Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło przygotowali potrawy z marchwi. W ich marchewkowym menu znajdą się m.in.: marchewki glazurowane w miodzie, tagliatelle z marchewki i cukinii oraz kofta z marchewki w sosie chrzanowym. Wypróbujcie przepisy!
Rocznie Polacy marnują około 9 milionów ton żywności! W kuchni Dzień Dobry TVN restauratorka i kreatorka smaku Magda Gessler pokazała, jak nie marnować żywności , dała wskazówki, jak robić zakupy, aby nasze jedzenie lądowało na talerzu, a nie w koszu. Czy z obserwacji Magdy Gessler wynika, że Polacy marnują dużo jedzenia? Czy w jej restauracjach także marnotrawi się sporo żywności?
W kuchni Dzień Dobry TVN słodka kuchnia na Dzień Nauczyciela. Ania Starmach, zwyciężczyni " Gotuj o wszystko", przygotowała: ananasy z pierwszej klasy, figę z makiem i podręcznikowy przepis na tartę z owocami.
Kasza to jeden z najstarszych składników naszych posiłków. Syta, zdrowa i pełna błonnika. Jej zróżnicowane odmiany - kasza manna, jaglana, gryczana - pozwalają nam na komponowanie różnorakich dań. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem z Reni Jusis, wystąpiła w roli głównej.
Nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak odkrywa smaki kraju kwitnącej wiśni. W tajniki japońskiej kuchni wtajemniczył go I Sekretarza Ambasady Japonii i jego rodzina.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN wyczarował pyszne zupy, w sam raz na jesień i zimę. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN kulinarna mieszanka żywiołów. Marta Wiśniewska spędziła niedzielne przedpołudnie w towarzystwie Tomasza Woźniaka. Kurczak, owoce, bruschetta to tajemnica pysznej i aromatycznej niedzieli w kuchni.
Tym razem nasz podróżnik kulinarny odwiedził przedsiębiorstwo produkujące tradycyjny olej z pestek dyni. Olej ten ma niezwykły smak i zapach, ale przede wszystkim, jest zbawienny dla naszego zdrowia.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji „Gotuj o wszystko” miała twardy orzech do zgryzienia! Zobacz, jak sobie z nim świetnie poradziła.
Monika Adaszkiewicz, jak sama o sobie mówi, jest wielką pasjonatką gotowania, dlatego zgłosiła się do "Rodzinnego gotowania z Kucharkiem". Do studia Dzień Dobry TVN przyszła ze swoim 6-letnim synem, by pod okiem mistrza Andrzeja Polana przygotować zupę z fasoli i kurek oraz...
Wśród owocowych smaków jesieni, obok jabłek i śliwek, nie może zabraknąć gruszek. W kuchni Dzień Dobry TVN swoje kulinarne wariacje na temat gruszek zaprezentowali: Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło. Koniecznie wypróbuj przepis na tartę z gruszkami i serem pleśniowym lub gruszki w sosie waniliowym.
Pascal Brodnicki oprowadził nas po tradycyjnej, hiszpańskiej kuchni! Setki przekąsek, chrupiąca tortilla i... Hiszpanie mówiący po polsku! Zabraliśmy Was w kulinarną podróż do San Sebastian.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach zaprezentowała potrawy, które każda dziewczyna z łatwością przygotuje dla swojego chłopaka i każdy chłopak dla swojej dziewczyny. W Dniu Chłopaka ugotujcie coś wspólnie!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie, liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najwyborniejsze trunki z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz z restauracji Flaming dał przedsmak tej ekskluzywnej kuchni.
W Dzień Dobry TVN żegnamy się z letnimi przysmakami. Już jutro rozpocznie się kalendarzowa jesień! Jednak jeszcze dziś, w naszej kuchni, poszły w ruch sezonowe warzywa i owoce, maliny i bób.
Postne, wegetariańskie dania wigilijne w nowej odsłonie - to dzisiejsza propozycja Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło. Zobacz, co przyrządzili w kuchni Dzień dobry TVN.