Włoski plumcake ananasowy - przepis Matteo Brunettiego

Włoski plumcake ananasowy
Włoski plumcake ananasowy
Źródło: @Gustavo Mello/Getty Images
Tym razem kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas. A to wszystko za sprawą finalisty 6. edycji programu kulinarnego MasterChef - Matteo Brunettiego. Jak zrobić włoski plumcake ananasowy? Sprawdź prosty przepis.

Włoski plumcake ananasowy - przepis Matteo Brunettiego

Składniki:

  • 350g ananas w puszce 
    • 200g jogurt grecki
      • 250g mąka
        • 150g cukier
          • 50g olej roślinny
            • 3 jajka
              • skórka z cytryny 
                • 16g proszek pieczenia 
                  • cukier puder 

                    Włoski plumcake ananasowy - sposób przygotowania

                    Pokroić ananasa w kostkę i kilka plastrów na pół. Pozostałe składniki wrzucić do blendera i zblendować, aż będzie gładka masa. 

                    Wysmarować foremkę keksową masłem i mąką.

                    Wymieszać masę z kostkami ananasa i wlać ją do foremki.

                    Połówki ananasa dać na górę jako dekoracja. Dać do piekarnika na 180° na 40-45 minut.

                    Wyciągnąć, posypać cukrem pudrem.

                    Zobacz także:

                    Autor: Diana Ryściuk

                    Źródło: Matteo Brunetti

                    Źródło zdjęcia głównego: @Gustavo Mello/Getty Images

                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości

                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                    Materiał promocyjny

                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana