Kuchnia rybna z nutą pikanterii

Czy w Warszawie, czy w Kołobrzegu zawsze zapraszamy do naszej kuchni najlepszych kucharzy i serwujemy Wam najsmaczniejsze potrawy. Tym razem do kuchni, na statku, zaprosiliśmy kucharzy: Roberta Bochenko i Ryszarda Pileckiego. Panowie przygotowują dla Was potrawy ze świeżych ryb: ceviche z troci z guacamole, turbota z patelni z karmelizowanymi świeżymi warzywami, sałatkę z dorsza oraz zupę rybną z nutą trawy cytrynowej i mleka kokosowego. Smacznego!

Ceviche z troci z guacamole

Składniki:

Filet z troci

Dojrzałe awokado

Limonka

Ząbek czosnku

Cebula szalotka

Słodka papryka chilli

Pieczywo razowe

Sól morska

Przygotowanie:

Rybę z drobno posiekaną cebulą marynujemy 15 minut w soku z limonki. Z awokado, limonki, papryki, czosnku przygotowujemy rozgniatając w miseczce guacamole. Serwujemy na świeżym razowym pieczywie.

Składniki:

Filety z dorsza, troci, sandacza

Włoszyzna na zupę

Trawa cytrynowa

Chilli

Limonka

Mleko kokosowe

Świeża kolendra

Śmietana 36%

Przygotowanie:

Do ugotowanego wywaru ze świeżych warzyw wkładamy dodajemy zblenderowaną trawę cytrynowa z chilli i limonka a także (już nie gotując) ładne kawałki ryby. Na koniec mleko kokosowe i świeża kolendrę.

Danie główne (Secondo) - Turbot z patelni z karmelizowanymi świeżymi warzywami

Składniki:

Turbot

Mix sezonowych warzyw (marchewka, ziemniaki, czosnek)

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry Wakacje

podziel się:

Pozostałe wiadomości