Carpaccio, tatar, burgery, czyli męska kuchnia w wykonaniu braci Smykiewiczów

Antek i Karol Smykiewiczowie
Antek i Karol Smykiewiczowie
Źródło: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
Carpaccio, tatar, burgery i fiorentina bistecca - takie dania przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Antek i Karol Smykiewiczowie. Przepisy są proste, a potrawy bardzo smakowite.

Carpaccio

Składniki na carpaccio:

  • opakowanie carpaccio wołowe Argentyna
  • opakowanie rucoli
  • 500 g parmezanu
  • ocet balsamiczny
  • oliwa
  • pasta truflowa
  • kapary jabłuszka i zwykłe

Tatar

Składniki na tatara:

  • grzybki w occie
  • 500 g polędwicy wołowej
  • papryka słodka - przyprawa
  • lubczyk
  • musztarda klasyczna
  • jajko
  • maggi
  • cebula
  • miód

Fiorentina bistecca

Składniki na fiorentinę bistecca:

  • 2 kg steków dojrzewających
  • 3 bagietki
  • oliwa z oliwek
  • parmezan
  • sól gruba
  • pieprz w młynku
  • ocet balsamiczny

Burgery dla faceta

Składniki na burgery:

  • sałata rzymska
  • 3 cebule czerwone
  • słoik ogórków konserwowych
  • 3 pomidory malinowe
  • ketchup
  • majonez
  • papryka czerwona i żółta
  • kumin – przyprawa
  • 2 limonki
  • pęczek kolendry
  • ser cheddar żółty w plastrach
  • boczek wędzony parzony w plastrach
  • 6 bułek burgerów
  • 1 kg antrykotu mielonego
  • 200 g tuku wołowego (tłuszcz) mielonego

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości