przepisy

    przepisy

    Zdrowy, smaczny i bardzo lubi go Anna Starmach. O czym mowa? O miodzie! Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kurczaka marynowanego w miodzie, jabłka zapiekane z migdałami, rodzynkami i miodem, bułeczki drożdżowe z miodem i ruloniki z ciasta filo, oczywiście z miodem i orzechami. Na co macie ochotę? Skorzystajcie z przepisów Anny, które zamieszczamy poniżej na stronie!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Goździalska, blogerka i uczestniczka I edycji programu Masterchef, przygotowała zupkę chińską, sushi oraz kurczaka w warzywach. A na deser ananasa w cieście. Smacznego!

    Dziennikarz Dzień Dobry TVN Marcin Sawicki zabrał nas w wyjątkową podróż kulinarną. Zobaczcie prawdziwą chińską kuchnię!

    Podróże to jej pasja, a Azja - region niezwykły. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Niklińska w towarzystwie mistrza kuchni azjatyckiej zgłębiła tajniki kulinariów Dalekiego Wschodu.

    Niebawem będzie miało miejsce uroczyste otwarcie restauracji Borysa Szyca. A już w kuchni Dzień Dobry TVN Borys przygotował: ośmiornicę na salsie z granata i puree kalafiorowe oraz jagnięcinę z karmelizowanymi marchewkami i puree ziemniaczanym aromatyzowanym truflą. A na deser...tiramisu.

    W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi były blogerki kulinarne: Paulina Stępień, prowadzi bloga razem z mężem, uczestniczka programu „MasterChef” Monika Goździalska, Joanna Siemek oraz szef kuchni Karol Okrasa. Co najbardziej ich kręci w blogach? Czy każdy może smacznie gotować?

    W zmaganiach o tytuł najpiękniejszej Polki pokonała ostatecznie 10 dziewczyn zaproszonych na finałowy casting. Dzięki temu zdobyła dziką kartę. W ten oto niecodzienny sposób nie tylko dostała się do konkursu, ale także go wygrała. W kuchni Dzień Dobry TVN Paulina Krupińska, Miss Polonia 2012!

    Dziś "Tłusty Czwartek". Dlatego w naszej kuchni nie mogło zabraknąć pączków! Przygotował je Brat Salezy, franciszkanin, kucharz z klasztoru na Górze św. Anny. Odwiedził nas także ks. Andrzej Hanich- autor książki kulinarnej zawierającej 2200 przepisów! Zobaczcie, jak udało mu się je zebrać!

    Sprzedał już bilety na wszystkie zaplanowane koncerty. Jego przebój ma już 10 milionów odsłon w Internecie, a debiutancka płyta pokryła się złotem. W kuchni Dzień Dobry TVN "ciacho" piecze ciacha, czyli Rafał Brzozowski i ciasto czekoladowe! I to w towarzystwie młodszego brata, Adama.

    I nie jest to Andrzej Polan, ale ananas:) W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem owoc w roli głównej!

    Ewelina Wojtasik prowadzi blog kulinarny i uwielbia gotować! W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pasty do smarowania pieczywa - z dyni, z pomidorów i z zielonego groszku. Wspaniała alternatywa dla gotowych "mazideł". Smacznego!

    Musi być rozgrzewająca, energetyczna, a przede wszystkim smaczna. Kuchnia dla narciarzy to wyjątkowe wyzwanie. Podołała temu wyzwaniu Basia Ritz, czyli pierwsza polska Masterchef. Jak czuje się od momentu, kiedy stała się rozpoznawalna?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościem była Kinga Paruzel, finalistka programu „Masterchef”. Przygotowała potrawy, których głównym składnikiem były orzechy, tak nieocenione i niedocenione w naszej kuchni. Brownies z orzechami, beza z orzechami i gruszką: oraz quesadillas z orzechami. Spróbujcie!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Michał Muskała i niedocenione warzywa. Jak smakują cebule nadziewane pumperniklem z rodzynkami, zimowe warzywa z pomarańczą pod kardamonowym beszamelem, a także krem marchewkowy z imbirem i cynamonem? Przekonajcie się korzystając z przepisów naszego dzisiejszego kucharza!

    W kuchni Moniki Mrozowskiej miód odgrywa ważną rolę. Właściwosci lecznicze miodu znane były nawet w starożytności. Sam Hipokrates zalecał go swoim pacjentom. Dlatego korzystajcie z miodu w swojej kuchni i... z przepisów Moniki Mrozowskiej! Przekonajcie się jak smakuje smażony boczniak z pikantnym sosem miodowym, pasztet z sosem miodowym oraz burgery z sałatką szpinakową.

    Kościół prawosławny - drugi po względem liczebności w Polsce. 6 stycznia obchodzona jest Wigilia Świąt Bożego Narodzenia według kalendarza juliańskiego. Jak wyglądają przygotowania do tego wielkiego święta zapytaliśmy Żorę Koroliowa i jego piękną żonę Annę. Czy ich córeczka Sonia dostała już prezenty?

    Na co dzień łączy swoje dwie największe pasje: muzykę i gotowanie. Na swoim blogu umieszcza utwory jazzowe, które oddają charakter jego ulubionych potraw. Nie udało mu się zostać polskim Masterchefem, ale zaprzyjaźnił się z jednym z jurorów- Michelem Moranem, pod którego skrzydłami uczył się tajników dobrego gotowania. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, czego się nauczył.

    Tomasz Woźniak, który prowadzi kulinarny blog, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na karnawał: carpaccio wołowe, kaczkę po pekińsku oraz chlebowy pudding z karmelem. Skorzystajcie z jego przepisów! Co poczuł Marcin Prokop, gdy Tomasz Woźniak opowiadał o swoich potrawach?

    Maciej Szaciłło w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował potrawy według przepisów z książki kucharskiej dla przedszkolaków. Te potrawy może zrobić każdy z Was ze swoim dzieckiem, dobrze bawiąc się przy tym. Polecamy zupę ogórkową z soczewicą, bułki orkiszowe, kisiel gruszkowy, pierogi z mąki razowej z kaszą gryczaną i krem z dyni z mleczkiem kokosowym.

    Jeżeli wciąż czujecie się przejedzeni po świętach, mamy dla Was propozycję - lekką kuchnię noworoczoną. Co jeść, by się nie przejeść i nie przytyć - radzi w Dzień Dobry TVN kucharz Piotr Kucharski. Skorzystajcie z naszych przepisów!

    Sylwester bez wyżerki to żaden sylwester - uważa Marcin Prokop. Dlatego Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN proponuje proste w przygotowaniu, ale sycące przekąski na stywestrowy wieczór, tak byśmy się nie napracowali! Przygotujcie żeberka jagnięce z rozmarynem i pieczonymi ziemniaczkami, pałki kurczaka w miodzie i rogaliki z powidłami wedlug przepisów Anny Starmach.

    Wrażliwy przystojniak, który uwodzi głosem. Kiedy odkłada mikrofon przygotowuje najlepszą na świecie pizzę. Jednym słowem – ideał. Uwaga- zajęty! W kuchni Dzień Dobry TVN gościem był Marcin Spenner ze swoją narzeczoną, Małgosią. Kim jest dziewczyna, którą pokochał Marcin?

    W serialu „Na Wspólnej” wcieliła się w rolę zbuntowanej i niepokornej nastolatki. Prowadzi videobloga o kulinarnych inklinacjach. Niedawno się zaręczyła. W kuchni Dzień Dobry TVN Marta Wierzbicka gościła ze swoimi dwiema największymi miłościami: narzeczonym Maćkiem i... szpinakiem. Pokazała także pierścionek zaręczynowy!

    Jeśli po świętach Wasza lodówka świeci pustkami, szef kuchni Andrzej Polan ma dla Was propozycje potraw w sam raz na przedsylwestrowy weekend - zrób dla siebie i dla całej swojej rodziny polędwiczki wieprzowe, zapiekankę z cukinii oraz babeczki z szynką. Gwarantujemy niepowtarzalne doznania smakowe!

    W kuchni Dzień Dobry TVN urzędowały dziś dwie Renaty: ekomama Reni Jusis i Renata Rusnak, szefowa zdrowej kuchni opartej na roślinach. W trzy godziny przygotowały dwanaście ekologicznych potraw na wigilijny stół. Skorzystajcie z ich przepisów!

    Tym razem Maciej Nowak przestawił dzionie rakowskie. To potrawa sporządzona z nieapetycznych części zwierząt, ale wyśmienicie smakująca. Wywodzi się z kuchni żydowskiej, podoba do kaszanki, lecz bardziej mdła. Czym jeszcze można nafaszerować zwierzęce jelita?

    Poznajcie sekretny przepis Piotra Kucharskiego na okrągły makowiec, zwany kranzem. Ten makowiec koniecznie powinien się znaleźć na Waszym świątecznym stole! Piotr przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN także świąteczny sernik i miękkie, pachnące imbirem, pierniki.