Piotr Kucharski

    Piotr Kucharski

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował rozgrzewające zupy: krem z ziemniaków z białą czekoladą i kaszanką, zupę grzybowo-kukurydzianą na żurku oraz zupę z małży. Na taką pogodę w sam raz.

    W kuchni Dzień Dobry TVN zapanował czas na "babie lato". Mistrz Piotr Kucharski pokazał, jak połączyć produkty jeszcze letnie z cięższymi smakami jesieni. Na stole pojawiły się: jesienno-letnia zupa, zielona fasolka i dynia z sosem grzybowo-orzechowym, bakłażanowe pizze oraz sernik z pieczonymi owocami. Musicie tego spróbować!

    W kuchni Dzień Dobry TVN modelka Osi Ugonoh i Piotr Kucharski przygotowali propozycje pysznych śniadań. Na stole pojawiły się: grzanki po polsku i ciepła sałatka warzywna z szynką. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski na ruszt wrzucił kurczaka. Przygotował z niego aż trzy solidne potrawy. Co powiecie na pikantną, jesienną zupę "jednogarnkową" i pulpeciki drobiowe? Brzmi naprawdę dobrze!

    W kuchni Dzień Dobry TVN dowodził dziś Piotr Kucharski, który na kuchenny warsztat wziął makaron. Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak sałatka makaronowa z wędzonym boczkiem, sałatka z cukinią i brzoskwiniami czy makaron z pomidorkami koktajlowymi. Piotr zdradził też, jak prawidłowo ugotować makaron al dente.

    Piotr Kucharski postanowił zorganizować swojemu 5-letniemu synowi Wiktorowi ciekawy i aktywny weekend. Gdzie go zabrał? Czy wybrane atrakcje nie znudziły chłopca? I ile kosztował ich wyjazd?

    W kuchni Dzień Dobry TVN rządzi dziś Piotr Kucharski i pomidory. Nasz kucharz przygotował takie smakołyki, jak szaszłyki z indyka z salsą pomidorową, ciepłą sałatkę z pomidorów, koktajl pomidorowy z olejem lnianym oraz zupę pomidorową.

    W kuchni Dzień Dobry TVN rządzi dziś Piotr Kucharski i... bób! Z bobu Piotr przygotował potrawkę z kurczaka, sałatkę z cukinii i z krewetkami, kotleciki rybne z sosem krewetkowym i ciepłą zieloną sałatkę z parmezanem. Oczywiście wszystkie propozycje zostały wzbogacone o zielony bób. Ile czasu trzeba gotować warzywo, by był al dente? I co warto wrzucić do gotującej się wody, by wzbogacić smak bobu?

    W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Piotr Kucharski, który na ruszt wrzucił mięso wieprzowe. Przygotował je na kilka sposobów. Nie zabrakło klasycznych schabowych, ale w nowatorskiej odsłonie. Nasi prowadzący zachwycali się także smakiem kolorowej sałatki z pieczonym schabem oraz polędwiczek z młodymi marchewkami.

    Jedni obierają młode ziemniaki, inni je tylko myją. Można to zrobić myjką, szczotką lub druciakiem. A jak to robi Piotr Kucharski? Czym powinniśmy się kierować przy wyborze młodych ziemniaków? I jak rozpoznać czy młode ziemniaki, które chcemy zakupić pochodzą z Polski czy z zagranicy? Z tymi pytaniami zwróciliśmy się do Piotra Kucharskiego, kucharza Dzień Dobry TVN. Jeżeli lubicie młode ziemniaczki - koniecznie skorzystajcie z przepisów Piotra!

    Sezon na szparagi trwa. Postanowił wykorzystać to Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował szapragi na kilka sposobów, między innymi kremową zupę i sałatkę z sosem szparagowym. Jak wybrać dobre szparagi? Dlaczego białe szparagi powinny być jak najgrubsze? Czy przy zielonych również stosować tę samą zasadę? I najważniejsze - jak obierać szparagi?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował cztery wiosenne zupy. Którą z nich lubicie najbardziej: chłodnik, botwinkę, minestrone czy chachapuri? Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i Odeta Moro przygotowali propozycje dań, które można zaserwować podczas wiosennego śniadania: kaszę jaglaną na dwa sposoby, truskawkowo-ziołową herbatę, gryczane pancakes z rabarbarem i spaghetti z botwinki z kozim serem i jajkami. Smacznego!

    Zioła nadają potrawom charakteru. Nie tylko tym wytrawnym, bo pasują również do słodkich ciast. Gdzie najlepiej kupować i jak pielęgnować zioła, by nie straciły wartości odżywczych? Swoimi sposobami podzielił się Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował między innymi, zupę ze szparagów z koperkiem, szałwiowego kurczaka, sałatkę z glazurowanych warzyw z sosem ziołowym, rozmarynowe kruche ciasto, marynowane truskawki z cukrem miętowy oraz aromatyzowane oliwy.

