Zielona sałatka z komosą - przepis Hanny Stolińskiej

Zielona sałatka z komosą
Zielona sałatka z komosą
Źródło: Anna Puzatykh/Getty Images
Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej ich spożyway, tym lepszy jest naszych stan jelit i ogólnie całego zdrowia. Jak zrobić zieloną sałatkę z komosą? Sprawdź przepis dietetyk klinicznej Hanny Stolińskiej.

Zielona sałatka z komosą - przepis

Składniki na 2 porcje:

  • 100g ugotowanej komosy
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki
  • 1 łyżka nasion granatu
  • 2 łyżki kiełków brokuła
  • 50g rukoli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 100g ugotowanego zielonego groszku
  • 150g cukinii
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Zielona sałatka z komosą - sposób przygotowania

  1. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
  2. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju.
  3. W misce umieścić komosę, cukinię, groszek, sok z cytryny, drobno posiekany czosnek, zioła, rukolę, pestki, kiełki, oliwę, sól i pieprz. Wymieszać i wyłożyć do salaterek.
  4. Posypać nasionami granata.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości