Najlepszy drób? To ten ze znakiem QAFP
System obejmuje swoim zasięgiem wszystkie ogniwa łańcucha produkcyjnego, a produkty opatrzone znakiem QAFP są identyfikowalne na każdym etapie produkcji. Drób oznaczony certyfikatem QAFP, produkowany jest z należytą starannością i kontrolowany w całym cyklu produkcyjnym, w myśl zasady, że każda czynność może wpłynąć na końcową jakość.
Szczegółowe wytyczne, określające sposób żywienia ptactwa, dbałość o higienę i bezpieczeństwo, a także troska o dobrostan zwierząt i środowisko naturalne stanowią główne zasady systemu QAFP. Ich przestrzeganie jest systematycznie monitorowane na każdym etapie produkcji. Każdy wyrób dostarczany do sklepów przez producentów certyfikowanych w programie charakteryzuje się wysoką, powtarzalną jakością. W systemie ważne jest, aby karma stosowana w produkcji drobiu była przygotowana z wysokiej jakości składników i odpowiednio zbilansowana.
Spring rolls z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Składniki na ok. 15 rollsów:
- 100 g cienkiego makaronu ryżowego lub sojowego
- 15 małych arkuszy papieru ryżowego
- 300 g mięsa z udek kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 1 łyżka miodu
- jedna duża marchewka
- 1 ogórek zielony
- 1 awokado
- 15 liści pachnotki
- 1 doniczka kolendry
- 1 doniczka mięty
- prażony sezam do dekoracji
- Sos:
- 50 ml sosu sojowego
- 70 ml sosu chilli słodkiego
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
- 1 łyżka prażonego sezamu
Zobacz także:
- Pyszne dania street food w domu. Poznaj trzy proste przepisy
- Sajgonki warzywne. Prosty przepis na sajgonki z warzywami
- Kuchnia wietnamska – czym charakteryzują się smaki Wietnamu?
Źródło zdjęcia głównego: rebeccafondren/Getty Images