Gdzie są Kominy Amoku? Pytanie z "Milionerów" za 40 000 zł

Hubert Urbański i pytanie o pionowe paski na flagach.
TVN
Jędrzej Siarkowski kontynuuje swoją grę o milion. W programie "Milionerzy" usłyszał pytanie o Kominy Amoku, Warszawskie Kaskady, Błotne Łaźnie, Syfon Dziadka oraz Galerie Krokodyla. Kto i gdzie je zobaczy? Poprawna odpowiedź jest warta 40 000 zł.

Kominy Amoku i Galerie Krokodyla w Milionerach

Jędrzej Siarkowski toczy w teleturnieju walkę o duże pieniądze. W poprzednim odcinku zdołał poprawnie odpowiedzieć na dwa pytania, lecz na dalszą rozgrywkę zabrakło już czasu. W kolejnej odsłonie "Milionerów" wiedział, kto może wystąpić w bieli przed obliczem papieża, odgadł, jak w slangu określa się zwykłe "w porządku". Doskonale poradził sobie z pytaniem z historii USA oraz poprawnie odpowiedział na pytanie dotyczące czwartego wymiaru czasoprzestrzeni opisanego przez Einsteina. Tym sposobem usłyszał to, które warte jest 40 000 zł.

Kto i gdzie zobaczy: Kominy Amoku, Warszawskie Kaskady, Błotne Łaźnie, Syfon Dziadka oraz Galerie Krokodyla?

A: paralotniarz nad Mazurami

B: leśnik w Borach Tucholskich

C: grotołaz w Jaskini Śnieżnej

D: nurek na dnie Bałtyku

"Milionerzy" - pytanie o Kominy Amoku za 40 000 zł

Jędrzej przyznał, że nigdy nie słyszał tych nazw. - Brzmią one jak nazwy formacji geologicznych - powiedział uczestnik i dodał, że w związku z jego domysłem, prawidłową odpowiedzią może być C. - Z racji tego, że jest to pytanie progowe, to chcę tutaj zagrać ostrożnie i chyba wezmę koło pół na pół. A nawet ostatecznie - zdecydował.

Hubert Urbański spełnił życzenie uczestnika gry. Do jego dyspozycji zostały dwie odpowiedzi: C: grotołaz w Jaskini Śnieżnej oraz D: nurek na dnie Bałtyku. Jędrzej postanowił zaznaczyć C. I słusznie, bo to poprawna odpowiedź.

Zobacz także:

Zobacz wideo: "Milionerzy" - pytania dla prowadzących

Milionerzy – pytania dla prowadzących
Źródło: Dzień Dobry TVN

Autor: Jola Marat

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana