tomasz jakubiak

    tomasz jakubiak

    W studiu Dzień Dobry Wakacje gościliśmy kucharza i podróżnika Tomasza Jakubiaka oraz zwyciężczynię pierwszej polskiej edycji programu "MasterChef" Basię Ritz. Co trzeba zrobić, by zrobić karierę w zawodzie kucharza? Liczy się dobry smak, szczęście czy ciężka praca i determinacja? Utrzymać się w tym zawodzie nie jest łatwo. Jak radzą sobie z konkurencją nasi goście? Czy na prowadzeniu restauracji można zarobić?

    Jak wiadomo "woda wyciąga" dlatego też wszystkich, którzy zgłodnieli podczas porannego plażowania Robert Stockinger i Tomasz Jakubiak zaprosili do kulinarnej strefy Kikkoman. Jakie dania zaproponowali? Zobaczcie.

    W strefie Kikkoman, w ramach Projektu Plaża, gościliśmy dziś Tomasza Jakubiaka. Opowiedział nam o umami czyli piątym, obok słodkiego, gorzkiego, kwaśnego i słonego, smaku i przygotował baaardzo konkretne polsko-amerykańskie śniadanie. Które danie skusiło Oliviera Janiaka? Zobaczcie.

    Polacy pokochali sos sojowy. Za co? Z czym - oprócz sushi - można go łączyć? O tym mówił kucharz i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak. W ramach Projektu Plaża spotkał się z nim Olivier Janiak.

    Na rogu Hożej i Marszałkowskiej serwowaliśmy dziś śniadanie. Tomasz Jakubiak przygotował pyszne i zdrowe przekąski, zarówno na słodko jak i we wersji wytrawnej. Które potrawy najbardziej zasmakowały Bartkowi Jędrzejakowi? :)

    Szukacie oryginalnych przepisów na świąteczne potrawy? Znajdziecie je na naszej stronie! Kucharz Tomasz Jakubiak i jego pomocnik - prezenter pogody Bartek Jędrzejak - przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN bigos, piernikowe muffiny, kutię z konfiturą i śledzie wiejskie z powidłami węgierkowymi. My już nie możemy się doczekać Świąt Bożego Narodzenia, a wy? Jakie są Wasze ulubione świąteczne potrawy?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Tomasza Jakubiaka. Kucharz udowodnił, że dżemy smakują dobrze nie tylko na kanpace. Co powiecie na roladę schabową z konfiturą wiśni? Jest naprawdę dobra! :)

    W kuchni Dzień Dobry TVN rządzi Tomasz Jakubiak. Kucharz przygotował takie smakołyki: leniwe z dyni z sosem węgierkowym, kaczkę w sosie wiśniowym czy smażoną chałkę ze swojskim twarogiem, dżemem malinowym i konfiturą pomidorową. Brzmi naprawdę dobrze!

    Już jutro pierwszy dzień kalendarzowej jesieni, zatem to najwyższy czas, by wzmocnić swoją odporność. Niestety okres ten sprzyja przeziębieniom i zakażeniom wirusowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak oraz Anna Jelonek podzielili się z nami sposobem, który pomoże przetrwać chłodne, jesienne dni. Zobaczcie, jakie zioła warto pić i z czym je mieszać, by stworzyć mieszankę bakteriobójczą, a przy okazji pobudzić nasze enzymy trawienne? Dowiecie się również, dlaczego o tej porze roku warto jeść grzyby.

    W letniej kuchni Dzień Dobry Wakacje Tomasz Jakubiak przygotował: poncz bezalkoholowy w sam raz na przyjęcie w ogrodzie, naleśniki z kremem orzechowym i syropem żurawinowym oraz tartę z waniliowym kremem i syropem o smaku coli. Smacznego!