karmel to smak stworzony przez francuskiego cukiernika. Pasuje idealnie jako nadzienie do pączków, zwłaszcza z bitą śmietaną. Sprawdź przepis Sebastiana Olmy, który zaprezentował go w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pączki na słodko z różanym nadzieniem to klasyka znana wielu pokoleniom. Obecnie klasyczne pączki to właśnie te z różaną konfiturą. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał jak przygotować tradycyjne pączki na słodko. Sprawdź przepis.
Pączki na słono wracają do łask. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pączki na słono z wędzoną kaczką i kremowym pasztetem, idealne na tłusty czwartek i nie tylko. Sprawdź, jak zrobić je samodzielnie w domu.
Dawniej pączki podawano na słono, z boczkiem i słoniną. Współcześnie bardziej popularne są pączki na słodko. Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował swój przepis na pączki na słono z wędzonym pstrągiem, chrzanem i koprem. Sprawdź, jak je zrobić.
Pyszne pączki na słono to danie w sam raz na okres karnawałowy i dla wszystkich tych, którzy wolą słone od słodkiego. W Dzień Dobry TVN Sebastian Olma zaprezentował, jak przygotować pączki na słono z pesto bazyliowym, serem mozzarella i pomidorami. Sprawdź, jak je zrobić.
Pyszne ciasteczka z drożdżowego ciasta ozdobione pysznym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. To propozycja na ciastka na rauszu według przepisu Andrzeja Polana. Będą idealne na poobiedni deser i efektowną kawę z przyjaciółką. Sprawdź przepis przygotowany w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pierogi ruskie to klasyka polskiej kuchni. Andrzej Polan przygotował niezwykłą wariację na temat klasycznego przepisu i przyrządził pierogi kudłate z ogórkami i kiwi, które podaje się z odrobiną śmietany. Idealne na domowy obiad i nie tylko. Sprawdź przepis Andrzeja Polana.
Kurczak w pomarańczach to nietypowy, lecz pyszny sposób na przyrządzenie tego rodzaju drobiu. Wytrawna potrawa idealnie sprawdzi się na wystawny obiad lub kolację. W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przedstawił swój przepis na Kurczę połowiczne w pomarańczach dopieszczone.
Leniwe, pierogi ruskie, surówka z kapusty kiszonej i racuchy z jabłkami to klasyki z baru mlecznego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała je pasjonatka gotowania, Katarzyna Bukowska.
Nic tak nie umili walentynek, jak pyszne słodkości. Swoje popisowe desery przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Bartek Boratyn. Na naszym stole pojawiły się eklerki, beza i torcik.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Dania z pieczarkami są smaczne i zdrowe. Kilka z nich przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Były to: portobello nadziewane boczkiem, portobello nadziewane serkiem i natką pietruszki, flan z pieczarkami z ricottą, a także kurczak pieczony w maśle z pieczarkami.
2 luty to Dzień Pozytywnego Myślenia. Z tej okazji finalista 5. edycji programu "MasterChef", Szymon Czerwiński przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania ze składnikami, które wyzwalają endorfiny. Były to: azjatycka zupa z żeń-szeniem, kurczak pieczony z ziarnami wanilii oraz tort bezowy dacquoise.
Carpaccio, tatar, burgery i fiorentina bistecca - takie dania przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Antek i Karol Smykiewiczowie. Przepisy są proste, a potrawy bardzo smakowite.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Julię Kamińską i Paulinę Kondrak. Aktorki przygotowały u nas dania, które idealnie nadają się na 30. finał WOŚP. Na naszym stole pojawiły się: zupa pomidorowa, pierogi buraczane i ciasteczka w kształcie serca.
Dania z kurczaka są jednymi z najpopularniejszych, mięsnych potraw lądujących na naszych stołach. Jak sprawić, aby smak drobiu nie zaczął nam się nudzić? Z pomocą przychodzi Tomasz Grabski.
Tradycyjne dania z Zagłębia Dąbrowskiego - takie pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński. Ugotował dla nas żelazne kluski, roladę i zalewajkę. Pomysłodawcą przepisów jest zwycięzca 10. edycji programu "MasterChef", Maciej Regulski.
W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bosacka przygotowała dania inspirowane Trylogią Sienkiewicza: powieściami "Ogniem i mieczem" (1884), "Potop" (1886), "Pan Wołodyjowski" (1888). Na naszym stole pojawiły się: polewka piwna bezalkoholowa na koglu-moglu z białym serem i rodzynkami, podpłomyki z półgęskiem, borówką brusznicą, majonezem chrzanowym i rozmarynem, legumina z jabłkami i orzechami oraz pieczeń wołowa z bakaliami, grzybami leśnymi i miodem pitnym.
Nic tak nie poprawia nastroju, jak dobre jedzenie. W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński specjalnie dla nas przygotował potrawy, które jego samego wprawiają w dobry humor. Na naszym stole pojawiły się: anielskie ciasto czekoladowe, buffalo wings i smashburger.
Kocia dieta nadal owiana jest licznymi mitami. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że mruczkom nie należy podawać mleka, a bazę ich jadłospisu stanowić powinno mięso. Wie o tym doskonale Agnieszka Cholewniak-Góralczyk, której przepisy wpłyną pozytywnie na zdrowie waszych pupili.