Szukasz smacznych, szybkich i oszczędnych pomysłów na obiad? Propozycje Katarzyny Bosackiej ugotowane w kuchni Dzień Dobry TVN spełniają wszystkie te warunki. Sprawdź przepisy na pizzę bianca, zupę z resztek i linguine z salsa di noci.
Pyszny deser z wykorzystaniem sezonowych warzyw? To możliwe! W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka pokazała, jak przygotować marchewkowe muffiny ozdobione migdałami i bitą śmietaną. Sprawdź jej przepis.
Co można zrobić z sezonowych warzyw? Zapiekankę, hummus, ale także pyszną, świeżą sałatkę. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka pokazała, jak zrobić sałatkę z burakiem i bakłażanem. Sprawdź jej przepis i rozkochaj się w tym smaku.
Końcówka sierpnia to sezon na nasze polskie warzywa. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała między innymi hummus z pieczoną dynią. Sprawdzi się idealnie na kanapki i do sałatek. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN goszczą zapiekane warzywa sezonowe w wykonaniu Mariety Mareckiej. Sprawdź jej przepis na roladę z cukinii z mięsem, która idealnie sprawdzi się na sycący obiad. Nie pożałujesz.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował dania z boczkiem. Sprawdź jego wariacje na temat zdrowych posiłków z użyciem tego składnika. "Hot-dog" z maślanego brioche z prażonym bekonem, serem mozzarella i i domowej roboty sosem pomidorowym to świetny pomysł na danie dla wszystkich fanów street-foodu.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł boczek w zdrowszej wersji. Sebastian Olma zaprezentował swoje pomysły na wykorzystanie tego składnika. Sprawdź jego przepis na Spaghetti carbonara a'la Sebastian Olma z wędzonym boczkiem i parmezanem.
Pyszne dania kuchni azjatyckiej, które będą smakować wszystkim domownikom? Nic prostszego dla Antka Smykiewicza i jego żony. Sprawdź, jak przygotować wołowinę po tajsku z dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN i zakochaj się w azjatyckich smakach.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Antek Smykiewicz i Justyna Smykiewicz, którzy pokazali, jak zrobić pyszne dania kuchni azjatyckiej. Sprawdź ich przepis na sushi z ogórka zamiast nori z łososiem i ciesz się smakiem pysznych rollsów.
Nie jesz lub ograniczasz mięso i masz ochotę na kuchnię japońską? Nic trudnego. W kuchni Dzień Dobry TVN Antek Smykiewicz wraz z żoną Justyną zaprezentowali przepis na wegański ramen. Jest tak samo pyszny, jak klasyczny. Sprawdź ich przepis i rozkoszuj się zupą prosto z Japonii.
Tatar z łososia to popularna przystawka lub pełne danie dostępne w wielu azjatyckich i japońskich restauracjach. Antek i Justyna Smykiewicz pokazali w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to danie samodzielnie. Sprawdź ich przepis.
Gulasz to danie dość popularne w Polsce. Zazwyczaj przygotowuje się go z wołowiną, jednak tym razem stawiamy na drób. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować prosty i pyszny gulasz z drobiu z papryką. Sprawdź jego przepis.
Późnym latem dobrze jest przygotować domowe przetwory. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować grillowane papryki w zalewie. To idealny sposób na zatrzymanie smaku sezonowych warzyw na później.
Sierpień to sezon na nasze polskie papryki. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował swoje pomysły na dania z wykorzystaniem tego warzywa. Sprawdź, jak zrobić sycącą potrawkę śniadaniową, czyli jajka w papryce i cukinii.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła papryka - Jasiek Kuroń przygotował dania z jej wykorzystaniem. Sprawdź, jak przygotować pyszne kotlety siekane z sezonową papryką, które idealnie sprawdzą się na szybki, domowy obiad.
Szukasz pomysłu na wakacyjny obiad z rybą w roli głównej? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy na smażoną polędwicę z dorsza atlantyckiego w cieście z sosem tatarskim na sałatce z bobem i zielonym groszkiem.
Na zakończenie lata w kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne potrawy rybne. Jak zrobić pieczonego fileta halibuta z pomidorkami, kaparami i bazylią? Sprawdź przepis krok po kroku.
Obiad na pożegnania lata? Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN proponujemy pyszne dania rybne. Jak zrobić łososia z paluszkami krabowymi i fasolką szparagową? Sprawdź przepis kulinarnego mistrza, Sebastiana Olmy.
Jak zrobić pyszne choriatiki, zapiekaną fetę, klefiko czy omdlałego imama? Sprawdź proste przepisy krok po kroku.
Placki ziemniaczane to jedno z ulubionych dań kuchni polskiej. Można je jeść ze śmietaną i cukrem lub podawać z sosem mięsnym. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował fenomenalny sos do placków ziemniaczanych z chrzanem, bryndzą owczą i chrupiącymi jabłkami. Sprawdź, jak zrobić to pyszne danie.
Nie masz pomysłu na obiad? Z pomocą przychodzi Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN wyczarował pyszne dania z polskich jabłek. Sprawdź, jak według jego przepisu przygotować pieczonego kurczaka w sosie z jabłek i aronii. Ciesz się smakiem sezonowych owoców!
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły jabłka, jednak nie tradycyjnie na słodko, a podane wytrawnie. Andrzej Polan zaprezentował swoje niesamowite przepisy na wykorzystanie tego owocu. Sprawdź, jak zrobić pizzę z 3 serami, jabłkiem i boczkiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni IX edycji “Masterchef”, Aleksandra Juszkiewicz, przygotowała swoje popisowe dania z grzybami. Sprawdź, jak zrobić gulasz z chorizo i boczniaków z kolendrą według jej przepisu.
Masz ochotę na tosty, ale znudziły Ci się zwykłe grzanki z serem? Mamy na to rozwiązanie! W kuchni Dzień Dobry TVN, Aleksandra Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji programu MasterChef, przygotowała fenomenalne tosty z leśnymi grzybami, pietruszką, serem owczym i tymiankiem. Sprawdź, jak je zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły grzyby.
Trwa sezon na grzyby. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły już jesienne przysmaki. Aleksandra Juszkiewicz, zwyciężyni IX edycji programu "Mesterchef" przygotowała pęczotto z kurkami, dynią i parmezanem. Sprawdź jej przepis i ciesz się darami lasu.
Masz ochotę na sezonowe owoce, ale w formie pysznego deseru? Sprawdź przepis na kruche tarty czekoladowe z kremem waniliowym i winogronami z przepisu Bartka Boratyna. W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce, a sierpień to czas zbiorów polskich winogron.
Winogronowa kuchnia w Dzień Dobry TVN, a razem z nią Bartek Boratyn, cukiernik, zaprezentował pyszne słodkości z wykorzystaniem tych sezonowych owoców. Sprawdź, jak przygotować sernik bez cukru z ricotty z karmelizowanymi winogronami. Zakochasz się w tym smaku.
Połowa sierpnia to okres zbiorów winogron w Polsce. Z tej okazji Bartek Boratyn w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak można wykorzystać te sezonowe, świeże owoce do pysznych wypieków. Sprawdź jego ciasto z pieczonymi winogronami i syropem. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły winogrona. Owoce te zbierane są od połowy sierpnia do połowy października. Z tej okazji Bartek Boratyn przygotował przepyszne dania z wykorzystaniem winogron. Sprawdź, jak zrobić Tora Belina, czyli włoskie ciasto z winogronami.