Bolo de caco to placek z kuchni portugalskiej, tradycyjnie przygotowywany na płaskiej płycie z bazaltowego kamienia. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował go Piotr Kucharski. Przygotował też inne portugalskie pyszności. Sprawdź jego przepis.
Caldo verde to popularna zupa z tradycyjnej kuchni portugalskiej. W Dzień Dobry TVN przygotował ją Piotr Kucharski, który wrócił z podróży z Madery. Sprawdź, jak przygotować z jego przepisu caldo verde.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChefa - Beata Śniechowska - przygotowała trzy inspirujące przepisy. To idealne dania na święta wielkanocne. Sprawdź, jak przygotować mazurek z konfiturą z czarnej porzeczki i bezą, białą kiełbasę w sosie musztardowo-chrzanowym z piklowaną cebulą oraz szparagi z jajkiem w koszulce, twarożkiem i masłem chili.
6 kwietnia we Włoszech i na świecie obchodzony jest Dzień Carbonary. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce przygotował pyszne dania z carbonarą. Sprawdź jego przepis na Spaghetti alla carbonara pistacjowa.
Matteo Brunetti to finalista 6. edycji MasterChefa oraz ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce. Z okazji Dnia Carbonary zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN swoje wariacje na temat tego dania. Sprawdź przepis na risotto alla carbonara.
Carbonara to jedna z najbardziej lubianych włoskich potraw. W Dzień Carbonary w kuchni Dzień Dobry TVN gości Matteo Brunetti, ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce. Sprawdź jego autorski przepis na pyszne gnocchi alla Carbonara.
Nie masz pomysłu na coś pysznego? Z pomocą przychodzi Grzegorz Zawierucha, który często dzieli się swoimi przepisami w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić zapiekany ser feta ze szpinakiem? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszne, domowe ciasto? W kuchni Dzień Dobry TVN prostym i wyjątkowym w smaku przepisem, inspirowanym kuchnią francuską, podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić kremowe ciasto francuskie? Sprawdź przepis.
Dania inspirowane francuskimi przysmakami to specjalność Grzegorza Zawieruchy. Jak zrobić szparagi i szynkę prosciutto zapiekane w cieście francuskim? Wypróbuj prosty przepis krok po kroku.
Kuchnia francuska jest pełna wyjątkowych smaków. Jak zrobić Vol-au-vent z krewetkami i beszamelem? Sprawdź pyszny przepis Grzegorza Zawieruchy.
Naleśniki Crêpes Suzette przygotowuje się z napoju owsianego i odrobiny rumu. Podane z sokiem ze skórki pomarańczy i likierem smakują fenomenalnie. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda, który przedstawił w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował gryczane naleśniki "galettes". Podawane z szynką wiejską, serem Gruyere i miodem smakują wyśmienicie. Sprawdź, jak przygotować ten przepis.
Syrnyky to placuszki z twarogu i kaszy manny obtaczane w mące pszennej i smażone na maśle. Pyszne danie pochodzi z kuchni ukraińskiej. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda. Zobacz, jak je przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Baghrir to naleśniki z kuchni marokańskiej podawane z wodą z kwiatów pomarańczy i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda na to nie zwykłe danie, które przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Jak zrobić brownie na majonezie, jajka z pikantnym sosem tatarskim i rybę z surówką z młodej kapusty? Sprawdź przepisy Piotra Kucharskiego
Odpowiednio dobrane sery można stosować praktycznie do wszystkiego. W kuchni Dzień Dobry TVN przekonał nas o tym Sebastian Olma. Jak zrobić krem ziemniaczany z błękitnym serem pleśniowym, pieczonego łososia z brokułami i sosem oraz kolorowy makaron z wiosennymi warzywami? Sprawdź przepisy.
Mateusz Zielonka jest zwycięzcą 6. edycji programu MasterChef. W programie Dzień Dobry TVN przygotował autorski przepis na krokiety rybne. Sprawdź, jak przygotować to danie. Sprawdzi się idealnie na piątkowy obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przygotowuje swoje specjały z ryby. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę typu roulette z wędzonym pstrągiem i ziemniakami truflowymi.
Pyszne kanapki z jajkami i wędzoną rybą to idealne pierwsze i drugie śniadanie. Można je zjeść w domu albo zabrać do szkoły czy pracy. Sprawdź autorski przepis Mateusza Zielonki na egg sandwich, który przygotował w Dzień Dobry TVN.
Pierwszego kwietnia Francuzi obdarowują się rybą. Z tej okazji Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji MasterChefa, w kuchni Dzień Dobry TVN pokazuje, jak przygotować ryby. Sprawdź jego autorski przepis na pancakes fish.
Światowy Dzień Budyniu jest obchodzony 31 marca. Z tej okazji pysznymi przepisami z użyciem budyniu podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tartę z karmelowym budyniem i gruszkami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest światowy dzień budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tiramisu z budyniem czekoladowym i malinami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest Światowy Dzień Budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić klasyczny budyń? Sprawdź przepis.
Bułeczki drożdżowe z wytrawnym nadzieniem z sera i ziół to doskonałe danie na przekąskę, deser, a nawet śniadanie. Sprawdź przepis Lorentyny Mikulskiej, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała zawijane drożdżowe bułeczki z farszem ziołowym i serem brie.
Bruschetta to tradycyjna włoska przekąska. Zazwyczaj jest to grzanka posmarowana roztartym czosnkiem i polana odrobiną oliwy. Lorentyna Mikulska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała swój przepis na bruschettę z pieczonymi winogronami i serem. Sprawdź jej przepis.
Palone masło to najbardziej maślany ze smaków, jaki można uzyskać. W kuchni Dzień Dobry TVN Lorentyna Mikulska pokazała, jak przygotować tartę serową z konfiturą z płatków róż i kruszonką z palonego masła. Sprawdź jej przepis.
Wytrawne muffinki zyskują na popularności. Sprawdzą się jako drugie śniadanie i słona przekąska. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska pokazała, jak zrobić serowe muffinki z kolorową papryką. Sprawdź jej przepis.
Bułeczki drożdżowe najczęściej kojarzą nam się ze słodką przekąską. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska przygotowała bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli i ricottą. Sprawdź, jak je przygotować.
Tartinki to małe kanapeczki jednowarstwowe, na których układa się dodatki. Najbardziej przypominają one tradycyjne polskie kanapki. Sprawdź, jak przygotować tartinki z gruszką i kozim serem z przepisu Katarzyny Bukowskiej, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN.
Taramasalata to popularna pasta grecka, tradycyjnie wykonywana z ikry i podawana jako przystawka. Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował jej wegańską wersję. Sprawdź, jak przygotować pastę z grochu.