zielone warzywa

    zielone warzywa

    Maj to najlepszy miesiąc na założenie warzywnika, bo dopiero kiedy nasiona trafiają do rozgrzanej ziemi mamy gwarancję, że coś z nich wyrośnie. Jak stworzyć urozmaiconą rabatkę na niewielkiej przestrzeni? Kilku porad udzielił ogrodnik Łukasz Skop.

    Owoce i warzywa to bardzo ważny składnik diety dziecka, ale niestety nie każde dziecko chce je jeść. Dlatego czasami trzeba użyć fortelu. Ambasadorzy akcji 5 porcji zdrowia - aktorka Joanna Koroniewska i Andrzej Polan przedstawili w kuchni Dzień Dobry TVN dania, w których przemycili m.in.: paprykę, rzodkiewkę, jabłka i gruszki. Oto one: ciasteczka z gruszkami, torcik z ogórkiem, rzodkiewką i gotowanym jajkiem, leniwe z jabłkiem prażonym i rodzynkami, a także koperty z ciasta francuskiego z papryką, bazylią i miętą.