Sałatka z zapiekanych szparagów z przepisów Piotra Kucharskiego

Piotr Kucharski
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Wojciech Olkuśnik/East News
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszną sałatkę z zapiekanych szparagów. Wiosna to sezon na te nowalijki i warto wtedy po nie sięgać. Sprawdź, jak przygotować to pyszne danie z oryginalnego przepisu.

Sałatka z zapiekanych szparagów - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 2 pęczki zielonych szparagów,
    • 200 g łososia,
      • sól i pieprz,
        • oliwa z oliwek,
          • 4 jajka ugotowane na miękko,
            • pęczek szczypiorku.

              Sposób przygotowania sałatki z zapiekanych szparagów

              1. Rozgrzać piekarnik do 200ºC.
                1. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki. Wyłożyć na blachę. Obok ułożyć kawałek łososia.
                  1. Wszystko przyprawić solą i pieprzem oraz solidnie skropić oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika na 10-15 minut.
                    1. Szparagi ułożyć na półmisku, na nich ułożyć kawałki łososia oraz połówki jajek.
                      1. Polać oliwą z blachy oraz obficie posypać posiekanym szczypiorkiem.

                        Zobacz także:

                        Autor: Teofila Siewko

                        Źródło: Piotr Kucharski

                        Źródło zdjęcia głównego: Wojciech Olkuśnik/East News

                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości

                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                        Materiał promocyjny

                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana