Carpaccio
Składniki na carpaccio:
- opakowanie carpaccio wołowe Argentyna
 - opakowanie rucoli
 - 500 g parmezanu
 - ocet balsamiczny
 - oliwa
 - pasta truflowa
 - kapary jabłuszka i zwykłe
 
Tatar
Składniki na tatara:
- grzybki w occie
 - 500 g polędwicy wołowej
 - papryka słodka - przyprawa
 - lubczyk
 - musztarda klasyczna
 - jajko
 - maggi
 - cebula
 - miód
 
Fiorentina bistecca
Składniki na fiorentinę bistecca:
- 2 kg steków dojrzewających
 - 3 bagietki
 - oliwa z oliwek
 - parmezan
 - sól gruba
 - pieprz w młynku
 - ocet balsamiczny
 
Burgery dla faceta
Składniki na burgery:
- sałata rzymska
 - 3 cebule czerwone
 - słoik ogórków konserwowych
 - 3 pomidory malinowe
 - ketchup
 - majonez
 - papryka czerwona i żółta
 - kumin – przyprawa
 - 2 limonki
 - pęczek kolendry
 - ser cheddar żółty w plastrach
 - boczek wędzony parzony w plastrach
 - 6 bułek burgerów
 - 1 kg antrykotu mielonego
 - 200 g tuku wołowego (tłuszcz) mielonego
 
Zobacz także:
- Dania z jednego garnka według przepisów Mariety Mareckiej
 - Przepis na tradycyjne faworki – jak zrobić chrust na różne sposoby?
 - Kotlety mielone, proziaki, prażuchy i ciasto drożdżowe, czyli najlepsze babcine przepisy
 
Autor: Izabela Dorf
Źródło: Antek i Karol Smykiewiczowie
Źródło zdjęcia głównego: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
podziel się: