Zielona sałatka z komosą - przepis Hanny Stolińskiej

Zielona sałatka z komosą
Zielona sałatka z komosą
Źródło: Anna Puzatykh/Getty Images
Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej ich spożyway, tym lepszy jest naszych stan jelit i ogólnie całego zdrowia. Jak zrobić zieloną sałatkę z komosą? Sprawdź przepis dietetyk klinicznej Hanny Stolińskiej.

Zielona sałatka z komosą - przepis

Składniki na 2 porcje:

  • 100g ugotowanej komosy
    • 1 ząbek czosnku
      • łyżeczka posiekanego koperku
        • 1 łyżeczka posiekanej natki
          • 1 łyżka nasion granatu
            • 2 łyżki kiełków brokuła
              • 50g rukoli
                • 1 łyżeczka soku z cytryny
                  • 100g ugotowanego zielonego groszku
                    • 150g cukinii
                      • 1 łyżka pestek dyni
                        • 2 łyżki oliwy z oliwek
                          • sól i pieprz

                            Zielona sałatka z komosą - sposób przygotowania

                            1. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
                              1. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju.
                                1. W misce umieścić komosę, cukinię, groszek, sok z cytryny, drobno posiekany czosnek, zioła, rukolę, pestki, kiełki, oliwę, sól i pieprz. Wymieszać i wyłożyć do salaterek.
                                  1. Posypać nasionami granata.

                                    Zobacz także:

                                    Autor: Diana Ryściuk

                                    Źródło: Hanna Stolińska

                                    Źródło zdjęcia głównego: Anna Puzatykh/Getty Images

                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                    Materiał promocyjny

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana