Zbliża się jesień, a wraz z nią coraz zimniejsze dni. W związku z tym w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły rozgrzewające potrawy Piotra Kucharskiego. Sprawdź jego przepis na gulasz z dyni i ciecierzycy.
Przed nami jesień i coraz chłodniejsze dni. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował różne dania, które rozgrzeją nawet największych zmarzluchów. Sprawdź jego przepis na pyszną i gorącą zupę - jesienny krupniko-kapuśniak.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał swoje sposoby na rozgrzewające dania dla zmarzluchów. Jedną z potraw są pieczone śliwki z plackami owsianymi - idealny sposób na wykorzystanie jesiennych owoców sezonowych. Sprawdź przepis
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszne rozgrzewające potrawy idealne dla zmarzluchów. Sprawdź jego przepisy na napar imbirowy i z rokitnika. Nie tylko sprawią, że będzie nam cieplej, ale też wzmocnią naszą odporność. Jak je przygotować?
Co zrobić, żeby poruszyć szare komórki już od pierwszego poniedziałku po wakacjach? Trzeba dobrze jeść. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, które powodują, że mózg działa na wyższych obrotach. Sprawdź przepisy na kremowy sernik na orzechowym spodzie, krem z pieczonych pomidorów z pulpecikami oraz pieczone ziemniaki z halibutem i awokado.
Szukasz wyjątkowego pomysłu na domowy deser? Pieczone brzoskwinie z mascarpone i ciasteczkami według Piotra Kucharskiego to strzał w dziesiątkę! Sprawdź pyszny przepis w kuchni Dzień Dobry TVN.
Połączenie mięsa z owocami sprawdza się nie tylko w przypadku schabu ze śliwką. Dobrze przyrządzony kurczak z brzoskwiniami zachwyci niejedno podniebienie. Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły letnie owoce. Czerwiec to czas, kiedy jest ich pod dostatkiem. Z tej okazji Piotr Kucharski zaprezentował, jak przygotowuje serek wiejski z owocami w przyprawach. Sprawdź jego przepis.
Sezon na świeże i lokalne owoce trwa - w czerwcu jest ich już naprawdę dużo i w niewysokich cenach. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował kotlety wieprzowe z morelami. To pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Sprawdź, jak je zrobić.
Czerwiec to sezon na truskawki i borówki. W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły owoce, a swój przepis na ciasto truskawkowo-borówkowe przedstawił Piotr Kucharski. Sprawdź, jak je przygotować i ciesz się smakiem sezonowych owoców.
W czerwcu można już kupić pyszne i słodkie polskie czereśnie. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotowywać dania pełne owoców. Sprawdź jego przepis na czekoladowe ciasto z czereśniami i amaretto.
Truskawki, zwłaszcza takie świeże i lokalne, to przepyszne owoce, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Świetnym przykładem jest maślany chlebek z truskawkami z przepisu Piotra Kucharskiego. Jak go zrobić? Sprawdź w Dzień Dobry TVN.
Zupa ogórkowa to jedna ze sztandarowych polskich zup. Zwykle trafiają do niej porządnie ukiszone ogórki, ale świetna jest również ta w wersji z małosolnych. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował ją Piotr Kucharski. Jak zrobić ogórkową z małosolnych? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN nie brakuje pomysłów na różne, pyszne sałatki. Piotr Kucharski podzielił się przepisem na prostą wiosenną sałatkę farmerską. Jak ją zrobić? Sprawdź nasz przepis.
Szukasz pomysłu na kurczaka? W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne połączenie tego rodzaju mięsa zaprezentował Piotr Kucharski. Sprawdź prosty przepis na kurczaka z szałwią, jabłkiem i rabarbarem.
W piekarniku można przygotować rozmaite pyszne obiady dla całej rodziny. Jak zrobić łososia z warzywami, karpatkę z truskawkami i dzikim bzem oraz bajgle z pastą rybną i jajkiem? Sprawdź przepisy Piotra Kucharskiego, które prezentuje w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował swoje sposoby na karkówkę. Sprawdź, jak zrobić pyszną mega kanapkę z szarpaną wieprzowiną, która sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy i kolację. Przedstawiamy autorski przepis kucharza.
Co można przygotować z pieczonej karkowiny? W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził pyszne i proste burrito z szarpaną wołowiną. Idealnie nada się na obiad i drugie śniadanie. Sprawdź przepis i zobacz, jak zrobić to danie.
Pyszne i lekkie ciasto z rabarbarem z masą migdałową - to pomysł na ciasto rabarbalove Piotra Kucharskiego. Wiosna to idealny moment, aby wykorzystać tę roślinę w swoich potrawach. Sprawdź przepis i ciesz się wyśmienitym smakiem domowego ciasta jak z cukierni.
Kiedy dzień staje się dłuższy, coraz chętniej sięgamy po młode warzywa. Wśród nich znajdziemy młode buraki i botwinkę. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszny krem z młodych buraków z zapiekaną cebulą. Sprawdź jego przepis.
Wiosna to sezon na różne młode warzywa, w tym kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował kapustę à la bolognese. To pyszne danie w sam raz na obiad, nie tylko od święta. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszną sałatkę z zapiekanych szparagów. Wiosna to sezon na te nowalijki i warto wtedy po nie sięgać. Sprawdź, jak przygotować to pyszne danie z oryginalnego przepisu.
Na wielkanocnym stole obowiązkowo muszą pojawić się jajka. Choć najczęściej podajemy je z majonezem lub faszerowane, to możliwości jest znacznie więcej. Wykorzystując wydmuszki, można przygotować bardzo oryginalny deser o smaku mango. Jak go zrobić? Swoim przepisem podzielił się Piotr Kucharski.
Faszerowane jajka często goszczą na stole wielkanocnym. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował je w niecodziennym wydaniu. Na czym polega owa niespodzianka?
Caldo verde to popularna zupa z tradycyjnej kuchni portugalskiej. W Dzień Dobry TVN przygotował ją Piotr Kucharski, który wrócił z podróży z Madery. Sprawdź, jak przygotować z jego przepisu caldo verde.
Sery pleśniowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić sałatkę z dressingiem z sera pleśniowego? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe mają wielu fanów i coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić pyszną pizzę z gruszką, czerwoną cebulą i serem pleśniowym ? Sprawdź przepis.