Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej ich spożyway, tym lepszy jest naszych stan jelit i ogólnie całego zdrowia. Jak zrobić zieloną sałatkę z komosą? Sprawdź przepis dietetyk klinicznej Hanny Stolińskiej.
Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej go w naszej diecie, tym lepszy jest stan jelit i ogólny stan zdrowia. Jak zrobić pęczakotto z zieloną papryką, cukinią i brukselką? Sprawdź przepis dietetyk klinicznej Hanny Stolińskiej.
Awokado, szparagi, bób, szpinak, rukola, sałata rzymska, koperek, cukinia i zielona papryka - to tylko część dostępnych w Polsce zielonych warzyw, z których można wyczarować niezwykłe dania. Sałatki, dania obiadowe na zimno i ciepło. Takie propozycje odnajdziecie dziś w kuchni Dzień Dobry TVN. Zainspirujcie się nimi.
Maj to najlepszy miesiąc na założenie warzywnika, bo dopiero kiedy nasiona trafiają do rozgrzanej ziemi mamy gwarancję, że coś z nich wyrośnie. Jak stworzyć urozmaiconą rabatkę na niewielkiej przestrzeni? Kilku porad udzielił ogrodnik Łukasz Skop.
Zielone czerwcowe trio, czyli zielony ogórek, groszek i szczaw. Korzystaj z darów natury i przygotuj pyszne dania według przepisów Davida Gaboriauda.
Owoce i warzywa to bardzo ważny składnik diety dziecka, ale niestety nie każde dziecko chce je jeść. Dlatego czasami trzeba użyć fortelu. Ambasadorzy akcji 5 porcji zdrowia - aktorka Joanna Koroniewska i Andrzej Polan przedstawili w kuchni Dzień Dobry TVN dania, w których przemycili m.in.: paprykę, rzodkiewkę, jabłka i gruszki. Oto one: ciasteczka z gruszkami, torcik z ogórkiem, rzodkiewką i gotowanym jajkiem, leniwe z jabłkiem prażonym i rodzynkami, a także koperty z ciasta francuskiego z papryką, bazylią i miętą.