Carpaccio
Składniki na carpaccio:
- opakowanie carpaccio wołowe Argentyna
- opakowanie rucoli
- 500 g parmezanu
- ocet balsamiczny
- oliwa
- pasta truflowa
- kapary jabłuszka i zwykłe
Tatar
Składniki na tatara:
- grzybki w occie
- 500 g polędwicy wołowej
- papryka słodka - przyprawa
- lubczyk
- musztarda klasyczna
- jajko
- maggi
- cebula
- miód
Fiorentina bistecca
Składniki na fiorentinę bistecca:
- 2 kg steków dojrzewających
- 3 bagietki
- oliwa z oliwek
- parmezan
- sól gruba
- pieprz w młynku
- ocet balsamiczny
Burgery dla faceta
Składniki na burgery:
- sałata rzymska
- 3 cebule czerwone
- słoik ogórków konserwowych
- 3 pomidory malinowe
- ketchup
- majonez
- papryka czerwona i żółta
- kumin – przyprawa
- 2 limonki
- pęczek kolendry
- ser cheddar żółty w plastrach
- boczek wędzony parzony w plastrach
- 6 bułek burgerów
- 1 kg antrykotu mielonego
- 200 g tuku wołowego (tłuszcz) mielonego
Zobacz także:
- Dania z jednego garnka według przepisów Mariety Mareckiej
- Przepis na tradycyjne faworki – jak zrobić chrust na różne sposoby?
- Kotlety mielone, proziaki, prażuchy i ciasto drożdżowe, czyli najlepsze babcine przepisy
Autor: Izabela Dorf
Źródło: Antek i Karol Smykiewiczowie
Źródło zdjęcia głównego: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
podziel się: