Kolorowe kukurydze - przepis krok po kroku
Składniki:
- 4 ugotowane kukurydze
- 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
- czerwona papryczka chili
- 3 łyżki masła
- porwana kolendra i mięta wedle uznania
- ćwierć łyżeczki: kolendry, kminu, wędzonej papryki
- tabasco
- serek bieluch
- łyżka gorgonzoli
Sposób przygotowania kolorowej kukurydzy
- Na patelni na małym ogniu rozpuść masło i dodaj wszystkie składniki oprócz świeżych ziół i kukurydzy.
- Podgrzewaj masło z przyprawami około 5 minut i dodaj pokrojoną na 3 części każdą kukurydzę.
- Podsmażaj, aż kukurydza się przyrumieni i dodaj tabasco oraz świeże zioła.
- Bielucha zmiksuj z gorgonzolą i podawaj obok do smarowania kukurydzy.
Zobacz także:
- Kukurydza - pomysłowe dania Szymona Czerwińskiego
- Jak ugotować kolbę kukurydzy?
- Jak przyrządzić kolbę kukurydzy? Przepis na grillowaną kukurydzę
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Tomasz Jakubiak
Źródło zdjęcia głównego: Paweł Wodzyński/East News
podziel się: