Sekret pysznej kuchni włoskiej tkwi w świeżych i idealnie skomponowanych przyprawach. O tej porze roku gospodynie sięgają po pierwsze nowalijki. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała tartę z ricottą, cukinią i szpinakiem. Sprawdź jej przepis.
W tradycyjnej kuchni włoskiej w marcu pojawiają się już pierwsze warzywa. To dzięki nim i świeżym przyprawom dania są tak pyszne i aromatyczne. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała przepis na zapiekane szparagi zielone z prosciutto i parmezanem. Sprawdź, jak je zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządzą najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić kieszonki z kozim serem, figami i tymiankiem? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządzą najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych i aromatycznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić francuskie raclette? Sprawdź przepis.
Kuchnię Dzień Dobry TVN tym razem zdominowały najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić piernikowy croque-monsieur z bergkase i cykorią? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłów na pyszne, wiosenne posiłki dla całej rodziny? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali je Andrzej Polan i Monika Mrozowska. Tym razem postawili na olej rzepakowy idealny do smażenia, gotowania i pieczenia. Użyli go do przygotowania nadziewanych pieczarek, fileta z kurczaka z warzywnym kremem, ciasta ucieranego z serem i owocami.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła francuska kuchnia. Kucharz pasjonat, Bartek Durda, przygotował tarte migdałową z czarną porzeczką z ciastem “sablé”. Sprawdź, jak przygotować to danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Marcin "Sobol" Sobolewski, szef planu DDTVN, ze swoim bratem ciotecznym Bartkiem Durdą. Przygotował on specjały kuchni francuskiej - autorski przepis na "Hachis parmentier Sobola". Sprawdź, jak przygotować to danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował Marcin "Sobol" Sobolewski, szef planu DDTVN i pasjonat gotowania. Przedstawił sposób na przygotowanie pysznej francuskiej zupy cebulowej. Sprawdź, jakie składniki są potrzebne i jak ją przygotować.
W kuchni Dzień Dobry TVN kucharze przygotowywali dania z kuchni francuskiej. Bartek Durda, pasjonat gotowania mieszkał we Francji prawie 20 lat. Sprawdź jego przepis na Gougères au fromage, czyli wytrawna bombonierka z ptysiami z serem niespodzianką.
Bartek Durda to kucharz pasjonat, który we Francji spędził prawie 20 lat. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował różne dania z kuchni francuskiej, w tym gruszki zapiekane z serem gorgonzola i orzechami. Sprawdź, jak zrobić tę potrawę.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska przygotowała bitki z szynki pasteryzowane w słoikach. Kucharka brała udział w 9. edycji programu MasterChef, w którym dostała się do finału. Sprawdź, jak przygotować jej autorski pomysł na wekowany obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska, uczestniczka 9. sezonu MasterChef, przygotowała autorski przepis na pasteryzowany żurek. Kucharka nie wygrała programu, jednak dotarła do finału i wspaniale gotuje. Sprawdź, jak przygotować jej żurek.
W kuchni Dzień Dobry TVN tematem głównym stał się ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić chłodnik z ogórkiem, fetą i awokado? Sprawdź przepis.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić koreańską sałatkę z ogórka podaną z łososiem? Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN rządzi ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić curry z kurczakiem, ogórkiem, ananasem i sezamem? Sprawdź przepis.
Śledzie to jedne z najzdrowszy ryb. W kuchni Dzień Dobry TVN najlepszymi, pysznymi przepisami z ich użyciem podzielił się Michael Moran. Sprawdź trzy różne przepisy na śledzie: z francuską piperade, z kremem koperkowym lub marynowane escabeche.
Na ulicach Ukrainy możemy kupić czeburieki, czyli pierogi wypełnione mięsnym farszem, najczęściej baraniną. Od babuszki możemy również kupić bilaszki lub inaczej pirożki bądź watruszki – jest to rodzaj bułek drożdżowych ze słodkim bądź pikantnym nadzieniem, smażonych na głębokim tłuszczu. Sprawdź, jak przygotować pierogi pani Halinki z autorskiego przepisu Haliny Czekanowskiej.
Hreczanyki, nazywane również hreczkami to kotlety z kaszy gryczanej i mięsa. Często podawane są w towarzystwie różnych sosów, np. grzybowego. Sprawdź, jak przygotować Hreczynki pani Halinki z autorskiego przepisy Haliny Czekanowskiej, który przedstawiła w Dzień Dobry TVN.
Na pierwszym miejscu wśród zup kuchni ukraińskiej oczywiście króluje tradycyjny barszcz ukraiński. Jest to wywar z czerwonych buraków, z dodatkiem kapusty i pokrojonych ziemniaków oraz kawałkami mięsa. Podawany z łyżką śmietany. Niekiedy dodaje się do niego również fasolę, wówczas nazywany jest "barszczem czernihowskim". Sprawdź, jak go przygotować według przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Jak przygotować tort kijowski z kuchni ukraińskiej? Kuchnia ta swój charakter zawdzięcza wpływowi kultur obcych. Odnajdziemy w niej trochę smaków kuchni litewskiej, ormiańskiej, tatarskiej, polskiej, żydowskiej, a także dużo podobieństw do kuchni rumuńskiej i mołdawskiej.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić sałatkę z kuskusem i dressingiem z kolendry? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić świeże warzywa z łososiem zapiekane w beszamelu? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić pieczoną jagnięcinę z wiosennymi warzywami? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić makaron penne primavera? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić sałatkę z dressingiem z sera pleśniowego? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe mają wielu fanów i coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić pyszną pizzę z gruszką, czerwoną cebulą i serem pleśniowym ? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe na dobre zagościły w polskich kuchniach. W Dzień Dobry TVN pyszne potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić zupę cebulową z grzankami i serem pleśniowym? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy, w tym deser, z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić panna cottę z serem pleśniowym? Sprawdź przepis.