    W kuchni Dzień Dobry TVN królował Piotr Kucharski, który przygotował dla nas włoskie przystawki. Na stole pojawiły się: sałatka mini Caprese, zielone szparagi z parmezanem, caponata, crostini i focaccia z cebulą. Smacznego!

    Piotr Kucharski przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy dla najmłodszych. Co mogą jeść 6-miesięczne maluchy? Nasz kucharz proponuje między innymi: kleik ryżowy z konfiturą ze śliwek, zapiekankę ziemniaczano-warzywną i ryż z owocami. A dietetyk Anna Rzeszotek radzi, jak urozmaicić dietę dziecka.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, a wraz z nim jedna z bohaterek "Ugotowanych" - Kazimiera Szczuka. Oprócz niej w programie wystąpili: Magda Steczkowska, Piotr Najsztub i Jacob. W naszym studiu Kazimiera przyglądała się temu, co z zacięciem przygotowywał Piotr. W ten sposób powstały takie pyszności jak: gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną, wiosenna zupa z nowalijek, polędwiczki wieprzowe na wiosennej sałatce czy truskawkowo-rabarbarowy Cobbler.

    Co zrobić z potrawami, które zostały nam po Świętach Wielkanocnych? Można z nich przygotować zupełnie nowe potrawy. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Piotr Kucharski. Zobaczcie, jak wyciąć fileciki z pomarańczy, jak obrać awokado i, jak odświeżyć pieczywo?

    Król kokosów Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne przysmaki o egzotycznym smaku: kurczaka w kokosie z sałatką z ogórka, sałatkę z kokosem, ekspresową zupę z mleczka kokosowego, ciasto kokosowo-marchewkowo-morelowe. Na deser była kokosowa panna cotta z wiśniami.

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN tym razem radzi, jak przygotować domowy makaron. Zobaczcie, jak zrobić pyszne ravioli z żółtkiem, tagliatelle z prawdziwym sosem bolońskim i makaronowy pudding. Skorzystajcie z jego przepisów!

    Piotr Kucharski podpowiada, jak szybko i tanio przygotować zdrowy obiad. Skorzystajcie z jego przepisów na: zapiekankę z kaszy gryczanej, potrawkę z buraków i fasoli, drobiowe burgery i pieczone ziemniaki z jajkami!

    Mango, jarmuż, szpinak, ogórek, orzechy laskowe, kurczak i kasza jaglana. Zblendować można wszystko - zapewnia kucharz Piotr Kucharski. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował - z pomocą Marcina Prokopa - pyszne zmiksowane potrawy i desery. Skorzystajcie z przepisów Piotra i przekonajcie się, jak smakuje mango smoothie, koktajl warzywno-owocowy i orzechowy, kremowa zupa z kurczaka i krem z kaszy jaglanej.

    Carmen Tarcha jest widzem Dzień Dobry TVN. W ramach naszej akcji Gotuj z DDTVN zaprosiła do swojej kuchni Piotra Kucharskiego. Wspólnie przygotowali: pieczonego selera w masie solnej, duszoną wołowinę z pasternakiemi marchewką, pikantną kiszonę marchewkę oraz tabbouleh.

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował fritattę z groszkiem i wędzonym łososiem, kurczaka po afrykańsku, limonkowy ryż oraz zupę z ciecierzycy. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował: golonkę na buraczkach z chrzanem, krupnik gryczany z boczniakami, modre gołąbki z wołowiną oraz chleb czosnkowy. Dość hamburgerów, sushi i pizzy. Tradycyjna kuchnia smakuje najlepiej!

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: nuggetsy z domowym ketchupem, domową colę, batoniki owsiane oraz polędwiczki z warzywami i sosem serowym, kisiel oraz budyń, czyli dania często występujące na półkach supermarketów, jednak nie aż tak bardzo przetworzone.

    W naszej kuchni dziś królują na stole zupy!Żurek z chrzanowymi ziemniakami, zupa z ciecierzycy z salami, krem z pieczonej pietruszki i gruszki. Którą z nich dziś wybierzecie na obiad?

    Humus z warzywami i grissini, smażone pieczarki z czosnkiem, rozmarynowe oliwki, roladki z szynki parmeńskiej i rukoli, kremowy kozi ser z granatem i szczypiorkiem oraz czekoladowe cukierki czyli pyszne karnawałowe przekąski przygotowali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN: Piotr Kucharski i Anna Piszczałka. Smacznego!

    Orientalne szaszłyki z kurczaka. Idealne na sylwestra. Piotr Kucharski zdradził, jak szybko i smacznie je przygotować. Jak marynować mięso, jakich przypraw dodać i jak ułożyć warzywa?

    Śledziki doskonale nadają się na sylwestrową przekąskę. Jak je zrobić? O tym ekspert kulinarny Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.