Mrozu na planie teledysku "Galácticos". Wokalista wspomina przeszłość

Mrozu zaprasza na boisko
Źródło: Dzień Dobry TVN
Do sieci trafił nowy singiel Mroza pt. "Galácticos". Powstał do niego klip, który nawiązuje do nostalgicznego czasu spędzonego w blokach, kopania piłki i nie tylko. - To nie jest piosenka piłkarska, a metafora - podkreśla wokalista w rozmowie z Sandrą Hajduk-Popińską.

Mrozu prezentuje nowy singiel "Galácticos"

Mrozu, a właśc. Łukasz Mróz, jest popularnym wokalistą, kompozytorem i autorem tekstów. Jego utwory takie jak "Miliony monet", "Nic do stracenia" czy "Jak nie my to kto?" stały się ogólnopolskimi przebojami, które grane były w największych rozgłośniach radiowych.

Dziś powraca do nas z nowym energetycznym singlem pt. "Galácticos". Fani piłki nożnej doskonale wiedzą, co kryje się pod tą nazwą.

- Galácticos to drużyna z początku lat 2000, która złożona była ze znakomitych piłkarzy, czyli Ronaldo, Zidane, Roberto Carlos, David Beckham, Luís Figo - przypomniał Łukasz Mróz w rozmowie z Sandrą Hajduk-Popińską. - To hasło wpadło nam spontanicznie przy wymyślaniu piosenki, a jako że z Arkiem Sitarzem pisaliśmy tekst i jesteśmy gdzieś tam fanami futbolu, to tę drużynę pamiętam. To jest też taka metafora, to nie jest piosenka piłkarska - dodał.

Na planie teledysku "Galácticos"

Do singla powstał teledysk w reżyserii Michała Radzieja Radziejewskiego. Ujrzymy w nim mecz, w którym wszyscy wygrywają.

– To będzie mecz osiedlowy. Ostatni rok spędziliśmy w blokach, na osiedlach i te bloki mnie zainspirowały do napisania kilku piosenek - tłumaczył Mrozu w rozmowie z Sandrą Hajduk-Popińską.

Co ciekawe, w młodości wokalista grał w piłkę w jednym z wrocławskich klubów. Obecnie woli futbol na touch padzie.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.

Zobacz też:

Autor: Dominika Czerniszewska

Reporter: Sandra Hajduk-Popińska

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana