Matteo Brunetti, finalista 6. edycji MasterChefa i ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, przygotował swoje potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Matteo Brunetti i dania z ogórka. Kucharz aktualnie zajmuje się medialnym gotowaniem i tworzy proste i szybkie przepisy, które można znaleźć na TikToku.
W kuchni Dzień Dobry TVN glutenowy zawrót głowy. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha zaprezentował pomysły na dania z produktami zbożowymi, idealne na śniadanie, obiad i kolację.
Kebab jest jednym z najczęściej jadanych dań na wynos w Polsce. Jednak w wersji domowej również może cieszyć podniebienie. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak zrobić domowy kebab z sałatką coleslaw z młodej kapusty. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Trwa sezon na młodą kapustę. W czerwcu można cieszyć się jej pysznym i bogatym smakiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń zaprezentował swoje przepisy na młodą kapustę. Sprawdź, jak przygotować młodą kapustę z jego przepisu.
Szymon Czerwiński zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN swoje sposoby na przygotowanie dań z młodej kapusty. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem tego warzywa. Sprawdź, jak przyrządzić zapiekankę z młodej kapusty z przepisu finalisty 5. edycji MasterChefa.
W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński, finalista 5. edycji MasterChefa, przygotował swoje dania z młodą kapustą. Sprawdź, jak przyrządzić z jego przepisu chlebek z młodą kapustą i klopsikami, by cieszyć się pysznym, wiosenno-letnim obiadem.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła młoda kapusta. Szymon Czerwiński, finalista 5. edycji MasterChefa, prezentuje swoje dania na wykorzystanie tego warzywa. Sprawdź, jak przygotować młodą kapustę z koperkiem z jego przepisu.
Marieta Marecka wraz ze swoim synkiem Jasiem w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała słodkości dla najmłodszych. Sprawdź, jak przyrządzić według jej przepisu deser piętrowy z domowej granoli z owocami i lekkim kremem waniliowym. To danie w sam raz na lato i gorące dni.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościło już lato. A z nim sezonowe owoce, takie jak maliny. Marieta Marecka wraz ze swoim synem Jasiem przygotowała pyszne różowe rolki naleśnikowe z serkiem i musem rabarbarowo-malinowym. Sprawdź, jak je zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka wraz ze swoim synkiem Jasiem przygotowała słodkie pyszności dla najmłodszych. Sprawdź jej przepis na shake'a bananowo-malinowego, który sprawdzi się idealnie na letnie upały.
W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować swoje pyszne dania z wykorzystaniem sera lazur. Sprawdź jego przepisy na bułą i lazurową spółę, warzywa i grzanki z kremem z sera lazur, zapiekankę z serem lazur z karczochami, szpinakiem i kurkami, frittatę z serem lazur i kalafiorem, a także zupę z kalarepy z serem lazur i młodymi ziemniakami.
Gorące letnie dni wielu z nas kojarzą się ze smakiem tradycyjnego chłodnika. Jak przygotować klasyczny chłodnik litewski? Daria Ładocha przygotowała go w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak to danie zrobić z jej przepisu.
Przed nami upały, a razem z nimi sezon na chłodniki. Jeśli znudził ci się już tradycyjny smak chłodnika z botwinką, to warto sięgnąć po małą odmianę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niesamowity chłodnik morelowy z migdałami i laską wanilii. Sprawdź, jak go zrobić.
Trwa sezon na truskawki, a przed nami coraz cieplejsze dni. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem różnego rodzaju chłodników. Sprawdź, jak przygotować truskawkowy chłodnik z mascarpone i tapioką, który zrobiła Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN.
Chłodnik to danie, które kojarzy się z latem, ciepłymi wieczorami i upalnymi popołudniami. Podawany na zimno jest idealny na obiad i popołudniową przekąskę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała chłodnik z ogórków małosolnych ze szpinakiem, fetą i awokado. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji MasterChefa przygotował szproty na różne sposoby. Sprawdź jego przepisy na smażone klopsiki ze szprotki z pomidorami, rillette ze szprotek, empanadas ze szprotek, szprotki z tykwą w sosie pomidorowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała kilka wykwintnych, pysznych dań. Co ciekawe, ich sekretnym składnikiem jest dobrej jakości woda. Sprawdź, jak przygotować z jej przepisów spaghetti z atramentem z kałamarnicy, tartę ze świeżymi figami oraz arancine z sosem grzybowym.
Truskawki, zwłaszcza takie świeże i lokalne, to przepyszne owoce, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Świetnym przykładem jest maślany chlebek z truskawkami z przepisu Piotra Kucharskiego. Jak go zrobić? Sprawdź w Dzień Dobry TVN.
Zupa ogórkowa to jedna ze sztandarowych polskich zup. Zwykle trafiają do niej porządnie ukiszone ogórki, ale świetna jest również ta w wersji z małosolnych. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował ją Piotr Kucharski. Jak zrobić ogórkową z małosolnych? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN nie brakuje pomysłów na różne, pyszne sałatki. Piotr Kucharski podzielił się przepisem na prostą wiosenną sałatkę farmerską. Jak ją zrobić? Sprawdź nasz przepis.
Szukasz pomysłu na kurczaka? W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne połączenie tego rodzaju mięsa zaprezentował Piotr Kucharski. Sprawdź prosty przepis na kurczaka z szałwią, jabłkiem i rabarbarem.
Masło, zwłaszcza takie dobrej jakości, można wykorzystać w kuchni na wiele pysznych sposobów. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Mateusz Gessler przyrządzając dorsza z patelni, risotto z pieczarkami i serem plesniowym z tymiankiem oraz spaghetti z pomidorem, masłem Lurpak i sosem anchois. Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z truskawkami. Czerwiec to miesiąc, w którym tych owoców jest wiele i są już niedrogie, a do tego soczyste i słodkie. Sprawdź, jak przygotować budyń, ciasto i biszkopt z truskawkami.
Bób zaliczany jest do rodziny roślin strączkowych i doceniany na całym świecie za swoje wartości odżywcze. W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Maszkowska przygotowała tartę z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym. Sprawdź jej przepis.
Co można zrobić z bobu? Natalia Maszkowska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pyszną pastę. Tą z powodzeniem można zastosować do obiadu - do spaghetti, lub na śniadanie i kolację - np. do tostów. Sprawdź przepis na pastę z bobu i ciesz się zdrowym, pysznym posiłkiem.
Pyszna sałatka ze świeżym bobem to idealny sposób na kolację lub drugie śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN swój przepis na sałatkę z bobem przygotowała Natalia Maszkowska, która podbiła TikToka kulinarnymi propozycjami na szybkie i smaczne dania.
Sabina Francuz, projektantka i autorka bloga kulinarnego i książki "Siga Siga. Smak Grecji na twoim talerzu", przygotowała swoje dania w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak przygotować wędzoną makrelę z cebulką i kiszoną cytryną.
Meliztzanosalata to grecka pasta z bakłażanów. W kuchni Dzień Dobry TVN Sabina Francuz zaprezentowała swój sposób na to greckie danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się kuchnią grecką w swoim domu.
Hilopites to tradycyjny grecki makaron w formie cienkich pasków lub małych kwadratów. W kuchni Dzień Dobry TVN Sabina Francuz, projektantka i autorka bloga kulinarnego, przygotowała hilopites z boczniakami i orzechami. Sprawdź jej przepis.