W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił swój sposób na wielkanocne postne dania. Ciasta na święta można przygotowywać na słodko, ale też wytrawnie. Sprawdź, jak przygotować pyszne wielkanocne ciasto z jajkami z przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Pyszne gołąbki w wersji wegańskiej przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. To idealne danie postne. Sprawdź, jak przygotować gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną.
Żurek to danie, które kojarzy się przede wszystkim ze świętami wielkanocnymi. Co jednak, jeśli jesteśmy weganami? Nadal można przygotować pyszną, świąteczną zupę. Sprawdź przepis Grzegorza Zawieruchy na wegański żurek.
Za nami początek astronomicznej wiosny. W kuchni to nie tylko czas grilla, ale i lżejszych dań. W dzień sera świetnie sprawdzi się sałata rzymska z serem długodojrzewającym Dziugas według przepisu Magdy Gessler nada się idealnie na kwietniowe i majowe lunche. Z kolei dania z makaronem są na tyle uniwersalne, że zaserwować je możemy przy każdej okazji. Sprawdź, jak przygotować Makaron penne z sosem serowo-śmietanowym z winem i gałką muszkatołową.
Szukasz pomysłu na obiad dla dzieci? W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania właśnie z myślą o dzieciach: muffiny z wędliną, serem i szpinakiem, pieczone parówki w cieście maślanym, kolorowy makaron z duszoną wieprzowiną i kotleciki mielone wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym. Sprawdź przepisy krok po kroku.
Zaczyna się sezon na szparagi, które co roku są coraz bardziej doceniane przez Polaków. Cristina Catese przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszny krem szparagowy z serem ricotta i sadzonym jajkiem perliczki albo kurzym. Sprawdź jej przepis.
Klasyczne połączenie w kuchni to szparagi z jajkiem lub z serem białym. W takiej formie możemy je spotkać zarówno w Polsce, jak i we Włoszech. Sprawdź, jak przygotować białe szparagi panierowane w ziołowej bułce tartej, czosnku i różowym pieprzu z przepisu Cristiny Catese.
Szparagi mają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Stanowią bogate źródło witaminy K i kwasu foliowego. Sprawdź przepis Cristiny Catese na ravioli z nadzieniem z koziego sera, szparagów i Parmigiano Reggiano, które przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN.
Szparagi to wiosenne warzywa, zdrowe i do tego niskokaloryczne. Sprawdź, jak przygotować je w ciekawy sposób z Cristiną Catese. Oto włoski przepis na słoną tartę brise wypełnioną jajkami kurzymi, śmietanką i zielonymi szparagami prosto z kuchni Dzień Dobry TVN.
Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty, to warzywo znane w kuchni polskiej od XVIII wieku. Jego jadalną częścią jest bulwa. Sprawdź, jak przygotować krem z topinamburu i boczniaków podany z chipsami z jarmużu z przepisu Jaśka Kuronia.
Trewal jest bardzo smaczną i chudą rybą, której niemal zupełnie brak ości. Stąd też jest świetnym produktem do przygotowania z niej pasty rybnej. Sprawdź, jak przyrządzić pastę śniadaniową z wędzonym trewalem, kiełkami i orzechami włoskimi.
Roladki z piersi kurczaka lub indyka to doskonały pomysł na obiad. W połączeniu z kozim serem, burakami i jarmużem komponują się idealnie. Sprawdź przepis Jaśka Kuronia, który przedstawił w kuchni Dzień Dobry TVN.
Serek waniliowy nieodłącznie kojarzy się z błogim dzieciństwem. W naszej kuchni Sebastian Olma przyrządza z niego puszyste różowe naleśniki, ptysie, domowej roboty pączki oraz kokosanki z jabłkami. Sprawdź niezwykłe przepisy na pyszne desery.
Pyszna fasola z ziołami i pistacjami to autorski przepis kucharki i edukatorki ekologicznej, Jagny Niedzielskiej. Sprawdź, jak przygotować danie z fasolą i pistacjami z jej przepisu.
Doradca kulinarny, miłośniczka i propagatorka nurtu niemarnowania w kulinariach gotowała w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź przepis Jagny Niedzielskiej na pyszną zupę cebulową.
Pieczony kalafior z pastą orzechową - taką potrawę zaprezentowała w kuchni Dzień Dobry TVN, kucharka i edukatorka ekologiczna, Jagna Niedzielska. Sprawdź, jak przygotować pyszne danie i nie marnować jedzenia.
W kuchni Dzień Dobry TVN, Jagna Niedzielska, kucharka i edukatorka ekologiczna pokazała, jak wykonać pyszną pastę z grzybów shiitake. Zanim się ją przygotuje warto przetrzymywać grzyby w materiałowym lub papierowym woreczku. Sprawdź przepis na Mushpaste.
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" zaprezentowała swój sposób na przyrządzenie pstrąga. Sprawdź, jak zrobić z jej przepisu sałatkę z wędzonym pstrągiem, jajkiem i ogórkiem małosolnym w sosie curry.
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" przygotowała dania z warzywami w roli głównej. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą.
Pieczony, cytrusowy łosoś z sałatką z ogórka i rzodkiewką na ostro to danie, które przygotowała Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN. To nowa prowadząca "Doradcy Smaku". Sprawdź jej autorski przepis na pyszną rybę.
Typowym wiosennym daniem z Wenecji Euganejskiej jest tisi e bisi, czyli risotto z groszkiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka zaprezentowała, jak przygotować pyszne risotto z fenkułem i groszkiem, prostu z kuchni włoskiej. Sprawdź, jak je ugotować.
Sekret pysznej kuchni włoskiej tkwi w świeżych i idealnie skomponowanych przyprawach. O tej porze roku gospodynie sięgają po pierwsze nowalijki. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała tartę z ricottą, cukinią i szpinakiem. Sprawdź jej przepis.
W tradycyjnej kuchni włoskiej w marcu pojawiają się już pierwsze warzywa. To dzięki nim i świeżym przyprawom dania są tak pyszne i aromatyczne. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała przepis na zapiekane szparagi zielone z prosciutto i parmezanem. Sprawdź, jak je zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządzą najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić kieszonki z kozim serem, figami i tymiankiem? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządzą najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych i aromatycznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić francuskie raclette? Sprawdź przepis.
Kuchnię Dzień Dobry TVN tym razem zdominowały najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić piernikowy croque-monsieur z bergkase i cykorią? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłów na pyszne, wiosenne posiłki dla całej rodziny? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali je Andrzej Polan i Monika Mrozowska. Tym razem postawili na olej rzepakowy idealny do smażenia, gotowania i pieczenia. Użyli go do przygotowania nadziewanych pieczarek, fileta z kurczaka z warzywnym kremem, ciasta ucieranego z serem i owocami.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła francuska kuchnia. Kucharz pasjonat, Bartek Durda, przygotował tarte migdałową z czarną porzeczką z ciastem “sablé”. Sprawdź, jak przygotować to danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Marcin "Sobol" Sobolewski, szef planu DDTVN, ze swoim bratem ciotecznym Bartkiem Durdą. Przygotował on specjały kuchni francuskiej - autorski przepis na "Hachis parmentier Sobola". Sprawdź, jak przygotować to danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował Marcin "Sobol" Sobolewski, szef planu DDTVN i pasjonat gotowania. Przedstawił sposób na przygotowanie pysznej francuskiej zupy cebulowej. Sprawdź, jakie składniki są potrzebne i jak ją przygotować.