Tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem - przepis
- Zrazowa wołowa x 1,5 kg
- Kruche pieczywo wasa x 1 opak.
- Ogórki, pieczarka konserowowa x 1 mały słoik
- Majonez kielecki x 1 szt.
- Natka pietruszki x 1 pęczek
- Kurki marynowane x 1 słoik
Tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem - sposób przygotowania
- Mięso bardzo drobno posiekaj i przełóż do metalowej miski, dodając do środka posiekane ogórki, pieczarkę, natkę pietruszki, sól, pieprz i oliwę.
- Całość dokładnie wymieszaj, mięso ułóż w małych porcjach na pieczywie dodając do dekoracji majonez i kurki marynowane.
Zobacz także:
- Pączki, krewetki i krokieciki, czyli imprezowe hity Piotra Kucharskiego
- Zdrowe przekąski na Halloween. Zrób to sam!
- Przekąski na każdą okazję. Poznaj przepisy Davida Gaboriauda
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Sebastian Olma
Źródło zdjęcia głównego: Ola Skowron/East News
podziel się: