W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, razem z Anetą Łańcuchowską, przygotował potrawy bogate w kwasy omega-3. Okazuje się że, by zachować w produktach kwasy omega, trzeba je przyrządzić w odpowiedniej temperaturze. Jakiej? Czy naszemu duetowi udało się je zachować? Aneta i Piotr przygotowali takie dania jak: baba ghanoush z pietruszką i orzechami, ceviche z łososia wędzonego na zimno z ogórkiem, marynowanego łososia i tartę orzechową.
Jakimi produktami można obniżyć indeks glikemiczny potrawy? Piotra Kucharskiego, w kuchni Dzień Dobry TVN, instruowała w tej kwestii Aneta Łańuchowska. Dietetyczka na drugie śniadanie przygotowała płatki owsiane z jogurtem oraz bananem oraz kaszę gryczaną z tofu i warzywami. Piotr upiekł boczek z sosem jabłkowym oraz pyszny sernik z sera koziego.
Do tej pory we wtorki w kuchni Dzień Dobry TVN rządził Piotr Kucharski. Od nowego sezonu Dzień Dobry TVN Piotrowi pomagać będzie Aneta Łańcuchowska. Dziś kucharz i dietetyczka przygotowali potrawy nie tylko smaczne i zdrowe, ale też tanie. Zupa rybna na obierkach warzyw? Dlaczego nie! Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: sałatka z makaronem, z ciecierzycą i zielonymi warzywami, soczewicowa zupa z imbirem, szpinakiem i marchewką, zupa rybna i filety z dorady na pure marchewkowym.
Z okazji zbliżających się Walentynek, Piotr Kucharski przygotował dania pełne afrodyzjaków. Co powiecie na sałatkę z truskawkami i awokado, krewetki w salsie mango z chilli oraz czekoladowym creme brulle?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Piotr Kucharski, który przygotował polskie pierogi. Pojawiły się klasyczne pierogi ruskie, pierogi z kapustą, kaszą i grzybami. W wersji na słodko Piotr przygotował pierogi z prażoną gruszką. Aż ślinka cieknie!
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Piotr Kucharski, którego zainspirowała kuchnia wojskowa. Na naszym stole pojawiły się takie smakołyki jak: grochówka z wkładką, kapusta a'la bigos i pulpety w sosie. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski ugotował uwielbianą przez większość z nas pomidorową. Piotr proponuje klasyczną zupę, ale zamiast tradycyjnego ryżu, kulki ryżowe z rozpływającym się serem w środku. Co powiecie na zupę pomidorową z pieczonymi warzywami oraz pomidorową a'la pizzę?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Piotra Kucharskiego, który zaproponował nam słodkie przysmaki na karnawał. Według Piotra alternatywą dla klasycznych faworków mogą być cytrynowe oponki serowe czy churrosy. Smacznego! Ostrzegamy, że już od samego patrzenia na nie można przytyć. :-)
Prosta potrawa, a można ją przygotować na kilka sposób. Piotr Kucharski pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować omlet francuski, biszkoptowy i w stylu japońskim. Lubicie omlety?
Kto z nas nie lubi drożdżówek? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować słodkie bułeczki z serem i makiem. Palce lizać!
Piotr Kucharski i jego kuchnia dla przejedzonych po Świętach i sylwestrze. Zobaczcie, jakie potrawy można zrobić z poświątecznych resztek. Te smaczne i zdrowe dania przygotujecie bardzo szybko.
Polska kuchnia świąteczna korzennymi przyprawami stoi. Dlatego dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przybliżył nam postać goździka (mowa oczywiście o przyprawie, a nie ciętym kwiecie wazonowym). Opowiedział o jego właściwościach, które możemy wykorzystać nie tylko w kuchni i pokazał ja zrobić: śledzie w zalewie korzennej, pieczoną szynkę z sosem pomarańczowo-goździkowym, pudding z sosem i gruszkami oraz bezalkoholowego grzańca.
Nudności, przeziębienie, choroba lokomocyjna... imbir jest dobry w zasadzie na każdą dolegliwość. Doskonale sprawdza się również w kuchni. Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski użył sproszkowanej wersji tej przyprawy do przygotowania: ciasta imbirowego z gruszkami, orzechów włoskich w imbirowym karmelu, wołowiny z marchewkowo-imbirowym sosem oraz imbirowej zupa dyniowo-gruszkowej.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN: Piotr Kucharski i jego twarogowe wariacje. Poznajcie przepisy Piotra na: sernik z makiem i białą czekoladą, pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem, pasta z pora, pasta z migdałami i granatem. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN najczęściej po soli i pieprzu używana w Polsce przyprawa, czyli majeranek. Piotr Kucharski przygotował z jego nieodzowną pomocą: pieczonego kurczaka, ziemniaki w boczku, zupę grzybowo-żurkową i omlet.
Suszone pomidory to cudowny dodatek do niejednego dania. Jak wykorzystać je w kuchni? Wypróujcie przepisy Piotra Kucharskiego na: faszerowaną focaccię z suszonymi pomidorami i oliwkami, makaron z suszonymi pomidorami z chilli, pulpeciki z suszonymi pomidorami z oliwkami, aromatyzowaną oliwę suszonymi pomidorami i chilli oraz aromatyzowany ocet winny suszonymi pomidorami z chilli.
Wyobrażasz sobie gotowanie bez użycia czosnku? No właśnie. Piotr Kucharski tez nie. Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: duszone czosnkowe boczniaki na grzankach, łososia pieczonego pod czosnkowo-ziołową skorupką z dzikim ryżem, pieczone żeberka w czosnkowo-śliwkowej glazurze i domową bagietkę czosnkową.
W kuchnie Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski postanowił zająć się cudowną przyprawą, którą jest tymianek. Do czego najlepiej pasuje? Z jakimi innymi ziołami go łączyć? Wypróbujcie jego przepisy na: chleb tymiankowo-serowy, cytrynowo-tymiankowe nóżki z kurczaka i zapiekankę kalafiorową z tymiankiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN dania we wszystkich kolorach jesieni przygotował Piotr Kucharski! Poznajcie jego przepisy na zapiekane naleśniki, muhammarę, steccę i pomarańczowe pęczotto.
Halloweenowe imprezy stają się coraz bardziej popularne dlatego tez Piotr Kucharski postanowił przygotować kilka "straszliwych przekąsek", które z powodzeniem można zaserwować na takiej zabawie. Wypróbujecie jego przepisy?
W naszej kuchni Piotr Kucharski. Dziś sezonowo i wytrawnie. Zobaczcie jakie przepisy nam dziś zaprezentował! Smacznego!
Jedzenie jest dobre na wszystko. Również na jesienną depresję. Czym najlepiej poprawić sobie nastrój? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski odpowiada na to pytanie i zabiera się do gotowania. Wypróbuj jego przepisy na: ciasteczka czekoladowe bez cukru, makrelę z kalafiorem, jajecznicę z ryżem pełnoziarnistym oraz jajko w awokado. Smacznego!
Jabłko jabłku nierówne. Jak odnaleźć ścieżkę do odpowiedniego jabłka w sadzie 10 000 odmian tego owocu? Które jabłka nadają się na konfiturę, które do ciasta, a które najlepiej smakują na surowo? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski opowiada o jabłkach i przygotowuje: zupę jabłkowo-cydrową, gotowany boczek ze smażonymi jabłkami i pure selerowym, jabłczane frytki z sosem kokosowym i masło jabłkowe.
W Holandii jedna trzecia porodów to porody domowe. W Polsce nie jest ich tak dużo, ale ich popularność rośnie. Kto może rodzić w domu? Jak on przebiega? Jakie są jego zalety? O tym w Dzień Dobry TVN mówiła położna Sylwia Bieńkowska. Obok niej usiedli Magdalena i Piotr Kucharscy, których dwaj synowie urodzili się w domu. Dlaczego zdecydowali się na poród domowy?
W tym roku grzybów w lesie jest pod dostatkiem. Dlatego Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania inspirowane kuchnią Kurpi, która słynie z tego, że wykorzystuje dary lasu. Wypróbujcie jego przepisy na: kapuśniak z grzybami, zapiekankę gryczaną, hreczuchy i kiszoną kapustę z prośniakami.
W naszej kuchni pojawił się Piotr Kucharski w towarzystwie... kabaczków, cukinii i patisonów, z których przygotował m.in.: korzenne ciasto z cukinii oraz, zapiekankę warzywną i tagiatelle z cukinii. Skorzystajcie z przepisów Piotra! Smacznego!
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał jak zrobić: kiszone koktajlówki, dżem pomidorowo-bazyliowy, faszerowane pomidory, sałatkę z pomidorów i krem z jasnych pomidorów. Powiedział również, który gatunek pomidorów najlepiej sprawdzi się w poszczególnych daniach.
Latem warto wybrać się na spacer do lasu, a przy okazji zebrać kilka jagód. Co z nich zrobić? Piotr Kucharski wie jak rozwiązać ten problem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje pokazał jak zrobić: pierożki z jagodami i masłem waniliowym, jagodzianki i kurczaka w pikantnym sosie jagodowym.
Piotr Kucharski miał być rolnikiem, ale został osobowością telewizyjną i kucharzem. Co daje mu szczęście? Skąd bierze najpiękniejsze smaki? Z Piotrem spotkał się dziennikarz Marcin Sawicki. Zobaczcie, co razem przygotowali.
To ostatnia wizyta Piotra Kucharskiego w kuchni Dzień Dobry TVN w tym sezonie. Na osłodę rozstania przygotował więc: sernik z koziego sera z sezonowymi owocami, biszkopt w szklankach i bezglutenowe ciasto z czereśniami. Pokazał również prosty sposób na drylowanie wiśni lub czereśni, kiedy nie posiadamy drylownicy. A może Ty masz lepszy? Podziel się nim!