Czy w Warszawie, czy w Kołobrzegu zawsze zapraszamy do naszej kuchni najlepszych kucharzy i serwujemy Wam najsmaczniejsze potrawy. Tym razem do kuchni, na statku, zaprosiliśmy kucharzy: Roberta Bochenko i Ryszarda Pileckiego. Panowie przygotowują dla Was potrawy ze świeżych ryb: ceviche z troci z guacamole, turbota z patelni z karmelizowanymi świeżymi warzywami, sałatkę z dorsza oraz zupę rybną z nutą trawy cytrynowej i mleka kokosowego. Smacznego!
Tym razem Jakub Porada zabrał widzów Dzień Dobry TVN na Półwysep Helski, który - jak się okazuje - znajduje się wśród 15 najbardziej zdumiewających półwyspów świata. Ile czasu zajmuje podróż z Warszawy, Poznania i Wrocławia? Czy umiejętność prasowania na desce przydaje się podczas lekcji kitesurfingu? Gdzie można zjeść dobrego turbota? Gdzie najlepiej pojeździć na rowerze? Jakub spotkał się też z kilkoma ładnymi foczkami ;)