Kolorowe kukurydze w wykonaniu Tomasza Jakubiaka - przepis

Kukurydze z sosem tabasco
Kolorowe kukurydze w wykonaniu Tomasza Jakubiaka - przepis
Źródło: Paweł Wodzyński/East News
Kukurydzę można nie tylko gotować i grillować. Można ją również przyrządzić na patelni i podawać z pysznym sosem serowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak pokazał, jak zrobić pyszne kolorowe kukurydze. Sprawdź jego przepis.

Kolorowe kukurydze - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 4 ugotowane kukurydze
    • 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
      • czerwona papryczka chili
        • 3 łyżki masła
          • porwana kolendra i mięta wedle uznania
            • ćwierć łyżeczki: kolendry, kminu, wędzonej papryki
              • tabasco
                • serek bieluch
                  • łyżka gorgonzoli

                    Sposób przygotowania kolorowej kukurydzy

                    1. Na patelni na małym ogniu rozpuść masło i dodaj wszystkie składniki oprócz świeżych ziół i kukurydzy.
                      1. Podgrzewaj masło z przyprawami około 5 minut i dodaj pokrojoną na 3 części każdą kukurydzę.
                        1. Podsmażaj, aż kukurydza się przyrumieni i dodaj tabasco oraz świeże zioła.
                          1. Bielucha zmiksuj z gorgonzolą i podawaj obok do smarowania kukurydzy.

                            Zobacz także:

                            Autor: Teofila Siewko

                            Źródło: Tomasz Jakubiak

                            Źródło zdjęcia głównego: Paweł Wodzyński/East News

                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości

                            Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                            Materiał promocyjny

                            Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana