tatar

    tatar

    Od pierogów przez kluski śląskie po bigos - na stronach CNN opublikowano listę 15 potraw, których koniecznie trzeba spróbować w trakcie pobytu w Polsce. Polskie potrawy królują także w naszej kuchni. Sprawdź, jak rodzime przysmaki przyrządza Daria Ładocha.

    Co pojawia się na wigilijnych stołach uczestników MasterChefa? W Dzień Dobry TVN Mateusz Guncel i Damian Sobek zdradzili tą tajemnicę. Wypróbujcie ich przepisy na: makówki po nowoczesnemu, tatara ze śledzia z pierzgą i piernikiem, wigilijny kompot, zupę grzybową z uszkami, bigos śląski i bigos bezmięsny. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Zosia Zaborowska, która zajęła 2. miejsce w MasterChef Junior, wspólnie z Charlesem Daigneault, przygotowała swoje popisowe dania: tatar z łososia, ciastka czekoladowo-miętowe z sosem malinowym i pierogi z kaczką, majerankiem, czerwonym winem oraz jabłkami. Polecamy!

    Suszona bazylia daje potrawom całkowicie inny smak i aromat niż ta świeża. Z czym dobrze się komponuje? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski powiedział, w jaki sposób ozywać suszonej bazylii w kuchni alby najlepiej wydobyć jej aromat i przygotował: carbonarę, tatara oraz zieloną zupę. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy znanego z programu Azja Express Darka Kuźniaka. Przygotował dla nas pyszne jesienne dania: flaki z boczniaka, tatara wołowego z kurkami i parmezanem oraz skrzydełka kurczaka w boczku. Było też coś dla smakoszy słodkości: jabłka pod kruszonką z rozmarynem.

    Tatar rzeźnika, policzki wołowe pieczone w maśle z szafranem i Sticky Toffee Pudding to dania prawdziwych mężczyzn. Przygotowali je w kuchni Dzień Dobry TVN: Paweł Suwała, Aleksander Baron i Grzegorz Kwapniewski. Smacznego!

    Małgorzata Zubrzycka żywiła ekipę Grand Budapest Hotel. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała potrawy, które spożywali: Wes Anderson i Ralph Fiennes, czyli królika po polsku w śmietanie oraz befsztyk po tatarsku na surowo. Towarzyszył jej Paweł Zubrzycki.

    "Niesie gminna wieść, że Tatar lubi dobrze zjeść"! Dziś, Mikołaj Rey postanowił przybliżyć naszym widzom kulturę i kuchnię tatarską. Jak smakuje pierekaczewnik z rokitnikiem? Zobaczcie sami! :)

    Chronią przed zawałem, wspomagają odchudzanie i zapobiegają miażdżycy... jabłka. W kuchni Dzień Dobry TVN bloger Tomasz Sarjusz-Wolski przygotował potrawy z jabłek: klasyczną tartę, pierś z kaczki z kulkami z buraków i waniliowymi jabłkami i pieczony camembert. Co da się wycisnąć z jabłek oprócz soku? :)

    Ona - Polka, on rodowity Niemiec. Ona - pierwszy w Polsce „Masterchef”, on - największy fan jej tatara z łososia. O kim mowa? W kuchni Dzień Dobry TVN Basia Ritz przygotowała potrawy prosto z niedawno wydanej książki kucharskiej. Jakie danie zaserwowałaby Thomasowi Andersowi, który z zaciekawieniem jej się przyglądał?

    Marek Kościkiewicz 25 lat temu debiutował na polskiej scenie muzycznie. Z tej okazji wydał płytę, która podsumowuje ten okres i jest zbiorem kilkunastu autorskich kompozycji. W projekcie wzięli udział m.in.: Kayah, Soyka, Piaseczny, Gadowski i Markowska. W naszej kuchni wspólnie z żoną Agatą, w asyście Andrzeja Polana, przygotowali tapas, tatara i cisteczka z oliwek.

    Hacen Sahraoui, czyli Żyleta z „Przepisu na życie”, wraz z mistrzem Andrzejem Polanem przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na niemieckie przyjęcie. Jak smakują reńskie kotlety schabowe, hackepeter i ciasto czekoladowe ozdobione pisankami?

    Dziś Środa Popielcowa w Kościele Katolickim, a my, w kuchni Dzień Dobry TVN, proponujemy postne dania ze śledzi: śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami, smażony i solony oraz klasyczny tatar ze śledzia. A wszystko to wyczarował dla Was Piotr Kucharski!