Materiał promocyjny

Powstała „Fundacja Biedronki” - będzie pomagać seniorom

''Pomoc dla najbardziej potrzebujących seniorów'', reporter: Marcin Sawicki
Jeronimo Martins to jedna z najbardziej rozpoznawalnych grup zarządzających supermarketami. Firma jest właścicielem m.in. sieci handlowej "Biedronka". Przedsiębiorstwo postanowiło rozwinąć swoją działalność w Polsce i utworzyć fundację, która będzie pomagała najbardziej potrzebującym seniorom. Reporter Dzień Dobry TVN, Marcin Sawicki dowiedział się, jak będzie funkcjonowała "Fundacja Biedronki".

Pomoc najbardziej potrzebującym

Jeronimo Martins rozszerza swoją działalność i jest to zupełnie inny etap rozwoju firmy. Prezes grupy przyznał, że pomysł na fundację powstał w podzięce za wsparcie klientów dostarczane od wielu lat.

To dla nas rzeczywiście bardzo ważny dzień. Drugi zaraz po tym, kiedy zdecydowaliśmy się wejść do Polski

- powiedział Pedro Soares dos Santos, prezes zarządu grupy Jeronimo Martins.

"Fundacja Biedronki" ma przede wszystkim pomagać seniorom. Organizacja będzie dzieliła środki finansowe dla najbardziej potrzebujących na podstawie analizy problemów w starszej grupie wiekowej. Pedro Soares dos Santos podkreślił, że fundacja ma nie tylko dostarczać pieniądze, ale przede wszystkim realnie odmienić życie starszych osób. Dotychczasowa kwota przeznaczona na pomoc wynosi 50 milionów złotych. Z czasem jednak programy i propozycje będą rozszerzane.

Biedronka: "codziennie niskie ceny"

Sieć znanych sklepów powstała w 1995 roku, a ich właścicielem jest portugalska grupa Jeronimo Martins. Pod względem liczby supermarketów jest to największa sieć handlowa w Polsce. Sprzedaż w "Biedronce" z roku na rok wzrasta, co oznacza, że sieć ta kontroluje jedną piątą rynku handlowego w kraju i jest bardzo popularna wśród Polaków.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.

Autor: Aleksandra Lewandowska

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana