Carpaccio, tatar, burgery, czyli męska kuchnia w wykonaniu braci Smykiewiczów

Antek i Karol Smykiewiczowie
Antek i Karol Smykiewiczowie
Źródło: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
Carpaccio, tatar, burgery i fiorentina bistecca - takie dania przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Antek i Karol Smykiewiczowie. Przepisy są proste, a potrawy bardzo smakowite.

Carpaccio

Składniki na carpaccio:

  • opakowanie carpaccio wołowe Argentyna
    • opakowanie rucoli
      • 500 g parmezanu
        • ocet balsamiczny
          • oliwa
            • pasta truflowa
              • kapary jabłuszka i zwykłe

                Tatar

                Składniki na tatara:

                • grzybki w occie
                  • 500 g polędwicy wołowej
                    • papryka słodka - przyprawa
                      • lubczyk
                        • musztarda klasyczna
                          • jajko
                            • maggi
                              • cebula
                                • miód

                                  Fiorentina bistecca

                                  Składniki na fiorentinę bistecca:

                                  • 2 kg steków dojrzewających
                                    • 3 bagietki
                                      • oliwa z oliwek
                                        • parmezan
                                          • sól gruba
                                            • pieprz w młynku
                                              • ocet balsamiczny

                                                Burgery dla faceta

                                                Składniki na burgery:

                                                • sałata rzymska
                                                  • 3 cebule czerwone
                                                    • słoik ogórków konserwowych
                                                      • 3 pomidory malinowe
                                                        • ketchup
                                                          • majonez
                                                            • papryka czerwona i żółta
                                                              • kumin – przyprawa
                                                                • 2 limonki
                                                                  • pęczek kolendry
                                                                    • ser cheddar żółty w plastrach
                                                                      • boczek wędzony parzony w plastrach
                                                                        • 6 bułek burgerów
                                                                          • 1 kg antrykotu mielonego
                                                                            • 200 g tuku wołowego (tłuszcz) mielonego

                                                                              Zobacz także:

                                                                              Autor: Izabela Dorf

                                                                              Źródło: Antek i Karol Smykiewiczowie

                                                                              Źródło zdjęcia głównego: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN

                                                                              podziel się:

                                                                              Pozostałe wiadomości

                                                                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                                                              Materiał promocyjny

                                                                              Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana