Kiedy w powietrzu unosi się zapach rozpalonego grilla, to znak, że szykuje się prawdziwa uczta. Upieczone kawałki mięsa, szaszłyki lub zarumienione na ruszcie warzywa będą smakować jeszcze lepiej, gdy dodamy do nich naturalne przyprawy.
Jak przyrządzić samodzielnie pyszne burgery?
Promocja przyciągnęła 10 tys. osób.
Soczysty, dobrze przyprawiony kotlet, świeża bułka, warzywa i podkręcające smak sosy. Burger to niezwykle uniwersalne danie, które można serwować na niezliczoną ilość sposobów.
Sprawdź, jak przygotować dania z kuchni Dzień Dobry TVN.
Carpaccio, tatar, burgery i fiorentina bistecca - takie dania przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Antek i Karol Smykiewiczowie. Przepisy są proste, a potrawy bardzo smakowite.
Kuchnia amerykańska uchodzi za jedną z najbardziej kalorycznych i ciężkostrawnych na świecie. W porównaniu z kuchnią europejską zawiera o wiele więcej niezdrowych tłuszczów, pustych kalorii, a także całą masę cukru. Nic więc dziwnego, że to właśnie w Stanach Zjednoczonych problem otyłości jest najbardziej powszechny. Czy amerykański przepis można zmodyfikować tak, aby nieco odchudzić danie?
Wielu rodziców, wprowadzając nowe produkty do jadłospisu dziecka, korzysta ze słoiczków przeznaczonych dla dzieci lub gotuje oddzielne dania dla malucha. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Piszczek i Joanna Anger pokazały, że wcale nie jest to konieczne. Wypróbujcie ich przepisy na: biszkopciki, makaron z pesto szpinakowym, burgery rybne, gofry z cukinii i muffinki jaglane.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i musztarda. Z tego połączenia wyszły: łosoś pod musztardową skorupką, sałata rzymska z jajkami i sosem musztardowym oraz polskie burgery. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowaliśmy: pieczone jesienne warzywa i orzechowy ryż, pieczony boczek oraz piekielne burgery. Smacznego!
Magda Popławska i Marta Dymek przedstawiły dziś w naszej kuchni kilka przepisów na dania wegetariańskie. Czy udało im się przekonać Bartka Węglarczyka do warzywnych burgerów?
Wołowe z masłem czosnkowo-pomidorowym, łososiowe z sosem majonezowo-jogurtowym i burgery texmex - które z nich uwielbia Mariusz Pudzianowski i jakim jest kucharzem? Od czego zależy ostrość pieprzu? Zapraszamy na wielkie grillowanie z Mariuszem Pudzianowskim i Barbarą Ritz, zwyciężczynią programu "MasterChef"!
Łosoś, drosz, morszczuk... jakie potrawy mistrz Andrzej Polan wyczarowal w kuchni Dzień Dobry TVN z tych ryb? Dlaczego nie powinno się mielić mięsa z ryby? Zróbcie sami te potrawy!