Gwiazdy

"Czy to prawda, że pokłóciliście się o kasę?!" Big Cyc w Dzień Dobry Wakacje

Big Cyc grają ze sobą już ponad 30 lat. Jak przez te wszystkie lata członkowie zespołu ze sobą wytrzymują? Które momenty w ich karierze były dla nich najpiękniejsze, a które najtrudniejsze? Zespół Big Cyc był gościem w sobotę w Dzień Dobry Wakacje.

Big Cyc - historia zespołu

Big Cyc to polski rockowy zespół muzyczny założony w 1988 roku w Łodzi - do trzech muzyków reggowej formacji Rokosz, Jacka Jędrzejaka, Jarka Lisa i Romana Lechowicza dołączył student kulturoznawstwa Krzysztof Skiba.

Big Cyc wydał swoją pierwszą płytę „Z partyjnym pozdrowieniem. 12 hitów w stylu lambada hardcore”w 1990 roku.

"Mimo tych 30 lat na scenie, mamy ogromny apetyt na granie"

Zespół Big Cyc był gościem w studiu Dzień Dobry Wakacje:

Czy to prawda, że pokłóciliście się o kasę?! - zapytała przekornie Kinga Burzyńska.
O kasę nie... Ale o inne rzeczy tak! - zaśmiał się Skiba.

Jak zmienił się profil odbiorcy Big Cyc w ciągu tych trzydziestu lat?

Kiedyś naszymi fankami były licealistki, studentki. Teraz to się zmieniło, to poważne kobiety (...)
Nasze starsze fanki są bardziej energiczne, bardziej szaleją.

Zobacz film: Big Cyc w trasie koncertowej, źródło: Dzień Dobry TVN

Dyskografia "Big Cyc":

  • Z partyjnym pozdrowieniem. 12 hitów w stylu lambada hardcore - 1990
  • Nie wierzcie elektrykom - 1991
  • Miłość, muzyka, mordobicie - 1992
  • Wojna plemników - 1993
  • Frankenstein’s Children - 1994
  • Nie zapomnisz nigdy - 1994
  • Golonka, flaki i inne przysmaki - 1995
  • Z gitarą wśród zwierząt - 1996
  • Pierwsza komunia, drugie śniadanie, trzecia Rzeczpospolita - 1997
  • Wszyscy święci - 1998
  • Świat według Kiepskich - 2000
  • Zmień z nami płeć - 2002
  • Moherowe berety - 2006
  •  Szambo i perfumeria - 2008
  •  Zadzwońcie po milicję! - 2011
  •  Big Cyc 25 lat. Przystanek Woodstock 2013 - 2014
  • Jesteśmy najlepsi - 2015
  • Czarne słońce narodu - 2016


Więcej: Big Cyc - "Makumba"

Zobacz film: Big Cyc i "Makumba", źródło: Dzień Dobry TVN

Co sądzisz o tym artykule?
63
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0