Mikołaj Rey zachwyca się kindziukiem - dojrzewającą, twardą wędliną, która była przysmakiem kuchni kresowej. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować babkę ziemniaczaną z kindziukiem i sosem porto. Palce lizać! Skorzystajcie z przepisu!
Co zrobić z potrawami, które zostały nam po Świętach Wielkanocnych? Można z nich przygotować zupełnie nowe potrawy. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Piotr Kucharski. Zobaczcie, jak wyciąć fileciki z pomarańczy, jak obrać awokado i, jak odświeżyć pieczywo?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządzili: Alżbeta Lenska i Andrzej Polan. Przygotowali dania, które można postawić na wielkanocnym stole. Oto one: pascha z mleka zsiadłego z bakaliami, quinoa jabłkowa z avocado, rzodkiewką i młodym burakiem oraz rolada z kurczaka faszerowana biszkoptem z selera, amarantusa i rodzynek.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła rodzina Lubertów - Tomek, Ewa i syn Kacper. Przygotowali zdrowie i zbilansowane dania: razowe naleśniki, tortillę kukurydzianą, krem z bananów i sałatkę ryżową z tofu. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Michał Kurek i Izabela Janachowska przygotowali lekkie i zdrowe dania, które każdemu dodadzą sporo energii: lekką sałatkę z truskawkami, deser z mango i ricotty oraz wiosenny krem z rzodkwi.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan i aktorka Klaudia Halejcio przygotowali super dania śmietanką i miodem płynące. Na stole znalazły się: żur ze struclą z brukselką i białą kiełbasą, łosoś na miękko z sałatką z jajek, chrzanu w białym auszpiku i ptysie z kruszonką i bitą śmietanką. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i uczestniczka programu "Ugotowani" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania z przepisów, które przywiozły ze swoich wakacyjnych podróży. Na stole znalazły się: szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, ziemniaki gotowane w mleku kokosowym, smażony makaron z krewetkami i wołowiną, smażone banany, wątróbki drobiowe w sosie z sherry i faszerowane papryczki pimientos.
W kuchni Dzień Dobry TVN przekąski i przystawki na bazie krakowskiej: tortilla z jarmużem, suchą krakowską i fetą, tort ziemniaczany z suchą krakowską, szałwią i serem oraz sucha krakowska jak carpaccio na kruchym cieście. A to wszystko przygotowali: Andrzej Polan, Mateusz Jarzębiak-Góral - uczestnik programu Top Model oraz Olga Kaczyńska - modelka, zwyciężczyni drugiej edycji Top Model.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji Masterchefa. Przygotowała przekąski z produktów, których spożywanie może prowadzić do powstawania ujemnego bilansu kalorycznego w organizmie. Na stole pojawiły się: witaminowy koktajl z kiwi i szpinaku, zielony chłodnik pełen energii oraz ananasowe carpaccio z dietetycznymi lodami z owoców leśnych.
Kuchnię Dzień Dobry TVN opanowały dziś dzieci. Gotowały, smakowały, a nawet zaśpiewały piosenkę o... kleszczu! Posłuchajcie, bo Marcin Prokop zapewnia, że ta piosenka stanie się hitem Internetu. Zgadzacie się z nim? :-) Prowadzący Dzień Dobry TVN ma też specjalne życzenia dla wszystkich teściowych z okazji ich święta!
Carmen Tarcha jest widzem Dzień Dobry TVN. W ramach naszej akcji Gotuj z DDTVN zaprosiła do swojej kuchni Piotra Kucharskiego. Wspólnie przygotowali: pieczonego selera w masie solnej, duszoną wołowinę z pasternakiemi marchewką, pikantną kiszonę marchewkę oraz tabbouleh.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła Kasia Kraszewska. Przygotowała kilka gorących i słodkich propozycji w stylu Pin Up Candy: jabłka w karmelu, muffinki z zarodków pszenicy i brokatem, pin-up Candy drink na bazie soku z granatów i eksowny sorbet herbaciany i malinowy.
Babeczki z cytrynowym budyniem i cynamonem, andrut z morelami i orzechami oraz ekspresowe ciasto bananowe z czekoladą - te pyszności dla dzieci przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN blogerka kulinarna Daria Ładocha.
W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy dla smakoszy mięsa. Piotr Kucharski przygotował: schab przekładany warzywami, steki z karkówki z kaszą oraz gulasz w marokańskim stylu. Smacznego!