Tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem - przepis Sebastiana Olmy

Tatar wołowy
Tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem - przepis Sebastiana Olmy
Źródło: Ola Skowron/East News
Jedzenie na imprezę nie musi być nudne. Coraz więcej potraw można zamienić w tzw. finger food. W tej formie świetnie sprawdzi się tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem. Sprawdź przepis Sebastiana Olmy.

Tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem - przepis

  • Zrazowa wołowa x 1,5 kg
  • Kruche pieczywo wasa x 1 opak.
  • Ogórki, pieczarka konserowowa x 1 mały słoik
  • Majonez kielecki x 1 szt.
  • Natka pietruszki x 1 pęczek
  • Kurki marynowane x 1 słoik

Tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem - sposób przygotowania

  1. Mięso bardzo drobno posiekaj i przełóż do metalowej miski, dodając do środka posiekane ogórki, pieczarkę, natkę pietruszki, sól, pieprz i oliwę.
  2. Całość dokładnie wymieszaj, mięso ułóż w małych porcjach na pieczywie dodając do dekoracji majonez i kurki marynowane. 

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości