Kolorowe kukurydze w wykonaniu Tomasza Jakubiaka - przepis

Kukurydze z sosem tabasco
Kolorowe kukurydze w wykonaniu Tomasza Jakubiaka - przepis
Źródło: Paweł Wodzyński/East News
Kukurydzę można nie tylko gotować i grillować. Można ją również przyrządzić na patelni i podawać z pysznym sosem serowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak pokazał, jak zrobić pyszne kolorowe kukurydze. Sprawdź jego przepis.

Kolorowe kukurydze - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 4 ugotowane kukurydze
  • 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
  • czerwona papryczka chili
  • 3 łyżki masła
  • porwana kolendra i mięta wedle uznania
  • ćwierć łyżeczki: kolendry, kminu, wędzonej papryki
  • tabasco
  • serek bieluch
  • łyżka gorgonzoli

Sposób przygotowania kolorowej kukurydzy

  1. Na patelni na małym ogniu rozpuść masło i dodaj wszystkie składniki oprócz świeżych ziół i kukurydzy.
  2. Podgrzewaj masło z przyprawami około 5 minut i dodaj pokrojoną na 3 części każdą kukurydzę.
  3. Podsmażaj, aż kukurydza się przyrumieni i dodaj tabasco oraz świeże zioła.
  4. Bielucha zmiksuj z gorgonzolą i podawaj obok do smarowania kukurydzy.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości