Przepisy kulinarne

Nowalijki inaczej: zupa rybno-szczawiowa i śledź na sałatce

W kuchni Dzień Dobry TVN Artur Moroz jak zwykle zaskoczył nas swoimi kulinarnymi połączeniami. Zobaczcie jego przepisy na: młodą kapustę z mulami, zupę rybno-szczawiową i śledzia na sałatce wiosennej. Smacznego!

Młoda kapusta z mulami

1 główka kapusty młodej 
1 kg muli świeżych 
2 młode marchewki 
1 pęczek czosnku niedźwiedziego 
1 pęczek kopru 
1 kostka masła
100 ml wina białego wytrawnego 
Sól, cukier, pieprz

Zupa rybno-szczawiowa

2  filety dorsza bałtyckiego 
1 pęczek włoszczyzny 
1 cebula 
2 pęczki szczawiu 
2 ząbki czosnku 
1 cała makrela wędzona 
200 ml śmietany 30%
Sól, pieprz
Liść laurowy, ziele angielskie

Śledź na sałatce wiosennej

4 filety śledzia 
1 pęczek botwiny z burakami 
1 jabłko 
3 ogórki małosolne 
4 młode ziemniaki 
1 pęczek kopru 
1 pęczek cebuli dymki 
2 jajka 
200 ml śmietany 18 proc.
Sól, pieprz
2 bagietki


Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
76
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0