Piotr Kucharski i jego zdrowa, świeża, i pomarańczowa kuchnia. Radzi w Dzień Dobry TVN, jak uformować prawdziwe brioszki, jak zrobić pomarańczowego łososia i galaretkę z soku pomarańczowego. Jak smakuje pasteis de nata? Skorzystajcie z przepisów Piotra Kucharskiego!
Annę Starmach i Mikołaja Reya gosciliśmy dziś w kuchni Dzień Dobry TVN. Mikołaj Rey wziął udział w programie MasterChef za namową żony. Niestety w siódmym odcinku na dobre pożegnał się z kulinarnym show. Co poszło nie tak? Zobaczcie, jak razem gotują w kuchni Dzień Dobry TVN! Zamieściliśmy także ich przepisy, między innymi, przepis na tartę z białą czekoladą, piersi kaczki w sosie pomarańczowym, zapiekane ostrygi i sałatkę z grzankami kozim serem.
Kucharz Andrzej Polan radzi, by na zakupy nie wybierać się "na głodniaka" i koniecznie robić je z przygotowaną wcześniej listą. Co działo się z Polanem, gdy na czczo poszedł na zakupy? W naszej kuchni radził, jak przygotować oszczędne posiłki na weekend i zapowiedział nowy kulinarny cykl "Kurnika polskiego". Zobacz jego przepisy na sznycle z indyka z jabłkami i roladę z udźca.
Poprawia wchłanianie takich mienerałów jak: wapń, potas i żelazo. Usprawnia przemianę materii i aktywizuje bakterie w jelitach... ocet jabłkowy w naszej kuchni dziś w roli głównej za sprawą Macieja Szaciłło. Czy to prawda, że zaspokaja głód? Maciej przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN m.in.: pikle, kolorową surówkę z kapusty i pieczoną dynię.
Marek Kościkiewicz 25 lat temu debiutował na polskiej scenie muzycznie. Z tej okazji wydał płytę, która podsumowuje ten okres i jest zbiorem kilkunastu autorskich kompozycji. W projekcie wzięli udział m.in.: Kayah, Soyka, Piaseczny, Gadowski i Markowska. W naszej kuchni wspólnie z żoną Agatą, w asyście Andrzeja Polana, przygotowali tapas, tatara i cisteczka z oliwek.
W naszej kuchni dziennikarski duet: Paulina Młynarska i Beata Sabała-Zielińska, które napisały subiektywną książkę o Zakopanem "Zakopane odkopane - lekko gorsząca opowieść góralsko-ceperska". Dlaczego miś z Krupówek ma białe futro? Ile trwa zima w stolicy Tatr? W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządziły tradycyjną kwaśnicę i moskole z masłem czosnkowym.
Czy zastanawialiście się, co dzieje się z żywnością w piekarniku, garnku lub na patelni? Czym jest RAWdieta? O sekretach tej diety rozmawialiśmy w kuchni Dzień Dobry TVN z propagatorką zdrowego i ekologicznego stylu życia Reni Jusis oraz Pawłem Rumińskim, właścicielem restauracji Raw Organic. Jak przyrządza się burgera witariańskiego?
W naszej Kuchni gościliśmy 27-letniego Michała Kwaśnika, który wziął udział w programie "MasterChef". Jak smakują grillowane płatki łososia z sosem malinowym oraz schab w sosie z alkoholu na bazie trawy żubrowej i puree z brukwi? Dlaczego Michał odpadł z programu "MasterChef"?
Dziś na życzenie pewnej pani, która niestety ma piekarnik do bani, mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z patelni: hiszpańską tortillę ziemniaczaną, włoską frittatę z warzywami i polskie placki ziemniaczane z szynką. Zróbcie placki według przepisów Andrzeja Polana!
Anna Starmach oraz gruszki i jabłka w roli głównej w kuchni Dzień Dobry TVN. Kto odpadł wczoraj z programu "MasterChef"? Jak smakuje gruszkowa charlotte bez pieczenia? Ile czasu zajmuje przygotowanie gruszek i jabłek w karmelu? Polecamy przepisy Anny Starmach!
Aby w weekend wypoczywać po całym tygodniu pracy, a wolnego czasu nie spędzać w kuchni, mistrz Andrzej Polan przyrządził menu na cały weekend. W sobotę przyszedł czas na faszerowanego kurczaka i puree, a w niedzielę z przepysznych "resztek" Andrzej zrobił pyzy, które nazywa pyzami z bazaru Różyckiego.
Na desce serów powinno się pojawić od trzech do pięciu różnych rodzajów serów. Serwujemy je oczywiście w temperaturze pokojowej - radzi Andrzej Polan. Co pasuje do długo dojrzewających polskich serów - orzechy, miód czy żurawina?
Dziś kuchnia tylko dla mężczyzn! Piotr Kucharski proponuje panom w Dzień Dobry TVN bardzo zdrowe i treściwe dania - stek, angielskie śniadanie i babeczki z borówkami. Nie mogło zabraknąć też chleba wypiekanego przez Piotra.
Co tym razem mistrz Andrzej Polan proponuje na obiad - kurczaka, karczek czy boczniaki? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: boczniaki jak schabowe z sosem cebulowym i kaszą, kurczę z jabłkami i smażonym ryżem oraz kotlety z karkówki z pomidorami i dużą grzanką. Pamiętajmy, że jeżeli smażymy na maśle, powinno to być masło klarowane - radzi Andrzej Polan. Dlaczego?
Anna Korcz jest przede wszystkim aktorką, a dopiero potem wedding-planerką. Posiada zmysł estetyczny, smacznie gotuje. W kuchni Dzień Dobry TVN razem z mężem Pawłem Pigoniem przygotowała sałatę z cykorią, tatar z tuńczyka oraz pieczoną kaczkę.
Łosoś, drosz, morszczuk... jakie potrawy mistrz Andrzej Polan wyczarowal w kuchni Dzień Dobry TVN z tych ryb? Dlaczego nie powinno się mielić mięsa z ryby? Zróbcie sami te potrawy!
Kurczę pieczone, winogrona smażone, sos serowy oraz kruchy placek, cukinia, dynia i udka pieczone - to propozycje mistrza Andrzeja Polana na weekend. Zobacz, jak rozprawił się z kurczakami w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak wyfiletować kurczaka? Wypróbujcie przepisy!
Z oknem nie jest dziś kolorowo, ale w naszej kuchni, za sprawą Macieja i Moniki, jest bardzo kolorowo. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN pomidory w roli głównej! Monika Mrozowska przygotowała dania na zimno, a Maciej potrawy na ciepło. Jak smkuje sałatka pomidorowa z awokado, czatnej pomidorowy z pieczonymi ziemniakami i krem z pora z pieczonymi na soli pomidorami?
Mistrz Andrzej Polan wrócił z wycieczki do lasu, z której przyniósł kurki, podgrzybki i borowiki, a z nich w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował m.in. chrupiący placek ziemniaczany ze szpinakiem i kurkami. Dlaczego nie powinniśmy myć długo grzybów? O tym nasz kucharz, dla którego najważniejsze, by w kuchni dobrze się bawić, a dopiero później dobrze zjeść.
Helenę Lechecką, uczestniczkę programu "MasterChef", gościliśmy wraz z jurorką Anną Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN. Panie przyrządziły pyszności ze śliwek i fig. Przekonajcie się, jak smakuje ciasto czekoladowe ze śliwkami i delikatną bezą, tarta z puszystym kremem waniliowym i świeżymi figami oraz figi i śliwki zapiekane z pleśniowym serem.
Chciała zostać stomatologiem, ale los pokierował ją w stronę aktorstwa. Teraz może choć częściowo zrealizować swoje marzenia. Została anestezjologiem w nowym serialu medycznym telewizji TVN „Lekarze”. Jak poradzi sobie w tej roli? W kuchni Dzień Dobry TVN podawała, zamiast znieczulenia, dania indyjskie. Towarzyszył jej Piotr Kucharski
Piotr Kucharski lubi korzystać w kuchni z bazylii, która ma słodkawy i lekko korzenny zapach i smak. Doskonale nadaje się do zup, sałatek i miąsa. Bez niej trudno sobie wyobrazić włoską kuchnię. Jak smakuje ryba z puree z fasoli i bazylii, a jak brzoskwinie z bazylią i miodem na ciepło lub stecca? Przekonajcie się i zróbcie potrawy według przezpisów Piotra Kucharskiego! Zobaczcie, co przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Ta dynia jest prawdziwa i waży - uwaga - 34 kilogramy! Ma niezwykły smak i wyhodowano ją w Posce. Co można zrobić z tak dużej dyni? Mistrz Andrzej Polan przygotował z niej kilka sporych potraw: sałatkę ze świeżej dyni i smażonymi pomidorami, kopytka nadziewane brokułami z puree z dyni oraz ciasto z dynią i jabłkami.
Jurorce programu „MasterChef" Annie Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszyła Justyna Rychlicka, która zakwalifikowała się do finałowej czternastki tego programu. Jak wspomina swój udział w programie? Anna i Justyna z dyni zrobiły w naszej kuchni dwie różne potrawy. Jakie? Sami się przekonajcie!
Aktor teatralny, filmowy i telewizyjny, ostatnio znany i lubiany przede wszystkim dzięki roli Włodka Zięby z telenoweli „Na Wspólnej”. Zasłynął jako jeden z tytułowych „Zmienników” w kultowym serialu Stanisława Barei. Kocha francuską kuchnię. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował prawdziwki po francusku oraz potrawy z polskich grzybów.
Ona delikatnie mówiąc nie przepada za gotowaniem, a On uwielbia gotować, choć niewiele brakowało, by został nauczycielem, a nie kucharzem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje spotkali się mistrz Andrzej Polan i aktorka Edyta Olszówka. Czy można się nauczyć gotowania w jeden dzień? Czy Edyta Olszówka okazała się pojętną uczennicą? Jak smakuje zimna zupa z buraka i malin?
... z prażonym ryżem i kaszą oraz zupa na zimno z buraków i malin to w kuchni Dzień Dobry Wakacje, pod czujnym okiem mistrza Andrzeja Polana, przygotuje aktorka Edyta Olszówka. Co wybitny kucharz i jego uczennica zaserwują nam na deser? Zobaczycie w najbliższą niedzielę!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy, jak powiedział prowadzący program Andrzej Sołtysik, trzy Gracje - siostry, które prowadzą blog kulinarny "Menu na weekend". Gdzie nauczyły się gotować? Dlaczego postanowiły dzielić się swoimi przepisami z innymi? W naszej kuchni przygotowałay: naleśniki amerykańskie z brzoskwinią, chłodnik migdałowy z czerwoną porzeczką i kaczkę na kurkach i fasoli szparagowej. Jeśli nie macie pomysłu na niedzielny obiad, skorzystajcie z ich propozycji.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje rządziła dziś Katarzyna Dowbor, której w gotowaniu pomagała córka Maria Dowbor-Baczyńska. Dziennikarka wyznała, że do czasu narodzin córki nigdy nawet "nie zamieszała w żadnym garnku", ale dla Marysi nauczyła się gotować i coraz bardziej jej się to podoba. Katarzyna Dowbor kocha włoską kuchnię, dlatego zaserowała nam farfale z gorgonzolą i spaghetti bolognese - dania smaczne i proste w przygotowaniu!
W ostatniej edycji programu X Factor znalazła się pod skrzydłami Kuby Wojewódzkiego, ale wyeliminowała ją Tatiana Okupnik. Nigdy nie ukrywała, że było to dla niej bolesne. Jednak para nie poszła w gwizdek i teraz nagrywa swoją pierwszą autorska płytę. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Joanna Kwaśnik udowodniła jednak, że oprócz charyzmy i genialnego głosu posiada także głęboko skrywany talent. Przed nami zdecydowała się go odkryć. Towarzyszył jej narzeczony Ziemowit.