Przepisy kulinarne

Z piernikami: tosty, królik i tiramisu

W kuchni Dzień Dobry Wakacje Artur Moroz pokazał nam, że pierniki pasuję nie tylko do popołudniowej herbaty! Wypróbujcie jego przepisy, które zszokowały nawet Marcina Prokopa! Jedliście kiedyś piernikowe tosty z łososiem, królika w pomidorach i piernikach albo piernikowe tiramisu? Wypróbujcie przepisy w swojej kuchni - będziecie (POZYTYWNIE!) zaskoczeni!

Piernikowe tosty z wędzonym łososiem

1 paczka pierników Katarzynki - Fabryka Cukiernicza Kopernik
1 cytryna 
1 op twarożku Filadelfia
1 pęczek szczypiorku 
1 pęczek rzodkiewki 
250 g łososia wędzonego 

Pieczony królik w pomidorach z SERCAMI  TORUŃSKIMI

4 skoki z królika 
1 kg pomidorów bawole serca
1 op. Pierników Serca Toruńskie - Fabryka Cukiernicza Kopernik
1 cebula 
50 ml wódki czystej 
1 pęczek natki pietruszki 
0,25 kg makaron orzo

Piernikowe tiramisu

1 op piernika Torcik Piernikowy - Fabryka Cukiernicza Kopernik
0,5 kg  mascarpone 
4 żółtka 
2 białka
300 ml  mocnego naparu z kawy 
50 g cukru pudru maliny

Źródło: Dzień Dobry Wakacje |
Co sądzisz o tym artykule?
77
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0