Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej ich spożyway, tym lepszy jest naszych stan jelit i ogólnie całego zdrowia. Jak zrobić zieloną sałatkę z komosą? Sprawdź przepis dietetyk klinicznej Hanny Stolińskiej.
Komosa biała, czyli lebioda, w przeszłości pomagała przetrwać ciężkie czasy głodu. Dziś można jej użyć jako składnika sałatki, nadzienia do naleśników, pierogów i wielu innych potraw. Poza wyjątkowym smakiem, posiada też korzystne dla zdrowia człowieka właściwości.
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska przygotowała bezcukrowe wersje świątecznych wypieków: sernik, pierniczki, bułki drożdżowe i komosę, która zastąpi kutię. Skusicie się na takie zdrowe frykasy? :)
Na naszą skrzynkę ddtvn@tvn.pl przyszedł e-mail od młodej mamy, która karmi piersią, z prośbą, by w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowano potrawy bez jaj i mleka, bo jej kilkumiesięczna córeczka uczulona jest na mleko, a także na jajka i konserwanty. W odpowiedzi na prośbę Pani Ani z Gdańska Maciej Szaciłło wraz z córką Karoliną przygotował potrawy bez jaj i mleka.