Roladki z piersi kurczaka lub indyka to doskonały pomysł na obiad. W połączeniu z kozim serem, burakami i jarmużem komponują się idealnie. Sprawdź przepis Jaśka Kuronia, który przedstawił w kuchni Dzień Dobry TVN.
Dzień Babci to idealna okazja, aby przygotować dania, których smak pamiętamy z dzieciństwa. Tego zadania podjął się Janek Kuroń. Poznaj przepisy na proziaki, prażuchy, kotlety mielone z zasmażanymi buraczkami, schab w sosie koperkowym i ciasto drożdżowe z jabłkami. Co ugotujesz dziś na obiad?
Z okazji Dnia Spaghetti Jasiek Kuroń w naszej kuchni przygotowuje różne rodzaje tego pysznego dania. Zobacz, jak powstaje spaghetti carbonara, cacio e pepe , putanesca oraz spaghetti z pesto z jarmużu oraz to z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym. Poznaj sprawdzone przepisy.
Parzybroda, gulasz szegedyński, fuczki, pickled dog - nazwy tych dań z kiszonek brzmią intrygująco. Jak je przyrządzić? W naszej kuchni pokazuje to Jasiek Kuroń. Wypróbuj jego niezwykłe przepisy.
Jak przygotować smaczne i ekonomiczne dania? W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził takie Janek Kuroń. Na naszym stole pojawiły się następujące potrawy: dorsz zawinięty w boczek podanego na szpinaku, podudzia z kurczaka w świeżej żurawinie i rozmarynie, zupa grochowa z piwnym aromatem, a także bowl z pieczoną dynią i tofu.
Ziemniaki, grule, kartofle - co z nich przygotować? Poznaj przepisy Jaśka Kuronia na frytki belgijskie z sosem tatarskim, fitfrytki, serowo-boczkowe ziemniaki Hasselback, babkę i ziemniaczki zapiekane w parmezanie. Które danie wybierasz?
Faworki serowe, pączki serowe oraz zawijaniec z tradycyjnym twarogiem i migdałami - takie pyszności z okazji Tłustego Czwartku przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie.
Jasiek Kuroń odczarowuje brukselkę. Dania z tą małą kapustą mogą być wyjątkowo smaczne. Zobacz, jak przygotować zapiekankę, kremową zupę, gulasz oraz chałkę z karmelizowaną brukselką.
Jasiek lubi tradycyjne dania, Aneta zaś jest miłośniczką warzyw i strączków. Wspólnie jednak znaleźli kompromis. Zobacz, jak według nich przygotować leczo wegetariańskie, sałatkę lub kotlety ziemniaczane, zupę chrzanową oraz stir fry z kurczakiem. Więcej przepisów tego zgodnego małżeństwa znajdziesz w ich najnowszej książce "Przy jednym stole".
Ziemniaki, ziemniaczki, ziemniory! Kto ich nie kocha? Tym bardziej, że można je zrobić w kuchni na wiele sposobów. O czym przekonuje w naszej kuchni Jasiek Kuroń. Zaplanujcie rodzinny obiad i skorzystajcie z naszych przepisów.
"Flaki" jarskie z boczniaków z pulpecikami, dorsz z papryką, fasolą, czarnymi oliwkami i tymiankiem, łosoś w sosie miodowo-koperkowym, a także pieczony kurczak marynowany w solance rozmarynowo-cytrynowej – takie pyszne dania na parze przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń.
Dania ze szpinakiem są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował dla nas makaron w sosie pomidorowym ze szpinakowo-selerowymi pulpecikami, makaron faszerowany szpinakiem i fetą zapiekany pod sosem pomidorowym, hiszpański gulasz z cieciorką i szpinakiem, a także placki z kukurydzy i szpinaku.
Caponata, zapiekanka chłopska, gołąbki w węgierskim stylu, pulpeciki z ziemniaków, sałatka z kapusty i carbonara - to dania, które można zrobić z tego, co nam zostało w lodówce. Janek Kuroń pokaże też, jak przygotować buraczany zakwas na odporność.
Dania z kabaczkiem, dynią, patisonem i cukinią są nie tylko zdrowe, ale także pyszne. W naszej kuchni Jasiek Kuroń przygotował: kabaczek faszerowany mięsem i szpinakiem, pesto z cukinii, tagliatelle z cukinii w sosie pomidorowo-kaparowym, ciasto kabaczkowo-pistacjowe, kofty z indyka i cukinii, a także placki z dyni i kukurydzy.
Truskawki tylko na słodko? Jasiek Kuroń obala mity i przygotowuje je na wytrawnie, a pasują nawet do ryby. Zobacz, jak przygotować z truskawkami: halibuta, polędwiczki wieprzowe, roladki z piersi kurczaka oraz zieloną sałatkę z wędzonym pstrągiem.
Światowy Dzień Pszczół obchodzimy 20 maja, ale nie tylko w tym dniu warto pamiętać o tych pożytecznych owadach i o drogocennym miodzie. Jak go wykorzystać w kuchni i z czym łączyć? Poznaj przepisy Jaśka Kuronia.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował pyszności z rabarbaru: pierś kaczą z sosem rabarbarowym, zapiekany rabarbar z serkiem mascarpone lub bitą śmietaną oraz odwrócone ciasto z rabarbarem.
Karolina Ferenstein-Kraśko dzieciństwo spędziła na Mazurach, w Gałkowie. Teraz też spędza tam dużo czasu. Co - według niej - jest wyjątkowego w tym miejscu? Skąd w jej rodzinie wzięło się zamiłowanie do koni i jeździectwa? Żałuje udziału w programie Agent-Gwiazdy? Żonę Piotra Kraśki odwiedził reporter Dzień Dobry TVN Mateusz Hładki. Karolina pokazali mu okolice Gałkowa i miejsce, w którym lubi kontemplować.