Co powstanie z połączenia sernika, który szturmem podbił światowe kawiarnie, i Gorgonzoli DOP – włoskiej królowej wśród serów?
Jesień to czas, kiedy szukamy ciepła i pocieszenia w kuchni. Nic nie sprawia, że dania nabierają głębi i wyrafinowanego smaku jak dodatek Gorgonzoli DOP – jednego z najbardziej wyjątkowych serów świata.
Kiedy pizza wydaje się zbyt oczywista, a jednak masz ochotę na coś równie kuszącego, z pomocą przychodzi pinsa – jej elegancka, starożytna kuzynka.
Gorgonzola wprost rozpływa się w ustach. Jest kremowa, miękka, ma bardzo charakterystyczny smak i aromat, którego nie da się pomylić z żadnym innym serem.
Gorgonzola to jeden z najstarszych włoskich serów na świecie.
Czy jesteś miłośniczką wykwintnych smaków i uwielbiasz eksperymentować w kuchni? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie coś wyjątkowego! Nasz nowy e-book "Gorgonzola – przepyszna historia" to nie tylko fascynująca historia tego wyjątkowego sera, ale także bogate źródło inspiracji kulinarnej, które pozwoli Ci stworzyć niezapomniane dania z wykorzystaniem Gorgonzoli ChNP.
O zaletach Gorgonzoli nie trzeba z pewnością mówić jej miłośnikom. Uwielbiamy ją w najprostszych przystawkach i najbardziej wyrafinowanych daniach. Jest pyszna, rozpływa się w ustach i swoim smakiem potrafi nadać charakteru każdej potrawie. Czy jednak zdajesz sobie sprawę, że równie dobrze, jak w wytrawnych przepisach sprawdza się w deserach?
Gorgonzola ChNP nie ma sobie równych. Kremowa konsystencja, kuszący aromat i wyjątkowy, wyrazisty smak sprawiają, że miłośników tego sera na całym świecie nie brakuje. Nic dziwnego, że serwisy kulinarne pełne są przepisów na dania z jej udziałem. My mamy dziś dla Ciebie przepis na gnocchi au gratin z pomidorami, Gorgonzolą ChNP i bazylią
Miłośnikom włoskich smaków z pewnością nie trzeba przedstawiać sera Gorgonzola. Wyjątkowy smak i kremowa konsystencja to jego najważniejsze cechy. Okazuje się jednak, że Gorgonzola jest nie tylko pyszna, ale też zdrowa – warto więc serwować ją częściej. Jak zrobić to w kreatywny sposób? Poznaj przepis na cebulę faszerowaną serem Gorgonzola na kremie z selera.
Sprawdź przepis na czekoladowe tagliatelle ze słodką gorgonzolą, orzechami włoskimi i rukwią wodną z przepisu Cristiny Catese z kuchni Dzień Dobry TVN.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.
Kukurydzę można nie tylko gotować i grillować. Można ją również przyrządzić na patelni i podawać z pysznym sosem serowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak pokazał, jak zrobić pyszne kolorowe kukurydze. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i Sylwia Chrzanowska, uczestniczka programu "Masterchef", przygotowały: sałatkę ze szpinakiem, gruszką i serem gorgonzola, mini ciastka francuskie z figami i sosem gorgonzola, muffinki z gorgonzolą oraz zupę szpinakową. Smacznego!