Na to pytanie w Dzień Dobry TVN odpowiedziała dietetyk kliniczny dr Wanda Baltaza.
Co stoi za tą decyzją?
Mleko owsiane powszechnie uważane jest za bardzo zdrowe i pożywne. Produktowi przyjrzała się pewna dietetyczka, która ma co do niego zastrzeżenia. Dlaczego jej zdaniem produkt ten negatywnie może wpłynąć na nasze zdrowie?
"Świetnie żyją w sypkich, pachnących szamponem włoskach".
Kiedy warto z nich korzystać?
Aktorka Daria Widawska: "To żaden wielki wysiłek"
Kontakt z filmami dla dorosłych, szczególnie w przypadku dzieci, może przynieść opłakane skutki.
Specjalista immunolog dr hab. n. med. Maciej Hałasa wyjaśnił, jaki preparat warto suplementować.
Samotność to stan, który nie jest obojętny dla naszego zdrowia. Najnowsze badania pokazują, że osoby, które nie mają wokół siebie kogoś bliskiego, nie potrafią rozróżnić prawdziwych osób od fikcyjnych postaci.
Iga Świątek znowu triumfuje, tym razem na turnieju WTA 1000 w Pekinie. Polka pokonała w finale Rosjankę Ludmiłę Samsonową 6:2, 6:2. Iga tuż po zwycięstwie zdradziła, komu tak naprawdę zawdzięcza swój sukces.
Na czym polegają metody lekarzy z Olsztyna i komu mogą dzięki nim pomóc?
Bartosz Zmarzlik 30 września po raz czwarty został mistrzem świata w żużlu. Jak smakuje to zwycięstwo? Jakie wyzwania postawi teraz przed sobą? O tym zawodnik opowiedział w Dzień Dobry TVN.
Start-up Revo Foods wyprodukował wegańskiego łososia. Produkt powstał z wykorzystaniem drukarki 3D. Szef firmy zapewnia, że walory smakowe stworzonej przez nich ryby, w niczym nie odbiegają od tej prawdziwej.
Biało-Czerwoni w swoim przedostatnim meczu turnieju kwalifikacyjnego pokonali Holendrów 3:1 (21:25, 25:17, 25:22, 29:27).
Joanna Jędrzejczyk pod swoje skrzydła wzięła m.in. Mateusza Gamrota i Roberta Bryczka.
Mini kiwi to kuzyn standardowego kiwi. Owoc pochodzi z Azji, ale uprawiany jest m.in. w Polsce. Co warto o nim wiedzieć? Co można z niego przygotować? Sprawdził to Mikołaj Rey w miejscowości Leonów.
Jesień i zima to czas, kiedy bardzo często sięgamy po cytrusy. Te egzotyczne owoce stanowią doskonałe źródło cennych dla naszego zdrowia witamin i substancji odżywczych. Na co zwrócić uwagę przy ich zakupie? Jak rozpoznać, że są już dojrzałe? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała edukatorka ekologiczna Jagna Niedzielska.
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega konsumentów przed białkami soi, które zostały wykryte w mące z ciecierzycy. Instytucja wydała komunikat w piątek 6 października.
Lekarze z Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi jako pierwsi w Polsce wykonali operację profilaktycznej mastektomii z wykorzystaniem endoskopu.
Każdy człowiek ma swoje cele, plany czy marzenia. Niestety, często zdarza się, że nie uda się mu ich zrealizować przez paraliżujący strach. Dlatego tak bardzo ważna jest umiejętność przezwyciężenia tej niezwykle trudnej bariery?
Kto wygrał?
Czy da się żyć z "dusi groszem" i nie zwariować?
Praktyka polegająca na nieskrępowanym przeżywaniu miesiączki może nieść ze sobą wiele korzyści, o czym przekonują tiktokerki generacji Z. Czym jest swobodne krwawienie?
Od kiedy i dla kogo?
Światowa Organizacja Zdrowia ostrzega przed dengą. Zdaniem specjalistów ta bardzo niebezpieczna choroba tropikalna już niedługo może na stałe zagościć w Europie, Stanach Zjednoczonych oraz Afryce. Co trzeba wiedzieć o tym schorzeniu?
Pierwsze jesienne przeziębienia, w tym nieznośny kaszel czy chrypka już za nami. Jak pomóc sobie domowymi sposobami, gdy dopadną nas nieprzyjemne dolegliwości? Skuteczne sposoby na walkę z infekcją przekazała nam Ewa Stawiarska, lekarka, która edukuje i inspiruje na swoim Instagramie "doktorka od 7 boleści".
Uszkodzenia w mózgu spowodowane udarem czy urazem można naprawić. Do takich wniosków doszli badacze z Uniwersytetu Oksfordzkiego. Specjaliści są zdania, że pomoże im w tym drukarka 3D.
Brain food może być przetłumaczone jako jedzenie dobre dla mózgu. Sprawdź, co wspomaga pracę tego organu.
Katarzyna Miller pragnie odczarować relacje na linii teściowa-synowa, które, jeżeli wierzyć ludowym mądrościom i dowcipom, nie mogą być serdeczne.